Έτσι θα πετύχεις κάθε φθινοπωρινό στόχο
Έτσι θα πετύχεις κάθε φθινοπωρινό στόχο
Δεν μπορώ να ξυπνήσω εύκολα! Να τι μπορείς να κάνεις
Δεν μπορώ να ξυπνήσω εύκολα! Να τι μπορείς να κάνεις
BETTER ME31.08.2017

Το επιστημονικό μυστικό για να μένεις αξέχαστη!

Κι όμως, η επιστήμη έχει την απάντηση ΚΑΙ σε αυτό!

Πόσες φορές έχει γνωρίσει κάποιον και λίγο μετά, έχεις ξεχάσει τα πάντα γι’αυτόν; Δεν είναι θέμα προς παρεξήγηση: καθημερινά όλοι βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και μονάχα ένα ελάχιστο ποσοστό από αυτές εγκαθιστώνται τελικά στη μακροπρόθεσμη μνήμη μας. Σύμφωνα, ωστόσο, με την επιστήμη υπάρχουν μερικά απλά tips για να μείνεις αξέχαστη σε κάποιον!

Ανακάλυψέ τα παρακάτω!

#1 Ξεσκέπασε το συναίσθημά σου

Προκάλεσε τα συναισθήματα του άλλου και ταυτόχρονα αποκάλυψε τα δικά σου. Διηγήσου πχ μία προσωπική σου ιστορία ή ανάμνηση.

#2 Επανάλαβε τα σημαντικά!

Είναι λογικό πως όσες περισσότερες φορές ειπωθεί κάτι, τόσο πιο βαθιά θα χαραχτεί στη μνήμη. Σύμφωνα με έρευνες οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται να επαναληφθεί 3 φορές προκειμένου να το αντιληφθεί ο εγκέφαλος σαν μοτίβο και να το συγκρατήσει. Επομένως, αν θες να περάσεις κάποιο μήνυμα, πες το τουλάχιστον 3 φορές!

#3 Συζήτησε, μην βγάζεις μονόλογο

Ακόμα κι αν μιλάς σε ένα κοινό, επιχείρησε να κάνεις διάλογο και όχι μονόλογο. Αυτό θα κρατήσει τους πάντες σε εγρήγορση και σίγουρα θα παρατηρούν περισσότερο αυτά που λες

#4 Βάλε μια δόση έκπληξης!

Είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι να θυμόμαστε ό,τι μας έχει σοκάρει, τρομάξει ή εκπλήξει. Εσύ καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αυτό το τελευταίο στοιχείο προς όφελός σου!

#5 Χρησιμοποίησε όλες τις αισθήσεις

Αν θες να μείνεις αξέχαστη, μην απασχολείς μονάχα την όραση και την ακοή του συνομιλητή σου. Βρες μια αφορμή και βάλε στο παιχνίδι και τις υπόλοιπες αισθήσεις προκειμένου να αφήσεις μια ανεξίτηλη εντύπωση!

More from

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 σημάδια δείχνουν ότι η σχέση σου πρέπει να τελειώσει

Μήπως τα βλέπεις αλλά τα αγνοείς;

Κολλητός τους φίλος όταν πρέπει, αλλά γονιός κάθε φορά

Γιατί αν κάτι τέτοιο είναι που φαντάζεσαι θα πέσεις από τα σύννεφα όταν μια ωραία πρωία αποφασίσεις να το παίξεις μαμά ή μπαμπάς και συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν έγινε όπως το υπολόγιζες

4 νέοι τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου

Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, ο «δρόμος» της ζωής δεν είναι μια βαρετή ευθεία αλλά μια αληθινή «περιπέτεια» γεμάτη εκπλήξεις

Διαρκώς "busy": Όταν το πρόγραμμά σου σε βγάζει off

Πότε πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δώσεις προτεραιότητα στην υγεία σου

Τα παιδιά που τους δίνουμε τεράστιες ελευθερίες, νιώθουν παραμελημένα

«Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να χαρώ την ελευθερία που μου δόθηκε απλόχερα κι απρόσμενα, γιατί ήταν τόσο «μεγάλη» που δεν ήξερα τι να την κάνω»

Γιατί θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο εξωτερικό

Η διαδικασία του να διαλέξεις εσύ ένα πιθανό μέλλον του παιδιού σου από την βρεφική ηλικία είναι μια ατελείωτη μάχη συναισθήματος και λογικής.

Ο γονιός που μαλώνει το παιδί είναι εκείνος που το αγαπάει περισσότερο;

Ο γονιός που αγαπάει μαλώνει περισσότερο… NOT