Πώς να λήξεις γρήγορα έναν καβγά σε 5 βήματα
Πώς να λήξεις γρήγορα έναν καβγά σε 5 βήματα
Κι όμως, αυτή η συνήθεια μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου
Κι όμως, αυτή η συνήθεια μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου
ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ17.03.2017

Ανάλυσέ το: Πώς να διαχειριστείς τις ανασφάλειες του συντρόφου σου

Είναι ένα συχνό φαινόμενο στο οποίο όμως δεν πρέπει να υποκύψεις! Δες πώς θα το αντιμετωπίσεις, με τις συμβουλές της Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Η ανασφάλεια αρχικά δεν φαίνεται. Είναι καλυμμένη και συχνά μπορεί να φανεί ελκυστική!

Πολλές γυναίκες, μετά από σχέσεις με άντρες με ναρκισσιστικές τάσεις που μπορεί να μην τις υπολόγιζαν, τείνουν να επιλέγουν ανασφαλής άντρες. Κάποιες φορές, ένας ανασφαλής άντρας μοιάζει «εύκολος» και διαχειρίσιμος ή ήσυχος και πιστός, οπότε μια ανασφαλής γυναίκα θα τον επιλέξει, νομίζοντας ότι θα μπορεί να τον ελέγχει. Δυστυχώς, η ανασφάλεια θα γυρίσει εναντίον της με πολύ σκληρό τρόπο.

Δείγματα που δίνει ο ανασφαλής σύντροφος
1. Άρνηση ανάληψης ευθύνης της συμπεριφοράς του
Εάν ο σύντροφός σου νιώθει ανασφάλεια, θα σου ρίχνει τις ευθύνες για τη δική του συμπεριφορά. Θα προσπαθεί να σου δημιουργεί συναισθήματα ενοχών και τύψεων. Μήπως έχεις ένα μόνιμο συναίσθημα ενοχής χωρίς να μπορείς να καταλάβεις το γιατί;
2. Επικριτικά σχόλια
Μετά το πρώτο διάστημα, ο ανασφαλής σύντροφος θα εκτοξεύει όλο και πιο έντονα πικρόχολα σχόλια για την εμφάνισή σου, για τις απόψεις σου, για το περπάτημά σου, θα αναρωτιέσαι «μα τίποτα δεν του αρέσει επάνω μου;» «μα όλα λάθος τα κάνω;»
3. Ανάγκη πρωτιάς ή ακύρωση του εαυτού
Οι ανασφαλής, έχουν δυο πρόσωπα. Το ένα είναι εκείνου που νομίζεις ότι δεν τον σταματάει τίποτα και το άλλο εκείνου που είναι ο χαμηλών τόνων, που δείχνει ότι υποτιμά τον εαυτό του και τα επιτεύγματά του. εκείνος που είναι ασταμάτητος, είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του, φοβάται πολύ τις αποτυχίες και έχει μια εμμονή με την τελειότητα και την πρωτιά. Μπορεί μαζί του να σκέφτεσαι «μα πως κάνει έτσι για αυτό, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου», όμως πάλι βρίσκεσαι σε μια θέση να τον ανεβάζεις, όπως θα έκανες και με τον άλλο που μειώνει συνεχώς τον εαυτό του.
4. Υποτίμηση εαυτού
Ο ανασφαλής, θα δεις ότι θα λέει σε ανύποπτο χρόνο επικριτικά σχόλια για τον εαυτό του. «¨και σιγά το πτυχίο που πήρα» ή «πώς γίνεται να είμαι τόσο άχρηστος»

5. Κτητικότητα και ζήλια
«πάλι θα πας στη μαμά σου» ή «τι θέλει πάλι η Μαρία και σου τηλεφωνεί» Γενικά, ό,τι κάνεις πέρα από εκείνον δεν είναι ευπρόσδεκτο. Πρέπει εκείνος να είναι το κέντρο του κόσμου σου και αν δεν το νιώθει συνεχώς. Τότε και πάλι προσπαθεί αν σου δημιουργήσει τύψεις. Θα δεις ότι θα βγεις με μια φίλη και θα σου τηλεφωνεί συνεχώς, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Πώς να αντιμετωπίσεις την ανασφάλεια

1. Μην κάνεις το λάθος να αλλάξεις τρόπο ζωής σου προκειμένου να κάνεις τον σύντροφό σου να νιώσει καλύτερα.
2. Μην αλλάξεις τον τρόπο που ντύνεσαι για εκείνον, ειδικά εάν ο τρόπος που σου το λέει είναι επικριτικός και αγενής. Εάν δηλαδή δείχνει ότι δεν σέβεται τις επιλογές σου.
3. Μην μπεις σε μια διαδικασία να πρέπει να του αποδεικνύεις ότι αξίζεις και ότι δεν έκανες κάτι κακό. Εκτός φυσικά, εάν συμφωνείς σε κάτι μαζί του.
4. Προσπάθησε να θέσεις κάποια όρια. Δηλαδή, μην σηκώνεις το τηλέφωνο αφού βλέπεις ότι δεν σε χρειάζεται κάτι και είσαι για καφέ με τις φίλες σου. Ξεκαθάρισε το,.
5. Σκέψου, ότι οι αλλαγες που θέλεις να πετυχεις στον εαυτό σου, χρειάζεται να ξεκινούν από εσένα και όχι για να γίνεις αρεστή στον άλλο.

Όλοι είμαστε λίγο ή πολύ ανασφαλείς. Παραπάνω παρουσίασα ίσως τις ανασφάλειες στις πιο ακραίες μορφές. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μέτρια ή λίγο ανασφαλής. Τα καλά νέα, είναι ότι η οποιαδήποτε ανασφάλεια μέσω ψυχοθεραπείας, μπορεί να ξεπεραστεί.

Να είσαι καλά και να προσέχεις τον εαυτό σου.
Σ.

More from

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 σημάδια δείχνουν ότι η σχέση σου πρέπει να τελειώσει

Μήπως τα βλέπεις αλλά τα αγνοείς;

Κολλητός τους φίλος όταν πρέπει, αλλά γονιός κάθε φορά

Γιατί αν κάτι τέτοιο είναι που φαντάζεσαι θα πέσεις από τα σύννεφα όταν μια ωραία πρωία αποφασίσεις να το παίξεις μαμά ή μπαμπάς και συνειδητοποιήσεις ότι τίποτα δεν έγινε όπως το υπολόγιζες

4 νέοι τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου

Παρά τα όσα ενδεχομένως νομίζεις, ο «δρόμος» της ζωής δεν είναι μια βαρετή ευθεία αλλά μια αληθινή «περιπέτεια» γεμάτη εκπλήξεις

Διαρκώς "busy": Όταν το πρόγραμμά σου σε βγάζει off

Πότε πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δώσεις προτεραιότητα στην υγεία σου

Τα παιδιά που τους δίνουμε τεράστιες ελευθερίες, νιώθουν παραμελημένα

«Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να χαρώ την ελευθερία που μου δόθηκε απλόχερα κι απρόσμενα, γιατί ήταν τόσο «μεγάλη» που δεν ήξερα τι να την κάνω»

Γιατί θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο εξωτερικό

Η διαδικασία του να διαλέξεις εσύ ένα πιθανό μέλλον του παιδιού σου από την βρεφική ηλικία είναι μια ατελείωτη μάχη συναισθήματος και λογικής.

Ο γονιός που μαλώνει το παιδί είναι εκείνος που το αγαπάει περισσότερο;

Ο γονιός που αγαπάει μαλώνει περισσότερο… NOT