Γυναίκα : Ψυχολογία31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2017

Το επιστημονικό μυστικό για να μένεις αξέχαστη!

Κι όμως, η επιστήμη έχει την απάντηση ΚΑΙ σε αυτό!

Πόσες φορές έχει γνωρίσει κάποιον και λίγο μετά, έχεις ξεχάσει τα πάντα γι’αυτόν; Δεν είναι θέμα προς παρεξήγηση: καθημερινά όλοι βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και μονάχα ένα ελάχιστο ποσοστό από αυτές εγκαθιστώνται τελικά στη μακροπρόθεσμη μνήμη μας. Σύμφωνα, ωστόσο, με την επιστήμη υπάρχουν μερικά απλά tips για να μείνεις αξέχαστη σε κάποιον!

Ανακάλυψέ τα παρακάτω!

#1 Ξεσκέπασε το συναίσθημά σου

Προκάλεσε τα συναισθήματα του άλλου και ταυτόχρονα αποκάλυψε τα δικά σου. Διηγήσου πχ μία προσωπική σου ιστορία ή ανάμνηση.

#2 Επανάλαβε τα σημαντικά!

Είναι λογικό πως όσες περισσότερες φορές ειπωθεί κάτι, τόσο πιο βαθιά θα χαραχτεί στη μνήμη. Σύμφωνα με έρευνες οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται να επαναληφθεί 3 φορές προκειμένου να το αντιληφθεί ο εγκέφαλος σαν μοτίβο και να το συγκρατήσει. Επομένως, αν θες να περάσεις κάποιο μήνυμα, πες το τουλάχιστον 3 φορές!

#3 Συζήτησε, μην βγάζεις μονόλογο

Ακόμα κι αν μιλάς σε ένα κοινό, επιχείρησε να κάνεις διάλογο και όχι μονόλογο. Αυτό θα κρατήσει τους πάντες σε εγρήγορση και σίγουρα θα παρατηρούν περισσότερο αυτά που λες

#4 Βάλε μια δόση έκπληξης!

Είμαστε βιολογικά προγραμματισμένοι να θυμόμαστε ό,τι μας έχει σοκάρει, τρομάξει ή εκπλήξει. Εσύ καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αυτό το τελευταίο στοιχείο προς όφελός σου!

#5 Χρησιμοποίησε όλες τις αισθήσεις

Αν θες να μείνεις αξέχαστη, μην απασχολείς μονάχα την όραση και την ακοή του συνομιλητή σου. Βρες μια αφορμή και βάλε στο παιχνίδι και τις υπόλοιπες αισθήσεις προκειμένου να αφήσεις μια ανεξίτηλη εντύπωση!

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ψυχολογια13 Δεκεμβρίου 2017

4 μυστικά για να ετοιμάζεσαι πιο γρήγορα το πρωί

Χρήσιμες συμβουλές για κάθε Missbloomer που δεν τα πάει καλά με το πρωινό ξύπνημα.

Ψυχολογια13 Δεκεμβρίου 2017

10 συνήθειες που πρέπει να "σπάσεις" πριν τα 30

Πόσες από αυτές έχεις υιοθετήσει;

Best of network