Follow us

Αδυνάτισμα με γλυκά; 10 υγιεινά και light επιδόρπια με λίγες θερμίδες

Πώς να κρατήσεις τη φόρμα σου τρώγοντας θρεπτικά, γλυκά με φρούτα

ananas

Όχι, τα φρούτα δεν είναι όσο βαρετά νομίζεις. Εκτός του ότι σου προσφέρουν απλόχερα τη γλύκα και τα θρεπτικά συστατικά τους είναι και πρώτη ύλη για ένα σωρό συνταγές. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που αναζητούμε εύκολες και δροσερές λύσεις για να ικανοποιήσουμε την επιθυμία μας για γλυκό, αρκεί ένα φρούτο για να φτιάξεις πολλά διαφορετικά επιδόρπια.

Αδυνάτισμα με γλυκά; 10 υγιεινά και light επιδόρπια με λίγες θερμίδες

Στην παραλία, στο δρόμο, στο σπίτι μετά τη μεσημεριανή σιέστα που λαχταράς ζάχαρη, ένα φρουτογλυκό θα ικανοποιήσει τη λιγούρα σου και θα σε απαλλάξει από περιττές θερμίδες. Συγκεκριμένα θα σου προτείνουμε τη φρουτοσαλάτα σε ελαφρύ σιρόπι Del Monte που είναι δροσιστική και light! Εναλλακτικά, επιστράτευσε καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, γερμάδες, σύκα, κεράσια, βερύκοκα και ανανά και δημιούργησε τα πιο δροσιστικά κι εύκολα γλυκά.

Γιαούρτι παρφέ: Σε μια κούπα βάλε μια στρώση γιαουρτιού, μια στρώση κομματάκια φρούτων και λίγα ωμά φιστίκια Αιγίνης. Επανάλαβε άλλη μια φορά τη διαδικασία. Απόλαυσε μέχρι τέλους.

Ανανάς with a twist: Ανάμειξε ανανά κονσέρβα σε φέτες από την Del Monte με φρέσκια μέντα και άφησέ τον να μαριναριστεί για λίγο στο ψυγείο.

Παγωτό από μπανάνα: Το πιο απλό και ταυτόχρονα υγιεινό γλυκό. Βάζεις τις μπανάνες στην κατάψυξη και όταν είναι πολύ παγωμένες τις βγάζεις και τις πολτοποιείς στο blender. Όταν δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα, πρόσθεσε λίγο σιρόπι, κομματάκια σοκολάτας ή λίγο ινδοκάρυδο.

Φρουτοσαλάτα σε χωνάκι: Για να κάνεις λίγο πιο θελκτική και νόστιμη τη φρουτοσαλάτα σου, σέρβιρέ τη σε χωνάκι παγωτού. Η φρουτοσαλάτα σε κονσέρβα της Del Monte, έχει όλη την ποικιλία φρούτων που χρειάζεσαι για να γεμίσεις ένα τραγανό χωνάκι. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις κάποια γλυκαντική ουσία, καθώς τα φρούτα είναι ήδη σε σιρόπι.

Φράουλες με λευκή σοκολάτα: Βουτάς τις φράουλες σε λιωμένη λευκή σοκολάτα, τις τοποθετείς σε αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνεις στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

“Γλειφιτζούρια” με ακτινίδιο και σοκολάτα: Σε ένα ξυλάκι για παγωτό, καρφώνουμε επάνω του μια φέτα ακτινίδιο, λιώνουμε σοκολάτα γάλακτος ή ιδανικά (και πιο υγιεινά) υγείας και το βουτάμε μέσα. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και απολαμβάνουμε.

Mini-pops με λεμόνι: Για μια μικρή δόση γρανίτας χρησιμοποίησε τη θήκη για παγάκια. Βάλε λίγο μέλι στον πάτο της θήκης και γέμισε με λεμονάδα. Πρόσθεσε κομματάκια φρούτων και βάλε στην κατάψυξη. Σε λίγη ώρα θα έχεις έτοιμα mini γρανιτάκια.

Αμυγδαλόπαστα, μπανάνα, φράουλα: O ελληνικός εναλλακτικός τρόπος του αμερικάνικου σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα είναι και πολύ υγιεινός. Αντικατάστησε το φυστικοβούτυρο με αμυγδαλόπαστα και πρόσθεσε φρέσκιες φράουλες και κομματάκια μπανάνας. Εξαιρετική πηγή καλλίου, φυτικών ινών και βιταμινών εκτός από super νόστιμο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ