Γυναίκα : Καριέρα20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2017

3 ιδανικά τρικ για να αναπτύξεις την καριέρα σου μέσα από τη γλώσσα του σώματος

Αυτά είναι τα τρικ που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις στον επαγγελματικό στίβο (και όχι μόνο)

Είναι πλέον κοινό μυστικό: το 80% της επικοινωνίας δεν έχει να κάνει με αυτά που λες αλλά με αυτό που εκπέμπεις. Και μεγάλο κομμάτι αυτού είναι και η γλώσσα του σώματος. Η γλώσσα του σώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε κάθε τομέα της ζωής σου αφού εκφράζει το συναίσθημά σου χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

Διάβασε παρακάτω βασικά tips που φανερώνουν καλοσύνη, αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια στο συνομιλητή σου, χαρίσματα που μπορούν, δηλαδή, να μεταμορφώσουν την επαγγελματική αλλά και την αισθηματική σου ζωή:

Διατήρησε την οπτική επαφή

Κάποιος που δεν μπορεί να διατηρήσει την οπτική επαφή μοιάζει αγχώδης, αφηρημένος ή αναξιόπιστος. Είναι δύσκολο να διατηρήσεις σταθερό βλέμμα, είναι άβολο και αφύσικο για κάποιους αλλά αν το καταφέρεις μπορεί να αλλάξει πραγματικά τη ζωή σου. Πλέον η δυνατή οπτική επαφή συμβολίζει ειλικρίνεια, σεβασμό, ενδιαφέρον, ευφυία και αυτοπεποίθηση.

Περπάτα με σκοπό

Ο τρόπος που μπαίνεις σε ένα χώρο ή ακομα και ο τρόπος που κάθεσαι σε ένα meeting μπορεί να δηλώσει αυτοπεποίθηση ή το αντίθετο αυτής. Μπορεί να μοιάζει δύσκολο το να αλλάξεις τον τρόπο που περπατάς όμως κάνε μία προσπάθεια να είσαι ευθυτενής και με το κεφάλι ψηλά αφού επιβεβαιώνει στους γύρω σου πως έχεις αυτοπεποίθηση και είσαι αξιόπιστος.

Κράτα τα χέρια σου σε φανερό σημείο

Τα σταυρωμένα χέρια, πχ, είναι μία από τις πιο βασικές στάσεις που φανερώνουν αβεβαιότητα και άγχος. Γενικά, αν οι παλάμες σου είναι κρυμμένες, υποσυνείδητα δηλώνουν κρυψίνοια και άρα αναξιοπιστία. Προσπάθησε να δηλώνεις πιο ανοιχτός με τη στάση του σώματός σου και απόφυγε αμυντικές στάσεις που σε κάνουν να δείχνεις παράλληλα πιο φοβισμένος αλλά και πιο απειλητικός.

 

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Καριερα20 Νοεμβρίου 2017

Θέλω προαγωγή! Πέτυχέ τη σε 3 βήματα με τις συμβουλές των CEO

Δύο CEO κορυφαίων εταιρειών δίνουν τις δικές τους συμβουλές για να κάνεις το επόμενο βήμα στη δουλειά σου.

Καριερα02 Νοεμβρίου 2017

Γιατί οι εργοδότες σε ρωτούν «πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια;»

HR managers εξηγούν για ποιον πραγματικά λόγο γίνεται αυτή η ερώτηση στις συνεντεύξεις για δουλειά και τι θέλουν να μάθουν από την απάντησή σου οι μελλοντικοί σου εργοδότες.

Καριερα31 Οκτωβρίου 2017

Πώς θα γίνεις πιο δημοφιλής στους συναδέλφους σου;

5 tips για να κερδίσεις το παιχνίδι των (καλών) εντυπώσεων στο γραφείο.

Best of network