Γυναίκα : Καριέρα21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2017

Πώς θα αγγίξεις την επιτυχία

6 χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είσαι στο σωστό δρόμο

Μια πρόσφατη ιστορία του influencer Jeff Haden στο LinkedIn αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι δεν υπάρχει κάποια μαγική φόρμουλα για να πετύχεις στη ζωή σου. Παρόλο που για κάθε άνθρωπο η «συνταγή» διαφέρει, ο Haden παραδέχεται ότι υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά για όλους όσους κατάφεραν να αγγίξουν την επιτυχία. Μάθε ποια είναι αυτά για να καταλάβεις αν είσαι στον σωστό δρόμο ή πρέπει να αλλάξεις…κατεύθυνση.

Βρίσκεις την ευτυχία στην επιτυχία των άλλων

«Οι μεγάλες ομάδες αποτελούνται από υπαλλήλους που βοηθούν ο ένας τον άλλον, γνωρίζουν τους ρόλους τους, αφήνουν στην άκρη τους προσωπικούς στόχους και εκτιμούν την επιτυχία της ομάδας πέρα από οτιδήποτε άλλο» λέει ο Haden.

Αναζητάς συνεχώς νέες εμπειρίες

Ο Δρ. Robert Cloninger, στον οποίο αναφέρεται ο Haden, εξηγεί: «Για να πετύχεις, πρέπει να είσαι σε θέση να χαλιναγωγήσεις τις παρορμήσεις σου ενώ παράλληλα να οραματίζεσαι πώς θα είναι το μέλλον σου δοκιμάζοντας νέες εμπειρίες».

Δεν σκέφτεσαι την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής αλλά το να ζεις τη ζωή σου

«Οι απίστευτα επιτυχημένοι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους να συμπεριλάβουν την οικογένεια τους αντί να αποκλείσουν την εργασία. Βρίσκουν τρόπους να συμπεριλάβουν ενδιαφέροντα, χόμπι, πάθη και προσωπικές αξίες στην καθημερινή τους επιχειρηματική ζωή. Εάν δεν μπορείς, δεν ζεις, απλώς εργάζεσαι» σημειώνει ο Haden.

Είσαι ενθουσιώδης

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας μπαίνει στη θέση των πελατών και των υπαλλήλων του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναγνωρίζει τα προβλήματα, τις αδυναμίες αλλά και τις λύσεις.

Έχεις να αποδείξεις κάτι στον εαυτό σου

Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι πρέπει να αποδείξουν κάτι στο σημαντικότερο άνθρωπο στη ζωή τους, τον εαυτό τους.

Αντιμετωπίζεις τα χρήματα ως ευθύνη και όχι ως ανταμοιβή

Ο Haden πιστεύει ότι «οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν βλέπουν τα χρήματα μόνο ως προσωπική ανταμοιβή, αλλά ως έναν τρόπο να αναπτύξουν μια επιχείρηση, να ανταμείψουν τους υπαλλήλους τους και να δώσουν πίσω στην κοινότητα».

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΙΕΡΑ

Καριερα20 Νοεμβρίου 2017

Θέλω προαγωγή! Πέτυχέ τη σε 3 βήματα με τις συμβουλές των CEO

Δύο CEO κορυφαίων εταιρειών δίνουν τις δικές τους συμβουλές για να κάνεις το επόμενο βήμα στη δουλειά σου.

Καριερα02 Νοεμβρίου 2017

Γιατί οι εργοδότες σε ρωτούν «πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια;»

HR managers εξηγούν για ποιον πραγματικά λόγο γίνεται αυτή η ερώτηση στις συνεντεύξεις για δουλειά και τι θέλουν να μάθουν από την απάντησή σου οι μελλοντικοί σου εργοδότες.

Καριερα31 Οκτωβρίου 2017

Πώς θα γίνεις πιο δημοφιλής στους συναδέλφους σου;

5 tips για να κερδίσεις το παιχνίδι των (καλών) εντυπώσεων στο γραφείο.

Best of network