Γυναίκα : Ψυχολογία04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Πώς να μειώσεις την πίεση στον αυχένα σου

5 καθημερινές συνήθειες που προκαλούν πόνο και πώς να τις διορθώσεις

Υπάρχουν κάποια μέρη του σώματος όπου το στρες συσσωρεύεται και ο αυχένας είναι ένα από αυτά. Η πίεση και η ένταση εντείνονται με τις καθημερινές εργασίες που κάνουμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταπονείται ιδιαίτερα ο αυχένας. Με την επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά τη χαλάρωση των διακοπών, είναι μία καλή ευκαιρία να προσέξεις τι προκαλεί περισσότερη ένταση στον αυχένα σου και να μάθεις πώς θα απαλλαγείς από αυτή.

Η στάση στο γραφείο

Περνάμε πολλές ώρες καθισμένοι στο γραφείο αλλά δεν εξασφαλίζουμε πάντα τη σωστή θέση του σώματός μας. Όσο περνάει η ώρα τόσο το σώμα μας συνηθίζει σε λάθος στάση που καταλήγει σε πιάσιμο και πόνους στον αυχένα και στην πλάτη. Σκέψου το ενδεχόμενο να επενδύσεις σε μία εργονομική καρέκλα ειδικά προσαρμοσμένη για να μειώσετε την ένταση στο λαιμό και την πλάτη σου και προσπάθησε να κάνεις τακτικά διαλείμματα για να σηκώνεσαι από τη θέση σου.

Η χρήση του τηλεφώνου

Έχεις νιώσει ποτέ ένα πιάσιμο στο λαιμό σου μετά από μία πολύωρη συνομιλία στο τηλέφωνο; Αν συνηθίζεις να στηρίζεις το ακουστικό στο λαιμό σου κάνοντας παράλληλα άλλες δουλειές, προτίμησε ένα hands free ή ακουστικό bluetooth.

Η οδήγηση

Όπως συμβαίνει με τη λάθος στάση στο γραφείο έτσι και η θέση σου κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορεί να προκαλέσει πίεση στον αυχένα. Για να διορθώσεις το πρόβλημα, τοποθέτησε το κάθισμα του οδηγού στις 100 μοίρες, και τοποθέτησε τα χέρια σου σαν να σχηματίζεις τους δείκτες του ρολογιού 9 και 3 κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Μην ξεχνάς να κάνεις μερικές διατάσεις μόλις κατέβεις από το αμάξι.

Ο ύπνος

Παρόλο που ο ύπνος θα έπρεπε να σε ξεκουράζει και να δρα θετικά στο σώμα σου, συχνά μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Αν ξυπνάς κουρασμένη ή πιασμένη, σκέψου το ενδεχόμενο να αλλάξεις στρώμα ή μαξιλάρι. Συχνά, το να κοιμάσαι με πολλά μαξιλάρια προκαλεί πόνο στον αυχένα.

Η άσκηση

Είναι εύκολο να συμπιέσεις κατά λάθος τον αυχένα σου ενώ γυμνάζεσαι. Η υπερβολική άσκηση κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος ή κατά τη χρήση οργάνων μπορεί να τεντώσει την πλάτη ή το λαιμό. Απόφυγέ το ακολουθώντας την κατάλληλη τεχνική,  μακριά από απαιτητικές προπονήσεις όταν είσαι ήδη κουρασμένη ή χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ψυχολογια19 Φεβρουαρίου 2018

10 πράξεις καλοσύνης για να κάνεις σήμερα κιόλας

Ξεκίνα την εβδομάδα σου με possitive vibes

Τα 5 λεπτά που σου φτιάχνουν την κακή διάθεση (να τι να κάνεις)
Ψυχολογια07 Φεβρουαρίου 2018

Τα 5 λεπτά που σου φτιάχνουν την κακή διάθεση (να τι να κάνεις)

Η μέτριας έντασης άσκηση στη φύση μπορεί να αντιμετωπίσει την κακή σου διάθεση σε μόλις 5'.

Ψυχολογια04 Φεβρουαρίου 2018

Αυπνία την Κυριακή; Να γιατί συμβαίνει και πώς μπορείς να το ανατρέψεις!

Το φαινόμενο είναι συχνότερο απ'όσο νομίζεις! Μάθε γιατί συμβαίνει και πώς θα το αποφύγεις...

Ψυχολογια01 Φεβρουαρίου 2018

Ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου θα ήταν κάπως έτσι

Τα σημεία-κλειδιά μιας wellness-friendly ρουτίνας

Best of network