Μήπως πάσχεις από Nomophobia και δεν το έχεις καταλάβει;
Μήπως πάσχεις από Nomophobia και δεν το έχεις καταλάβει;
Louise L. Hay: 20 quotes για να βελτιώσεις τη ζωή και το νου σου από τη guru της θετικής ενέργειας
Louise L. Hay: 20 quotes για να βελτιώσεις τη ζωή και το νου σου από τη guru της θετικής ενέργειας
BETTER ME04.09.2017

Πώς να μειώσεις την πίεση στον αυχένα σου

5 καθημερινές συνήθειες που προκαλούν πόνο και πώς να τις διορθώσεις

Υπάρχουν κάποια μέρη του σώματος όπου το στρες συσσωρεύεται και ο αυχένας είναι ένα από αυτά. Η πίεση και η ένταση εντείνονται με τις καθημερινές εργασίες που κάνουμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταπονείται ιδιαίτερα ο αυχένας. Με την επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά τη χαλάρωση των διακοπών, είναι μία καλή ευκαιρία να προσέξεις τι προκαλεί περισσότερη ένταση στον αυχένα σου και να μάθεις πώς θα απαλλαγείς από αυτή.

Η στάση στο γραφείο

Περνάμε πολλές ώρες καθισμένοι στο γραφείο αλλά δεν εξασφαλίζουμε πάντα τη σωστή θέση του σώματός μας. Όσο περνάει η ώρα τόσο το σώμα μας συνηθίζει σε λάθος στάση που καταλήγει σε πιάσιμο και πόνους στον αυχένα και στην πλάτη. Σκέψου το ενδεχόμενο να επενδύσεις σε μία εργονομική καρέκλα ειδικά προσαρμοσμένη για να μειώσετε την ένταση στο λαιμό και την πλάτη σου και προσπάθησε να κάνεις τακτικά διαλείμματα για να σηκώνεσαι από τη θέση σου.

Η χρήση του τηλεφώνου

Έχεις νιώσει ποτέ ένα πιάσιμο στο λαιμό σου μετά από μία πολύωρη συνομιλία στο τηλέφωνο; Αν συνηθίζεις να στηρίζεις το ακουστικό στο λαιμό σου κάνοντας παράλληλα άλλες δουλειές, προτίμησε ένα hands free ή ακουστικό bluetooth.

Η οδήγηση

Όπως συμβαίνει με τη λάθος στάση στο γραφείο έτσι και η θέση σου κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορεί να προκαλέσει πίεση στον αυχένα. Για να διορθώσεις το πρόβλημα, τοποθέτησε το κάθισμα του οδηγού στις 100 μοίρες, και τοποθέτησε τα χέρια σου σαν να σχηματίζεις τους δείκτες του ρολογιού 9 και 3 κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Μην ξεχνάς να κάνεις μερικές διατάσεις μόλις κατέβεις από το αμάξι.

Ο ύπνος

Παρόλο που ο ύπνος θα έπρεπε να σε ξεκουράζει και να δρα θετικά στο σώμα σου, συχνά μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Αν ξυπνάς κουρασμένη ή πιασμένη, σκέψου το ενδεχόμενο να αλλάξεις στρώμα ή μαξιλάρι. Συχνά, το να κοιμάσαι με πολλά μαξιλάρια προκαλεί πόνο στον αυχένα.

Η άσκηση

Είναι εύκολο να συμπιέσεις κατά λάθος τον αυχένα σου ενώ γυμνάζεσαι. Η υπερβολική άσκηση κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος ή κατά τη χρήση οργάνων μπορεί να τεντώσει την πλάτη ή το λαιμό. Απόφυγέ το ακολουθώντας την κατάλληλη τεχνική,  μακριά από απαιτητικές προπονήσεις όταν είσαι ήδη κουρασμένη ή χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού.

More from

ΓΥΝΑΙΚΑ

Κολλητός τους φίλος όταν πρέπει, αλλά γονιός κάθε φορά

Γιατί αν κάτι τέτοιο είναι που φαντάζεσαι θα πέσεις από τα σύννεφα όταν μια ωραία πρωία αποφασίσεις να το παίξεις μαμά ή μπαμπάς και συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν έγινε όπως το υπολόγιζες

4 νέοι τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου

Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, ο «δρόμος» της ζωής δεν είναι μια βαρετή ευθεία αλλά μια αληθινή «περιπέτεια» γεμάτη εκπλήξεις

Διαρκώς "busy": Όταν το πρόγραμμά σου σε βγάζει off

Πότε πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δώσεις προτεραιότητα στην υγεία σου

Τα παιδιά που τους δίνουμε τεράστιες ελευθερίες, νιώθουν παραμελημένα

«Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να χαρώ την ελευθερία που μου δόθηκε απλόχερα κι απρόσμενα, γιατί ήταν τόσο «μεγάλη» που δεν ήξερα τι να την κάνω»

Γιατί θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο εξωτερικό

Η διαδικασία του να διαλέξεις εσύ ένα πιθανό μέλλον του παιδιού σου από την βρεφική ηλικία είναι μια ατελείωτη μάχη συναισθήματος και λογικής.

Ο γονιός που μαλώνει το παιδί είναι εκείνος που το αγαπάει περισσότερο;

Ο γονιός που αγαπάει μαλώνει περισσότερο… NOT

Ελληνική Αγωγή | Παιδικά τμήματα για ηλικίες 4 - 12 ετών

Φέρε το παιδί σου σε επαφή με την Αρχαία Ελληνική γλώσσα από τώρα κιόλας