Γυναίκα : Μητέρα - Παιδί13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2018

Κάποια πράγματα εύχεσαι να ΜΗΝ τα έχει δει το παιδί σου

Φυσικά αγνοήσαμε ότι η προεφηβεία και η εφηβεία είναι οι ηλικίες εκείνες που το παιδί έχει σοβαρές σεξουαλικές αναζητήσεις.

Υπήρξαμε αφελείς ως γονείς μερικές φορές, το παραδέχομαι. Σε πολλά θέματα, αλλά τώρα θα θίξω το θέμα: ίντερνετ.

Έχουμε δυο παιδιά 14 και 12 ετών σήμερα. Αν και γνωρίζαμε πολύ καλά τους κινδύνους του ίντερνετ υπήρξαμε αρκετά χαλαροί γιατί πιστεύαμε ότι το να ενημερώνουμε τα παιδιά μας και να συζητάμε μαζί τους, αρκεί. Επίσης, υπήρξαμε πολύ προσεκτικοί με αυτό όταν τα παιδιά ήταν μικρότερα, στο δημοτικό για παράδειγμα, πιστεύοντας (λανθασμένα) ότι στην εφηβεία θα μπορούσαν να διαχειριστούν το οτιδήποτε.

Ως γονείς δεν βλέπαμε ποτέ πορνό ταινίες όταν ήταν τα παιδιά στο σπίτι, ωστόσο δεν σπεύσαμε να «κλειδώσουμε» όλα αυτά τα αισθησιακά σάιτ, με την ψευδαίθηση ότι η «διακριτικότητά» μας αρκεί.

Φυσικά αγνοήσαμε ότι η προεφηβεία και η εφηβεία είναι οι ηλικίες εκείνες που το παιδί έχει σοβαρές σεξουαλικές αναζητήσεις.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε όταν άρχισαν οι περίεργες ερωτήσεις στο σπίτι γύρω από το σεξ. Η αλήθεια είναι ότι η καλή σχέση που διατηρούμε στην οικογένειά μας, βοήθησε να φτάσουν οι συγκεκριμένες ερωτήσεις στα αυτιά μας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καθησυχαστικό από μόνο του. Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως την πράξη του σεξ και αν χρειάζεται συναίσθημα για να γίνει ή όχι, αν πονάει, αν είναι όλα εύκολα κ.λ.π. Πριν απαντήσουμε σε οτιδήποτε με υπεύθυνο και επιστημονικό τρόπο, καταλάβαμε ότι η πρόσβαση σε σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου ήταν ελεύθερη στα παιδιά με αρνητικές συνέπειες γι’ αυτά και γι’ αυτό αρχικά κλειδώσαμε τα πάντα, ελπίζοντας να μην είναι αργά…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ - ΠΑΙΔΙ

Μητερα - Παιδι21 Φεβρουαρίου 2018

Πώς να αντιδράσεις στον θυμό του παιδιού

Έχεις αναρωτηθεί πώς αισθάνεσαι κάθε φορά που το παιδί σου θυμώνει;

Μητερα - Παιδι20 Φεβρουαρίου 2018

13 σωστά – και κάποια γελοία – πράγματα που κάνω όταν το μωρό κλαίει ασταμάτητα

Όταν το μωρό έχει εκνευρισμό και κλαίει ασταμάτητα, με κυριεύει ένας πανικός. Ειδικά όταν τα έχω δοκιμάσει όλα και δεν καταφέρνω τίποτα.

Μητερα - Παιδι16 Φεβρουαρίου 2018

Θα μείωνες ποτέ έναν ενήλικα όπως κάνεις συχνά στο παιδί σου;

Πολλοί ενήλικες δεν σέβονται πραγματικά τα συναισθήματα των παιδιών

Μητερα - Παιδι16 Φεβρουαρίου 2018

10 πράγματα που κάνω όταν το μωρό – επιτέλους – κοιμάται

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες μάνες περιμένουμε πως και πως να κοιμηθεί το μωρό ώστε να κάνουμε όσα δεν προλαβαίνουμε

Best of network