Louise L. Hay: 20 quotes για να βελτιώσεις τη ζωή και το νου σου από τη guru της θετικής ενέργειας
Louise L. Hay: 20 quotes για να βελτιώσεις τη ζωή και το νου σου από τη guru της θετικής ενέργειας
Το επιστημονικό μυστικό για να μένεις αξέχαστη!
Το επιστημονικό μυστικό για να μένεις αξέχαστη!
BETTER ME01.09.2017

Έτσι θα πετύχεις κάθε φθινοπωρινό στόχο

Καλωσορίζουμε τον Σεπτέμβριο με έναν εύκολο οδηγό για την επίτευξη των στόχων σου.

Είναι φθινόπωρο και έχεις επιστρέψει από τις διακοπές με ανανεωμένη διάθεση και νέες ιδέες. Μάλιστα, έχεις ήδη φτιάξει μία λίστα με τους στόχους σου για τη νέα σεζόν. Φουλ οργάνωση, συγχαρητήρια!

Είτε σε ενθουσιάζει είτε σου προκαλεί μελαγχολία, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που εγκαινιάζει μια νέα εποχή, την οποία μπορείς να δεις με καλό μάτι, εφόσον το επιλέξεις. Εμείς, όπως φαντάζεσαι, επιλέγουμε να πάρουμε μόνο τα θετικά και εστιάζουμε στο πώς θα πετύχουμε κάθε φθινοπωρινό στόχο.

Ο  David Gard, PhD, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και άλλοι ειδικοί έχουν ανακαλύψει τι είναι αυτό που πραγματικά θα μας κάνει να πετύχουμε τους στόχους μας.

Μη δωροδοκείς τον εαυτό σου

Ανταμοίβοντας τον εαυτό σου για μία υγιή συμπεριφορά, π.χ., τρως ένα μπέργκερ επειδή χθες έφαγες μόνο υγιεινές τροφές, επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, αναφέρεται σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Organizational Behavior. «Ο λόγος είναι πως το δώρο μετατρέπεται σε περισπασμό» εξηγεί η Rebecca Hewett, PhD, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. Ουπς!

Δεν υπάρχει plan B

Τα εναλλακτικά πλάνα σε εμποδίζουν από το να δεσμευτείς απόλυτα στο στόχο σου, επισημαίνουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Σίγουρα δε χρειάζεται να αγχωθείς υπερβολικά για κάτι και, φυσικά, είναι καλό να έχεις στο μυαλό σου εναλλακτικές λύσεις, μόνο που τις περισσότερες φορές αυτές οι «λύσεις» σε βολεύουν ώστε να αμελήσεις τον κύριο στόχο σου.

Άφησε το δέντρο και δες το δάσος

«Είναι πιο πιθανό να κινητοποιηθείς, όταν γνωρίζεις τον πραγματικό λόγο που κάνεις οτιδήποτε» σημειώνει ο Daniel Pink, συγγραφέας του Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us. Φαντάσου ότι θέλεις να αρχίσεις να τρως πιο υγιεινά για να δείχνεις υπέροχη στις καλοκαιρινές διακοπές σου. «Το πιθανότερο είναι πως θα επιστρέψεις στις παλιές συνήθειες μόλις περάσει εκείνη η περίοδος» προσθέτει ο συγγραφέας.

Χώρισε τους μεγάλους στόχους σε μικρότερους

Εάν έχεις βάλει ένα μεγάλο στόχο, π.χ., να γίνεις vegetarian, μπορείς να τον «σπάσεις» σε μικρότερους και πιο εύκολα πραγματοποιήσιμους, π.χ., δοκίμασε να γίνεις χορτοφάγος μόνο για μια εβδομάδα.

More from

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 σημάδια δείχνουν ότι η σχέση σου πρέπει να τελειώσει

Μήπως τα βλέπεις αλλά τα αγνοείς;

Κολλητός τους φίλος όταν πρέπει, αλλά γονιός κάθε φορά

Γιατί αν κάτι τέτοιο είναι που φαντάζεσαι θα πέσεις από τα σύννεφα όταν μια ωραία πρωία αποφασίσεις να το παίξεις μαμά ή μπαμπάς και συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν έγινε όπως το υπολόγιζες

4 νέοι τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου

Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, ο «δρόμος» της ζωής δεν είναι μια βαρετή ευθεία αλλά μια αληθινή «περιπέτεια» γεμάτη εκπλήξεις

Διαρκώς "busy": Όταν το πρόγραμμά σου σε βγάζει off

Πότε πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δώσεις προτεραιότητα στην υγεία σου

Τα παιδιά που τους δίνουμε τεράστιες ελευθερίες, νιώθουν παραμελημένα

«Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να χαρώ την ελευθερία που μου δόθηκε απλόχερα κι απρόσμενα, γιατί ήταν τόσο «μεγάλη» που δεν ήξερα τι να την κάνω»

Γιατί θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο εξωτερικό

Η διαδικασία του να διαλέξεις εσύ ένα πιθανό μέλλον του παιδιού σου από την βρεφική ηλικία είναι μια ατελείωτη μάχη συναισθήματος και λογικής.

Ο γονιός που μαλώνει το παιδί είναι εκείνος που το αγαπάει περισσότερο;

Ο γονιός που αγαπάει μαλώνει περισσότερο… NOT