Follow us

Τα βήματα για τέλειο σώμα από το The Body Book της Cameron Diaz

Μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά! Μάθε τα super tips διατροφής της Cameron Diaz και μπες στο διαγωνισμό για να κερδίσεις το best seller βιβλίο

Τα 5 βήματα για τέλειο σώμα από το The Body Book της Cameron Diaz


Μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά! Μάθε τα super tips διατροφής της Cameron Diaz και μπες στο διαγωνισμό για να κερδίσεις το best seller βιβλίο


«Σε αυτό το βιβλίο δεν υπάρχει κανένας στόχος που πρέπει να πετύχεις μέσα σε 7, ή 30, ή 365 ημέρες. Ο στόχος εδώ είναι μακροπρόθεσμος. Και αυτό που θα κερδίσεις δε μετριέται σε κιλά ή πόντους, αλλά σε οφέλη για όλη σου τη ζωή», εξηγεί η Cameron Diaz στο The Body Book. Διάβασε τις αγαπημένες μας συμβουλές για να νικήσεις την πείνα από το βιβλίο, και μπες στο μεγάλο διαγωνισμό για να το κερδίσεις!


«Τρώγε μόνο όταν πεινάς

Το να τρως όταν πεινάς είναι μία από τις πιο βασικές δουλειές του ανθρώπου. Είναι φοβερό πώς το ξεχνάμε. Αν διαβάζεις πολλά περιοδικά ή αν έχεις στενές φίλες που δεν ξέρουν πολλά από διατροφή, αν και συνεχώς είναι σε «δίαιτα», είναι εύκολο να πιστέψεις ότι η πείνα είναι κάτι που πρέπει να παλέψεις και όχι να αγκαλιάσεις. Θυμήσου, η πείνα δεν είναι η όρεξη. Όταν αισθάνεσαι ότι το σώμα σου σού ζητά καύσιμα, αναλογίσου τα παρακάτω:

Μάθε τι πραγματικά είναι η πείνα
Η πείνα είναι ένα σημάδι που σου υποδεικνύει ότι πρέπει να τρως αληθινή, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία τροφή ώστε το σώμα σου να μπορεί να συνεχίσει να σε υποστηρίζει. Αν έχεις μάθει να τρως παραπάνω από το κανονικό, ίσως χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να συνηθίσεις να τρως μικρότερες μερίδες και τα εσωτερικά σου σημάδια να σου γίνουν κατανοητά.

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου
Εμπιστεύσου το σώμα σου. Αν έφαγες ένα υγιεινό γεύμα, θα πρέπει να πεινάσεις περίπου έπειτα από 3 ώρες. Μην περιμένεις να λυσσάξεις για να φας. Φάε όταν έχεις την πρώτη ειδοποίηση – και φάε ελαφριά, μέχρι αυτή η ειδοποίηση να ησυχάσει κι εσύ να αισθάνεσαι κανονικά και πάλι. Όχι χορτασμένη. Όχι πεινασμένη. Απλώς... ικανοποιημένη.

Αναγνώρισε τι σημαίνει να είσαι χορτασμένη
Ο όρος «κορεσμός» χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη φυσιολογική και ψυχολογική εμπειρία του νιώθω χορτασμένη έπειτα από φαγητό και/ή ποτό. Όταν το σώμα σου είναι χορτάτο, σου λέει ότι του έχεις δώσει αρκετά καύσιμα για να είναι ήρεμο και να πορευτεί. Μόλις αναγνωρίσεις αυτή την αίσθηση –που είναι περισσότερο η απουσία αίσθησης πείνας, παρά η ανάγκη να ξεκουμπώσεις το παντελόνι σου– μπορείς να σταματήσεις να τρως.

Επικεντρώσου στην «αισθητή» έναντι της «ασυναίσθητης» κατανάλωσης φαγητού
Η αισθητή κατανάλωση φαγητού γίνεται χωρίς τίποτα να σου αποσπά την προσοχή (τηλεόραση, κινητό, υπολογιστής, εφημερίδα, περιοδικό). Τρως αργά, δίνοντας σημασία στην κάθε μπουκιά. Δεν καταβροχθίζεις ένα πακέτο τσιπς έτσι ασυναίσθητα ενώ παρακολουθείς ένα συγκλονιστικό επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς στην τηλεόραση.

Τρία βήματα για να μην τρως ασυναίσθητα:

1. Πριν από το γεύμα σου: αντί να μασουλάς ό,τι βρεθεί μπροστά σου, περίμενε για να ικανοποιήσεις την πείνα σου επιλέγοντας τροφές που σου αρέσουν και που θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι.
2. Στη διάρκεια του γεύματός σου: φάε αργά και επικεντρώσου στην απόλαυση που σου προσφέρει το φαγητό. Πώς μυρίζει; Πώς είναι η γεύση του; Είναι τραγανό; Κρεμώδες; Πικάντικο;
3. Μετά το γεύμα σου: δες πώς αισθάνεσαι με το φαγητό που μόλις έφαγες. Σε εγρήγορση; Νωθρή; Ενεργητική; Πρησμένη; Είναι κάτι που θέλεις να το νιώσεις ξανά; Είναι κάτι που θέλεις να ξαναφάς;»...


To The Body Book από την Cameron Diaz και την Sandra Bark κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα (€12,90) από τις Αττικές Εκδόσεις.

Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα για το βιβλίο και να γίνεις μία από τις 5 τυχερές αναγνώστριες που θα κερδίσουν 5 αντίτυπα! Το βιβλίο για το σώμα, που θα αποκτήσεις και θα αγαπήσεις για πάντα!

Τα βήματα για τέλειο σώμα από το The Body Book της Cameron Diaz

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ