Γυναίκα : Ψυχολογία31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2017

Το επιστημονικό μυστικό για να μένεις αξέχαστη!

Κι όμως, η επιστήμη έχει την απάντηση ΚΑΙ σε αυτό!

Πόσες φορές έχει γνωρίσει κάποιον και λίγο μετά, έχεις ξεχάσει τα πάντα γι’αυτόν; Δεν είναι θέμα προς παρεξήγηση: καθημερινά όλοι βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και μονάχα ένα ελάχιστο ποσοστό από αυτές εγκαθιστώνται τελικά στη μακροπρόθεσμη μνήμη μας. Σύμφωνα, ωστόσο, με την επιστήμη υπάρχουν μερικά απλά tips για να μείνεις αξέχαστη σε κάποιον!

Ανακάλυψέ τα παρακάτω!

#1 Ξεσκέπασε το συναίσθημά σου

Προκάλεσε τα συναισθήματα του άλλου και ταυτόχρονα αποκάλυψε τα δικά σου. Διηγήσου πχ μία προσωπική σου ιστορία ή ανάμνηση.

#2 Επανάλαβε τα σημαντικά!

Είναι λογικό πως όσες περισσότερες φορές ειπωθεί κάτι, τόσο πιο βαθιά θα χαραχτεί στη μνήμη. Σύμφωνα με έρευνες οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται να επαναληφθεί 3 φορές προκειμένου να το αντιληφθεί ο εγκέφαλος σαν μοτίβο και να το συγκρατήσει. Επομένως, αν θες να περάσεις κάποιο μήνυμα, πες το τουλάχιστον 3 φορές!

#3 Συζήτησε, μην βγάζεις μονόλογο

Ακόμα κι αν μιλάς σε ένα κοινό, επιχείρησε να κάνεις διάλογο και όχι μονόλογο. Αυτό θα κρατήσει τους πάντες σε εγρήγορση και σίγουρα θα παρατηρούν περισσότερο αυτά που λες

#4 Βάλε μια δόση έκπληξης!

Είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι να θυμόμαστε ό,τι μας έχει σοκάρει, τρομάξει ή εκπλήξει. Εσύ καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αυτό το τελευταίο στοιχείο προς όφελός σου!

#5 Χρησιμοποίησε όλες τις αισθήσεις

Αν θες να μείνεις αξέχαστη, μην απασχολείς μονάχα την όραση και την ακοή του συνομιλητή σου. Βρες μια αφορμή και βάλε στο παιχνίδι και τις υπόλοιπες αισθήσεις προκειμένου να αφήσεις μια ανεξίτηλη εντύπωση!

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ψυχολογια16 Μαρτίου 2018

7 λόγοι που προκαλούν άγχος στους έφηβους

Και τι μπορείς να κάνεις

Ψυχολογια15 Μαρτίου 2018

Σύγχρονες φιλίες: Πώς να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες και να ανακτήσεις την κοινωνικότητά σου

Ένας οδηγός επιβίωσης για τις σημαντικότερες σχέσεις της ζωής σου

Μητερα - Παιδι09 Μαρτίου 2018

Πώς τα συναισθηματικά παραμελημένα παιδιά μπορούν να γίνουν καλύτεροι γονείς

Η δική σας συναισθηματική παραμέληση ως παιδιά, η οποία δεν είναι ορατή, ούτε αξιομνημόνευτη και σίγουρα όχι δικό σας λάθος, μεταφέρεται υποσυνείδητα από εσάς στα παιδιά σας.

Best of network