Μερικά αντισυμβατικά τρικ για να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου
Μερικά αντισυμβατικά τρικ για να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου
Αν ψάχνεις δουλειά μέσω LinkedIn να ποια λάθη να αποφύγεις
Αν ψάχνεις δουλειά μέσω LinkedIn να ποια λάθη να αποφύγεις
ΚΑΡΙΕΡΑ19.06.2017

Πώς είναι να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση στα 30 (και κάτι)

Ποιοι είναι οι άνθρωποι – κλειδιά για μία καλή αρχή

γράφει: Μάρω Παρασκευούδη

Όταν αποφασίζεις να ξεκινήσεις μία καινούργια, δική σου δουλειά είναι σημαντικό να έχεις δίπλα σου τους δικούς σου ανθρώπους. Πέρα όμως από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τους μέντορες και τους φίλους, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι – κλειδιά για να κάνεις μία καλή αρχή και να συνεχίσεις έτσι. Μπορεί να υπάρχουν ήδη στη ζωή σου ή να πρέπει να τους αναζητήσεις. Το σίγουρο είναι πώς είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν σε πολύ πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας και θα σε γλιτώσουν από το άγχος και τα λάθη.

Ένας λογιστής που μπορείς να εμπιστευτείς
Η έναρξη μιας επιχείρησης μπορεί να σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην τρέλα. Θα βρεθείς αντιμέτωπη με την ατελείωτη γραφειοκρατία και μπλεγμένη ανάμεσα σε νούμερα και φόρους. Ο ρόλος του λογιστή είναι να «κρατάει τα βιβλία σου» και αν είναι τόσο καλός όσο ο δικός μου (#sorrynotsorry) να βάζει το χάος σε τάξη. Η εμπιστοσύνη είναι το Α και το Ω, αλλά παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο η ενημέρωση, μιας και «γίνονται πράγματα» εκεί έξω. Για να γίνει όμως η δουλειά του λογιστή σωστά, θα πρέπει να βοηθήσεις κι εσύ αρκετά. Αυτό σημαίνει πώς πρέπει να υπάρχει καλή επικοινωνία, ενημέρωση και φυσικά οργάνωση από μέρους σου.

Μία φίλη που έχει τολμήσει το επιχειρείν
Μπορεί να είναι και φίλος, αυτό δεν παίζει ρόλο. Ανοίγοντας μία επιχείρηση, θα δεις ότι αποκτάς πολλά κοινά με ανθρώπους που το έχουν ήδη δοκιμάσει. Δεν χρειάζεται να είναι κολλητός σου ο άλλος, η δουλειά σας κάνει να μιλάτε την ίδια γλώσσα. Ωράρια, εφορίες, μισθοί και άλλα τέτοια άχαρα (που δεν ενδιαφέρουν τις φίλες σας) αποτελούν εξαιρετικό θέμα συζήτησης για τους ομοιοπαθείς. Θα κατανοήσουν τις έγνοιες σου, θα σε συμβουλέψουν και στο τέλος θα σε πείσουν πώς όλα θα πάνε καλά. Τουλάχιστον τους βλέπεις να στέκονται όρθιοι μπροστά σου.

Με την Αννούσα Μελά (Anamesa Concept Store) και τον Γιάννη Κανδυλίδη (Poke Hawaiian Sushi) στην πιο τέλεια γειτονιά του Συντάγματος

Έναν γείτονα που μπορείς να βασιστείς
Μαγαζί, γραφείο, στούντιο ή showroom, όπου κι αν είναι ο χώρος εργασίας σου, θα υπάρχουν σίγουρα γείτονες. Η γειτνίαση δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά σαν «καινούργια» είσαι εσύ αυτή που πρέπει να σπάσει τον πάγο και να δείξει καλή θέληση. Εντόπισε τον γείτονα που μπορείς να βασιστείς και προσπάθησε να αναπτύξεις καλές σχέσεις με τη γειτονιά. Θα εκπλαγείς πόσο πολύ μπορεί να σε βοηθήσει σε δύσκολες καταστάσεις. Επίσης, είναι καλύτερα να ξεκινά η μέρα σου με χαμόγελα και «καλημέρες».

Έναν «ειδικό» που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα
Ο χρόνος για τον εαυτό σου μειώνεται δραματικά σε αντίθεση με το άγχος που αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Μην εκπλαγείς αν πέσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, αν έχεις πόνους στον αυχένα, αν ταλαιπωρείσαι από αϋπνίες ή αν δεν μπορείς να αναπνεύσεις από το στρες. Μία βόλτα στο πάρκο θα σε βοηθήσει να αποσυμπιεστείς, όμως δεν θα σώσει την κατάσταση. Η δασκάλα της yoga, ο ψυχολόγος, ο προπονητής του kick boxing, ο μασέρ – εσύ αποφασίζεις ποιος είναι ο «ειδικός» που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και που θα αφιερώσεις τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο σου.

More from

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 πιο σημαντικές φράσεις από το "Σ'αγαπώ"

Ώστε να τις υιοθετήσεις στη σχέση σου

Πώς μπορείς να δυναμώσεις τη σχέση με τα παιδιά σου

Για να μείνουν οι σχέσεις ζωντανές χρειάζεται να τους αφιερώσουμε χρόνο κι ένα κομμάτι απ’την ψυχή μας

8 σημάδια δείχνουν ότι η σχέση σου πρέπει να τελειώσει

Μήπως τα βλέπεις αλλά τα αγνοείς;

Κολλητός τους φίλος όταν πρέπει, αλλά γονιός κάθε φορά

Γιατί αν κάτι τέτοιο είναι που φαντάζεσαι θα πέσεις από τα σύννεφα όταν μια ωραία πρωία αποφασίσεις να το παίξεις μαμά ή μπαμπάς και συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν έγινε όπως το υπολόγιζες

4 νέοι τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου

Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, ο «δρόμος» της ζωής δεν είναι μια βαρετή ευθεία αλλά μια αληθινή «περιπέτεια» γεμάτη εκπλήξεις

Διαρκώς "busy": Όταν το πρόγραμμά σου σε βγάζει off

Πότε πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δώσεις προτεραιότητα στην υγεία σου

Τα παιδιά που τους δίνουμε τεράστιες ελευθερίες, νιώθουν παραμελημένα

«Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να χαρώ την ελευθερία που μου δόθηκε απλόχερα κι απρόσμενα, γιατί ήταν τόσο «μεγάλη» που δεν ήξερα τι να την κάνω»