Μερικές σκληρές αλήθειες που πρέπει να μάθεις για τη δουλειά πριν γίνεις 30
Μερικές σκληρές αλήθειες που πρέπει να μάθεις για τη δουλειά πριν γίνεις 30
Πώς είναι να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση μετά τα 30 (και κάτι)
Πώς είναι να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση μετά τα 30 (και κάτι)
ΚΑΡΙΕΡΑ21.08.2017

Πώς θα αγγίξεις την επιτυχία

6 χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είσαι στο σωστό δρόμο

Μια πρόσφατη ιστορία του influencer Jeff Haden στο LinkedIn αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι δεν υπάρχει κάποια μαγική φόρμουλα για να πετύχεις στη ζωή σου. Παρόλο που για κάθε άνθρωπο η «συνταγή» διαφέρει, ο Haden παραδέχεται ότι υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά για όλους όσους κατάφεραν να αγγίξουν την επιτυχία. Μάθε ποια είναι αυτά για να καταλάβεις αν είσαι στον σωστό δρόμο ή πρέπει να αλλάξεις…κατεύθυνση.

Βρίσκεις την ευτυχία στην επιτυχία των άλλων

«Οι μεγάλες ομάδες αποτελούνται από υπαλλήλους που βοηθούν ο ένας τον άλλον, γνωρίζουν τους ρόλους τους, αφήνουν στην άκρη τους προσωπικούς στόχους και εκτιμούν την επιτυχία της ομάδας πέρα από οτιδήποτε άλλο» λέει ο Haden.

Αναζητάς συνεχώς νέες εμπειρίες

Ο Δρ. Robert Cloninger, στον οποίο αναφέρεται ο Haden, εξηγεί: «Για να πετύχεις, πρέπει να είσαι σε θέση να χαλιναγωγήσεις τις παρορμήσεις σου ενώ παράλληλα να οραματίζεσαι πώς θα είναι το μέλλον σου δοκιμάζοντας νέες εμπειρίες».

Δεν σκέφτεσαι την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής αλλά το να ζεις τη ζωή σου

«Οι απίστευτα επιτυχημένοι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους να συμπεριλάβουν την οικογένεια τους αντί να αποκλείσουν την εργασία. Βρίσκουν τρόπους να συμπεριλάβουν ενδιαφέροντα, χόμπι, πάθη και προσωπικές αξίες στην καθημερινή τους επιχειρηματική ζωή. Εάν δεν μπορείς, δεν ζεις, απλώς εργάζεσαι» σημειώνει ο Haden.

Είσαι ενθουσιώδης

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας μπαίνει στη θέση των πελατών και των υπαλλήλων του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναγνωρίζει τα προβλήματα, τις αδυναμίες αλλά και τις λύσεις.

Έχεις να αποδείξεις κάτι στον εαυτό σου

Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι πρέπει να αποδείξουν κάτι στο σημαντικότερο άνθρωπο στη ζωή τους, τον εαυτό τους.

Αντιμετωπίζεις τα χρήματα ως ευθύνη και όχι ως ανταμοιβή

Ο Haden πιστεύει ότι «οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν βλέπουν τα χρήματα μόνο ως προσωπική ανταμοιβή, αλλά ως έναν τρόπο να αναπτύξουν μια επιχείρηση, να ανταμείψουν τους υπαλλήλους τους και να δώσουν πίσω στην κοινότητα».

More from

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 σημάδια δείχνουν ότι η σχέση σου πρέπει να τελειώσει

Μήπως τα βλέπεις αλλά τα αγνοείς;

Κολλητός τους φίλος όταν πρέπει, αλλά γονιός κάθε φορά

Γιατί αν κάτι τέτοιο είναι που φαντάζεσαι θα πέσεις από τα σύννεφα όταν μια ωραία πρωία αποφασίσεις να το παίξεις μαμά ή μπαμπάς και συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν έγινε όπως το υπολόγιζες

4 νέοι τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου

Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, ο «δρόμος» της ζωής δεν είναι μια βαρετή ευθεία αλλά μια αληθινή «περιπέτεια» γεμάτη εκπλήξεις

Διαρκώς "busy": Όταν το πρόγραμμά σου σε βγάζει off

Πότε πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δώσεις προτεραιότητα στην υγεία σου

Τα παιδιά που τους δίνουμε τεράστιες ελευθερίες, νιώθουν παραμελημένα

«Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να χαρώ την ελευθερία που μου δόθηκε απλόχερα κι απρόσμενα, γιατί ήταν τόσο «μεγάλη» που δεν ήξερα τι να την κάνω»

Γιατί θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο εξωτερικό

Η διαδικασία του να διαλέξεις εσύ ένα πιθανό μέλλον του παιδιού σου από την βρεφική ηλικία είναι μια ατελείωτη μάχη συναισθήματος και λογικής.

Ο γονιός που μαλώνει το παιδί είναι εκείνος που το αγαπάει περισσότερο;

Ο γονιός που αγαπάει μαλώνει περισσότερο… NOT