Γυναίκα : Καριέρα05 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2017

Eri Bakes Vegan: Η Έρη φτιάχνει λαχταριστές βίγκαν λιχουδιές

Πώς ένα χόμπι έγινε επάγγελμα (Bonus: Συνταγή για vegan panckakes)

Με τη vegan διατροφή να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, αυξάνεται και η ανάγκη για ενημέρωση. Το γεγονός ότι πρόκειται για μία διατροφή που αποκλείει κάθε ζωικό παράγωγο και εμπερικλείει μία ολόκληρη φιλοσοφία – σεβασμός προς το περιβάλλον και τα ζώα – δεν σημαίνει ότι την καθιστά λιγότερο νόστιμη και ενδιαφέρουσα. Και η γνωριμία με την Έρη Καρακούση – Eri Bakes Vegan – έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Η Έρη ζει στην Αθήνα, έχει αποφοιτήσει από τα ΤΕΙ Αθήνας όπου σπούδασε Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και η βασική της ασχολία τα τελευταία χρόνια είναι η vegan ζαχαροπλαστική και μαγειρική. Πρόσφατα, ξεκίνησε μαθήματα κεραμικής, κάτι που ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ δηλώνει fan της punk μουσικής σκηνής και των cult horror αλλά και chick flick ταινιών. Τόσο στον λογαριασμό της στο tumblr όσο και το Instagram, θα δεις ότι καταφέρνει και συνδυάζει κάθε της αγάπη, προσφέροντας απολαυστικά γλυκά και γεύματα για τους πιστούς της ακόλουθους.

black forest cupcakes

«Μου άρεσε να βρίσκομαι στην κουζίνα με τη γιαγιά και τη μαμά μου από όταν ήμουν μικρή. Θυμάμαι ότι την ώρα της προετοιμασίας του φαγητού είχα το σκαμπό μου ώστε να φτάνω στον πάγκο και τρελαινόμουν να βοηθάω, ειδικά στα μεγάλα τραπέζια, κάτι το οποίο συνέβαινε συχνά στο σπίτι μας και συνεχίζει να συμβαίνει και στο δικό μου. Πάντοτε απολαμβάνω να έρχονται φίλοι και να τους μαγειρεύω ή να πηγαίνω γλυκά τα οποία έχω φτιάξει εγώ, σε επισκέψεις ή γενέθλια. Η πρώτη πρόταση για συνεργασία ήταν να ετοιμάσω ένα γεύμα τύπου “catering” για ένα DIY Punk Rock live που θα είχε μπάντες ελληνικές αλλά και από το εξωτερικό. Η πρόταση έγινε από έναν φίλο ο οποίος είναι και ο ίδιος μέλος punk συγκροτήματος και εκτιμά τη μαγειρική αλλά και την αφοσίωσή μου σε αυτό. Αυτό είναι κάτι το οποίο απολαμβάνω ιδιαίτερα, γιατί συμβαίνει σε ένα χώρο όπου ταυτίζεται με τα δικαιώματα των ζώων, των ανθρώπων και τον περιβαλλοντισμό,  ως ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Έπειτα, φίλοι και γνωστοί άρχισαν σιγά σιγά να μου παραγγέλνουν γλυκά και έτσι ξεκίνησα να κάνω και τούρτες γενεθλίων, να αναλαμβάνω εγκαίνια καταστημάτων και να παίρνω μέρος σε διάφορα event χορτοφαγικά ή και τύπου “meet market”».

pistachio jelly cookies

choco peanutbutter cake

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Καριερα13 Μαρτίου 2018

6 μυστικά ευτυχίας και επιτυχίας από μία Master Blender

Η Lorena Vásquez είναι η Master Blender του κορυφαίου ρουμιού Zacapa Solera 23 και αποτελεί έμπνευση για κάθε γυναίκα!

Καριερα07 Μαρτίου 2018

Εταιρεία προσλαμβάνει κόσμο για να ταξιδέψει σε 47 πόλεις της Ευρώπης

Όποιος αγαπάει τα ταξίδια μόλις βρήκε την δουλειά των ονείρων του.

Καριερα05 Μαρτίου 2018

Αυτοί είναι οι κανόνες των συστατικών επιστολών

Πρώτος κανόνας: Μη βάλεις την κολλητή σου

Καριερα15 Φεβρουαρίου 2018

4 top tips που πρέπει να ξέρεις πριν βάλεις φωτογραφία στο Linkedin προφίλ σου

Για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις δουλειά, ακολούθησε τις συμβουλές της expert.

Best of network