Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν το 70% των χρημάτων τους σε αυτά τα 3 πράγματα
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν το 70% των χρημάτων τους σε αυτά τα 3 πράγματα
Αυτό είναι το μυστικό για επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα!
Αυτό είναι το μυστικό για επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα!
ΚΑΡΙΕΡΑ10.07.2017

5 λάθη στα social media που βλάπτουν τη δουλειά σου

Γιατί όλοι πλέον τα χρησιμοποιούν σαν το προσωπικό τους portfolio!

Αν είσαι σοβαρή επαγγελματίας ή φιλοδοξείς να φτάσεις εκεί, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως, πλέον, η παρουσία σου στα social media παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία!

Ακόμα κι αν ξεκίνησαν ως κομμάτι της ιδιωτικής ζωής, τα social media πλέον λένε περισσότερα για κάποιον απ’ότι το βιογραφικό. Περισσότερα και πιο… αληθινά! Γι’ αυτό και είναι σημαντικό τα social media σου, ο,τι πλατφόρμες κι αν χρησιμοποιείς, να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα, την αισθητική αλλά και τον επαγγελματισμό σου.

Και ενώ υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνεις για να βλάψεις τη δημόσια εικόνα σου στα social media, τα παρακάτω 5 είναι τα πιο σοβαρά. Εκείνα που έχουν τη δύναμη να σου κερδίσουν μία δουλειά ή να σου στοιχίσουν και αυτή που ήδη έχεις!

Δες λοιπόν παρακάτω όλα όσα πρέπει να προσέχεις:

Μην ανεβάζεις αντιεπαγγελματικά posts 

Ακόμα κι αν κρατάς τα προφίλ σου κλειστά ή προσωπικά, οτιδήποτε υπάρχει «εκεί έξω», στο ίντερνετ, μπορεί κάποια στιγμή να πέσει στην αντίληψη των (μελλοντικών) εργοδοτών σου. Γι’αυτό οφείλεις να προσέχεις τι μοιράζεσαι. Απόφυγε να προβάλλεις ελλειματικές συμπεριφορές, τάση προς καταχρήσεις, φυσικά ακραίες θέσεις και οτιδήποτε θα μπορούσε να σου κοστίσει τη δουλειά σου στο παρόν ή το μέλλον.

 

Φίλτραρε τα παλιά σου posts

Ακόμα κι αν πλέον έχεις ένα «καθαρό» και επαγγελματικό προφίλ στα social media, κάποια παλιά post μπορεί ακόμα να ανακαλυφθούν και, πιθανώς, να σε εκθέσουν. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκανάρεις τα παλιά σου post και να σβήσεις τυχόν βλαβερά για την εργασία σου.

 

Μην ανεβάζεις ενώ θα έπρεπε να δουλεύεις

Με εξαίρεση εκείνους που μέρος της δουλειάς τους είναι τα social media, καλύτερα να αποφεύγεις να ανεβάζεις posts τις ώρες γραφείου (και φυσικά τις ημέρες που έχεις πάρει άδεια ανάρρωσης!)

Προσπάθησε να είσαι συνεπής 

Τα social media σου είναι η δημόσια εικόνα σου. Ακόμα κι αν έχεις διαφορετικό κοινό σε κάθε πλατφόρμα, οφείλουν τα προφίλ σου να έχουν μία συνέπεια. Φρόντισε να δείχνεις τον αληθινό αλλά και καλύτερο εαυτό σου μέσα από κάθε ένα.

Απόκτησε (σωστή) παρουσία στα social media 

Το να μην έχεις καθόλου παρουσία στα social media είναι, τη σήμερον ημέρα, σχεδόν το ίδιο βλαβερό με το να παρουσιάζεις μία αφρόντιστη εικόνα σε αυτά. Οι περισσότεροι εργοδότες αποφεύγουν να προσλάβουν κάποιον που δεν έχει καν social media, ίσως επειδή δεν μπορούν αυτό μοιάζει απωθητικά απρόσωπο.

More from

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 σημάδια δείχνουν ότι η σχέση σου πρέπει να τελειώσει

Μήπως τα βλέπεις αλλά τα αγνοείς;

Κολλητός τους φίλος όταν πρέπει, αλλά γονιός κάθε φορά

Γιατί αν κάτι τέτοιο είναι που φαντάζεσαι θα πέσεις από τα σύννεφα όταν μια ωραία πρωία αποφασίσεις να το παίξεις μαμά ή μπαμπάς και συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν έγινε όπως το υπολόγιζες

4 νέοι τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου

Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, ο «δρόμος» της ζωής δεν είναι μια βαρετή ευθεία αλλά μια αληθινή «περιπέτεια» γεμάτη εκπλήξεις

Διαρκώς "busy": Όταν το πρόγραμμά σου σε βγάζει off

Πότε πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δώσεις προτεραιότητα στην υγεία σου

Τα παιδιά που τους δίνουμε τεράστιες ελευθερίες, νιώθουν παραμελημένα

«Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να χαρώ την ελευθερία που μου δόθηκε απλόχερα κι απρόσμενα, γιατί ήταν τόσο «μεγάλη» που δεν ήξερα τι να την κάνω»

Γιατί θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο εξωτερικό

Η διαδικασία του να διαλέξεις εσύ ένα πιθανό μέλλον του παιδιού σου από την βρεφική ηλικία είναι μια ατελείωτη μάχη συναισθήματος και λογικής.

Ο γονιός που μαλώνει το παιδί είναι εκείνος που το αγαπάει περισσότερο;

Ο γονιός που αγαπάει μαλώνει περισσότερο… NOT