Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Είσαι φίλη με τον πρώην σου; Να τι σημαίνει αυτό για εσένα

Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας επιβεβαιώνουν αυτό που οι περισσότεροι πίστευαν μέχρι τώρα

φίλη με τον πρώην

Θα έχεις ακούσει σίγουρα πολλές φορές την ερώτηση «μα πόσο τρελός πρέπει να είσαι για να  κάνεις παρέα με τους πρώην σου;». Η απάντηση λοιπόν σε αυτό δόθηκε χάρη σε μια πρόσφατη έρευνα.

Μια μελέτη του Oakland University είχε στόχο να ανακαλύψει τη σχέση μεταξύ «σκοτεινών χαρακτηριστικών» – π.χ. ναρκισσισμού, διπολικότητας, ψυχοπάθειας – και επαφών με τους πρώην συντρόφους.

Οι βασικοί ερευνητές, Justin Mogilski και Lisa Welling, ζήτησαν από 860 διαφορετικά άτομα να μοιραστούν τους λόγους για τους οποίους έχουν κρατήσει επαφή με τους πρώην συντρόφους τους. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε ένα τεστ για να ανακαλυφθεί αν είχαν τα λεγόμενα «σκοτεινά χαρακτηριστικά».

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που διέθεταν μερικά από τα προαναφερθέντα στοιχεία ήταν πιο πιθανό να κρατήσουν επαφή με τους πρώην συντρόφους τους «για πρακτικούς και σεξουαλικούς λόγους».

Ο ειδικός σε θέματα ναρκισσισμού Dr. Tony Ferretti συμφώνησε με το πόρισμα της έρευνας, αναφέροντας ότι τα άτομα με σκοτεινά στοιχεία προσωπικότητας θέλουν να επωφελούνται από τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και τείνουν να κρατούν επαφή με τους πρώην συντρόφους που έχουν «πολύτιμα προσόντα».

«Επίσης έχουν πληροφορίες για τις ευαισθησίες και αδυναμίες των πρώην συντρόφων τους τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν και να χειριστούν, κάτι που τους δίνει μια αίσθηση δύναμης και ελέγχου», συμπληρώνει ο Ferretti.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Σχεσεις - Σεξ16 Μαρτίου 2018

4 φρέσκιες ιδέες για ραντεβού (για ζευγάρια που έχουν κάνει ήδη τα πάντα!)

Πίστευες ότι έχεις κάνει κάθε πιθανό ραντεβού με το φίλο σου; Τώρα θα αναθεωρήσεις!

Μήπως με βλέπει φιλικά; Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί τα 2 φύλα διαβάζουν διαφορετικά τα σημάδια
Σχεσεις - Σεξ09 Μαρτίου 2018

Μήπως με βλέπει φιλικά; Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί τα 2 φύλα διαβάζουν διαφορετικά τα σημάδια

Η κλασική παρερμήνευση κινήσεων από τα δύο φύλα βρίσκει εξήγηση.

Σχεσεις - Σεξ01 Μαρτίου 2018

Γιατί η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για νέες σχέσεις

Ψάχνεις για νέο σύντροφο; Αυτή η εποχή είναι η ιδανική ευκαιρία για νέες γνωριμίες.

Σχεσεις - Σεξ16 Φεβρουαρίου 2018

Πόσο αφροδισιακά είναι τελικά τα στρείδια

Να τα προσφέρεις στην καλό σου για να κάνετε το κρεβάτι της ζωής σας ή να του προτείνεις καλύτερα να δείτε μια ερωτική ταινία για να «φτιαχτείτε»; Η επιστήμη έχει την απάντηση.

Best of network