Γυναίκα : Σχέσεις - Σεξ07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Είσαι φίλη με τον πρώην σου; Να τι σημαίνει αυτό για εσένα

Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας επιβεβαιώνουν αυτό που οι περισσότεροι πίστευαν μέχρι τώρα

φίλη με τον πρώην

Θα έχεις ακούσει σίγουρα πολλές φορές την ερώτηση «μα πόσο τρελός πρέπει να είσαι για να  κάνεις παρέα με τους πρώην σου;». Η απάντηση λοιπόν σε αυτό δόθηκε χάρη σε μια πρόσφατη έρευνα.

Μια μελέτη του Oakland University είχε στόχο να ανακαλύψει τη σχέση μεταξύ «σκοτεινών χαρακτηριστικών» – π.χ. ναρκισσισμού, διπολικότητας, ψυχοπάθειας – και επαφών με τους πρώην συντρόφους.

Οι βασικοί ερευνητές, Justin Mogilski και Lisa Welling, ζήτησαν από 860 διαφορετικά άτομα να μοιραστούν τους λόγους για τους οποίους έχουν κρατήσει επαφή με τους πρώην συντρόφους τους. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε ένα τεστ για να ανακαλυφθεί αν είχαν τα λεγόμενα «σκοτεινά χαρακτηριστικά».

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που διέθεταν μερικά από τα προαναφερθέντα στοιχεία ήταν πιο πιθανό να κρατήσουν επαφή με τους πρώην συντρόφους τους «για πρακτικούς και σεξουαλικούς λόγους».

Ο ειδικός σε θέματα ναρκισσισμού Dr. Tony Ferretti συμφώνησε με το πόρισμα της έρευνας, αναφέροντας ότι τα άτομα με σκοτεινά στοιχεία προσωπικότητας θέλουν να επωφελούνται από τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και τείνουν να κρατούν επαφή με τους πρώην συντρόφους που έχουν «πολύτιμα προσόντα».

«Επίσης έχουν πληροφορίες για τις ευαισθησίες και αδυναμίες των πρώην συντρόφων τους τις οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν και να χειριστούν, κάτι που τους δίνει μια αίσθηση δύναμης και ελέγχου», συμπληρώνει ο Ferretti.

 

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Σχεσεις - Σεξ11 Δεκεμβρίου 2017

Single τα Χριστούγεννα; Έχεις 10 καλούς λόγους για να το απολαύσεις

Διασκέδασε την πιο γιορτινή περίοδο όπως εσύ θέλεις

Σχεσεις - Σεξ04 Δεκεμβρίου 2017

Το submarining είναι η τελευταία μόδα στις σχέσεις

Κάτι σαν το ghosting αλλά χειρότερο!

Σχεσεις - Σεξ28 Νοεμβρίου 2017

5 πράγματα για τις σχέσεις που μάθαμε από τον Πρίγκιπα Harry και την Meghan Markle!

Πέντε σημαντικά tips που κρατάμε από το βασιλικό ζευγάρι

Best of network