Γυναίκα : Καριέρα13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2016

Πώς είναι να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση στα 30 (και κάτι)

Ο ρεαλισμός δύο αστείων κοριτσιών

Χιούμορ: Το βασικότερο «όπλο» σε όλη την ενήλικη ζωή μου.
Αυτοσαρκασμός: Ένα από τα πιο σημαντικά μέσα για να τα «βγάλω» πέρα με όσα μου συμβαίνουν.

Η Αθηνά Αλεξιάδου και η Μαριλένα Βαϊνανίδη φαίνεται να έχουν πολύ απόθεμα και από τα δύο. Φωτογράφος η Μαριλένα, διακοσμήτρια η Αθηνά, οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσα από το project www.spitishoot.com, όταν η πρώτη θέλησε να φωτογραφίσει το εργαστήριο της δεύτερης. Μέσα στην πρώτη ώρα αποφάσισαν να αρχίσουν να φτιάχνουν καδράκια με φράσεις βγαλμένα μέσα από τη γυναικεία καθημερινότητα. Αυτή τους η ιδέα ονομάστηκε Think Pig και πλέον αποτελεί ένα ολοκληρωμένο e-shop όπου μπορεί να βρει κανείς, εκτός από κούπες, καδράκια, φωτιστικά, σουπλά, ημερολόγια και διάφορα ακόμα αντικείμενα καθημερινής χρήσης ή διακοσμητικά.

thinkpig4

Κάθε φορά που χάζευα στο Instagram τον λογαριασμό του Think Pig, έπεφτα πάνω σε ένα αντικείμενο που έμοιαζε να προορίζεται για μένα και τις φίλες μου. Φράσεις αληθινές, καυστικές, αστείες και αυτοσαρκαστικές μού θύμιζαν καθημερινά ότι δεν είμαι μόνη μου εκεί έξω, ότι πάνω κάτω μοιραζόμαστε όλες τις ίδιες σκέψεις και – το πιο σημαντικό – ότι υπάρχουν κι αυτές οι λιγότερο καλές πτυχές του χαρακτήρα μας που πρέπει να αγκαλιάζουμε. «Είναι όλα φτιαγμένα στο χέρι κι εμπνευσμένα από την καθημερινότητα και τα νεύρα μας» μου λένε τα κορίτσια.

thinkpig4

Νεύρα: Όσο και να τα πολεμάς, έρχονται στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Όταν μάλιστα καλείσαι να επικοινωνήσεις με συνέταιρο, καλό είναι να μάθεις να τα χαλιναγωγείς (το δουλεύω ακόμα). Στην περίπτωση της Μαριλένας και της Αθηνάς το να συνυπάρχουν επαγγελματικά με επιτυχία είναι κάτι που καταφέρνουν εύκολα, αφενός γιατί έγιναν φίλες και αφετέρου γιατί μοιράζονται την ίδια αισθητική, που στη δουλειά τους είναι και το πιο σημαντικό.

thinkpig1

«Οι συχνότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι κυρίως οικονομικές, το πώς δηλαδή μπορούμε να έχουμε ένα κέρδος που να μας επιτρέπει να διατηρούμαστε και να εξελισσόμαστε. Θα θέλαμε το ‘γουρούνι’ να μεγαλώσει και ν αγαπηθεί πολύ, όπως αξίζει σε όλα τα ζώα». Όσο για την επιτυχία του Think Pig; Τα κορίτσια την αντιμετωπίζουν «με χιούμορ κι απαισιοδοξία, όπως αντιμετωπίζουμε και τα πάντα στη ζωή» (γέλια).

thinkpig2

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Καριερα13 Μαρτίου 2018

6 μυστικά ευτυχίας και επιτυχίας από μία Master Blender

Η Lorena Vásquez είναι η Master Blender του κορυφαίου ρουμιού Zacapa Solera 23 και αποτελεί έμπνευση για κάθε γυναίκα!

Καριερα07 Μαρτίου 2018

Εταιρεία προσλαμβάνει κόσμο για να ταξιδέψει σε 47 πόλεις της Ευρώπης

Όποιος αγαπάει τα ταξίδια μόλις βρήκε την δουλειά των ονείρων του.

Καριερα05 Μαρτίου 2018

Αυτοί είναι οι κανόνες των συστατικών επιστολών

Πρώτος κανόνας: Μη βάλεις την κολλητή σου

Καριερα15 Φεβρουαρίου 2018

4 top tips που πρέπει να ξέρεις πριν βάλεις φωτογραφία στο Linkedin προφίλ σου

Για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις δουλειά, ακολούθησε τις συμβουλές της expert.

Best of network