Γυναίκα : Καριέρα13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2016

Πώς είναι να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση στα 30 (και κάτι)

Ο ρεαλισμός δύο αστείων κοριτσιών

Χιούμορ: Το βασικότερο «όπλο» σε όλη την ενήλικη ζωή μου.
Αυτοσαρκασμός: Ένα από τα πιο σημαντικά μέσα για να τα «βγάλω» πέρα με όσα μου συμβαίνουν.

Η Αθηνά Αλεξιάδου και η Μαριλένα Βαϊνανίδη φαίνεται να έχουν πολύ απόθεμα και από τα δύο. Φωτογράφος η Μαριλένα, διακοσμήτρια η Αθηνά, οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσα από το project www.spitishoot.com, όταν η πρώτη θέλησε να φωτογραφίσει το εργαστήριο της δεύτερης. Μέσα στην πρώτη ώρα αποφάσισαν να αρχίσουν να φτιάχνουν καδράκια με φράσεις βγαλμένα μέσα από τη γυναικεία καθημερινότητα. Αυτή τους η ιδέα ονομάστηκε Think Pig και πλέον αποτελεί ένα ολοκληρωμένο e-shop όπου μπορεί να βρει κανείς, εκτός από κούπες, καδράκια, φωτιστικά, σουπλά, ημερολόγια και διάφορα ακόμα αντικείμενα καθημερινής χρήσης ή διακοσμητικά.

thinkpig4

Κάθε φορά που χάζευα στο Instagram τον λογαριασμό του Think Pig, έπεφτα πάνω σε ένα αντικείμενο που έμοιαζε να προορίζεται για μένα και τις φίλες μου. Φράσεις αληθινές, καυστικές, αστείες και αυτοσαρκαστικές μού θύμιζαν καθημερινά ότι δεν είμαι μόνη μου εκεί έξω, ότι πάνω κάτω μοιραζόμαστε όλες τις ίδιες σκέψεις και – το πιο σημαντικό – ότι υπάρχουν κι αυτές οι λιγότερο καλές πτυχές του χαρακτήρα μας που πρέπει να αγκαλιάζουμε. «Είναι όλα φτιαγμένα στο χέρι κι εμπνευσμένα από την καθημερινότητα και τα νεύρα μας» μου λένε τα κορίτσια.

thinkpig4

Νεύρα: Όσο και να τα πολεμάς, έρχονται στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Όταν μάλιστα καλείσαι να επικοινωνήσεις με συνέταιρο, καλό είναι να μάθεις να τα χαλιναγωγείς (το δουλεύω ακόμα). Στην περίπτωση της Μαριλένας και της Αθηνάς το να συνυπάρχουν επαγγελματικά με επιτυχία είναι κάτι που καταφέρνουν εύκολα, αφενός γιατί έγιναν φίλες και αφετέρου γιατί μοιράζονται την ίδια αισθητική, που στη δουλειά τους είναι και το πιο σημαντικό.

thinkpig1

«Οι συχνότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι κυρίως οικονομικές, το πώς δηλαδή μπορούμε να έχουμε ένα κέρδος που να μας επιτρέπει να διατηρούμαστε και να εξελισσόμαστε. Θα θέλαμε το ‘γουρούνι’ να μεγαλώσει και ν αγαπηθεί πολύ, όπως αξίζει σε όλα τα ζώα». Όσο για την επιτυχία του Think Pig; Τα κορίτσια την αντιμετωπίζουν «με χιούμορ κι απαισιοδοξία, όπως αντιμετωπίζουμε και τα πάντα στη ζωή» (γέλια).

thinkpig2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Καριερα25 Μαΐου 2018

Meetings την Παρασκευή; Να πώς θα "απαντήσεις" με στιλ!

Η Diesel ξέρει ότι μισείς τα meetings κι ας μην το ομολογείς στο αφεντικό σου...

Καριερα17 Μαΐου 2018

Καθυστερείς στην δουλειά σου; 5 tips για να αντιμετωπίσεις το αφεντικό σου

Αν ανήκεις στην κατηγορία των αργοπορημένων δες πώς μπορείς να σώσεις την κατάσταση.

Καριερα24 Απριλίου 2018

Πώς θα διαχειριστείς τις συγκρούσεις στον εργασιακό χώρο

6 χρήσιμα tips για μία σωστή αντιμετώπιση

Καριερα12 Απριλίου 2018

Εvent Management | To σεμινάριο για ξενοδοχεία & εστιατόρια που δεν πρέπει να χάσεις

Αν ασχολείσαι με τον τουρισμό, αυτό είναι για εσένα

Καριερα09 Απριλίου 2018

6 τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις στη ζωή σου όσο μεγαλώνεις

Οι διαφορετικοί άνθρωποι που θέλεις στη ζωή σου

Καριερα02 Απριλίου 2018

Τα 5 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε Δευτέρα

Ξεκίνα την εβδομάδα σου με το σωστό τρόπο

Best of network