Γυναίκα : Ψυχολογία01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Louise L. Hay: 20 quotes για να βελτιώσεις τη ζωή και το νου σου από τη guru της θετικής ενέργειας

Η συγγραφέας και ιδρυτής του Hay House έφυγε από τη ζωή στα 90 της χρόνια και άφησε πίσω της μεγάλη κληρονομιά

Στα 90 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Αμερικανή συγγραφές, Louis L. Hay, την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η Louis Hay δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της ψυχολογίας, κυκλοφορώντας βιβλία αυτοβοήθειας που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα. Μέσα στην πορεία της, η διάσημη συγγραφέας έχει βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν τις αστείρευτες δυνάμεις που έχουμε όλοι μέσα μας και να κάνουν θαύματα στη ζωή και στην υγεία τους!

Ξεκίνησε το έργο ζωής της το 1970 στη Νέα Υόρκη, ενώ το πρώτο της βιβλίο You Can Heal Your Life, πούλησε το 1984 περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και παρέμεινε στη λίστα με τα best seller της New York Times επί 13 συνεχόμενες εβδομάδες.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 20 από τα καλύτερα quotes της, που έχουν συμπεριληφθεί στα έργα της,

Έχεις τη δύναμη να γιατρέψεις τη ζωή σου, και αυτό πρέπει να το ξέρεις. Συχνά σκεφτόμαστε πως είμαστε αβοήθητοι, αλλά δεν ισχύει. Πάντα έχουμε τη δύναμη στο μυαλό μας. Ζήτησε και συνειδητά χρησιμοποίησε τη δύναμή σου.

Κάνε σκέψεις που σε κάνουν χαρούμενο. Κάνε πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Να είσαι κοντά σε ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Κάνε γεύματα που κάνουν το σώμα σου να νιώθει καλά. Πήγαινε σε ένα μέρος που σε κάνει να νιώθεις ωραία. 

Το πώς ξεκινάς τη μέρα σου είναι ο τρόπος που ζεις τη μέρα σου. Το πώς ζεις τη μέρα σου, είναι ο τρόπος που ζεις τη ζωή σου.

Αν θέλεις μια ευτυχισμένη ζωή, πρέπει να κάνεις χαρούμενες σκέψεις. Αν θέλεις μια επιτυχημένη ζωή, πρέπει να κάνεις επιτυχημένες σκέψεις. Αν θέλεις μια ζωή γεμάτη αγάπη, πρέπει να σκέφτεσαι την αγάπη. Ό,τι στέλνουμε γύρω μας, διανοητικά ή προφορικά, θα επιστρέψει σε εμάς με παρόμοια μορφή.

Το να αγαπάω τον εαυτό μου, για εμένα, ξεκινά με το να σταματήσω να είμαι επικριτική με τις επιλογές μου για οτιδήποτε. Η αρνητική κριτική μας κλειδώνει σε ένα πρότυπο που, κατά τα άλλα, προσπαθούμε να αλλάξουμε. Αν κατανοούμε και είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας, αυτό μας βοηθά να πάμε παρακάτω. Ήσουν επικριτική με τον εαυτό σου για καιρό και δεν δούλεψε. Προσπάθησε να προσεγγίσεις τον εαυτό σου αλλιώς.

Κάθε εμπειρία είναι μια επιτυχία. 

Δεν λύνω τα προβλήματα. Βελτιώνω τον τρόπο σκέψης μου και τότε, τα προβλήματα λύνονται μόνα τους. 

Το σύμπαν αγαπά την ευγνωμοσύνη. Όσο πιο ευγνώμων είσαι τόσο περισσότερα καλά λαμβάνεις. 

Όταν δημιουργήσεις ηρεμία, αρμονία και ισορροπία στο νου σου, θα τα βρεις και στη ζωή σου. 

Κάθε μέρα είναι και μια νέα ευκαιρία. Επιλέγω να κάνω αυτή τη μέρα σημαντική. 

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ψυχολογια16 Μαρτίου 2018

7 λόγοι που προκαλούν άγχος στους έφηβους

Και τι μπορείς να κάνεις

Ψυχολογια15 Μαρτίου 2018

Σύγχρονες φιλίες: Πώς να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες και να ανακτήσεις την κοινωνικότητά σου

Ένας οδηγός επιβίωσης για τις σημαντικότερες σχέσεις της ζωής σου

Μητερα - Παιδι09 Μαρτίου 2018

Πώς τα συναισθηματικά παραμελημένα παιδιά μπορούν να γίνουν καλύτεροι γονείς

Η δική σας συναισθηματική παραμέληση ως παιδιά, η οποία δεν είναι ορατή, ούτε αξιομνημόνευτη και σίγουρα όχι δικό σας λάθος, μεταφέρεται υποσυνείδητα από εσάς στα παιδιά σας.

Best of network