Follow us

Oι τροφές της αντιγήρανσης από τη Μαρία Ψωμά (Μέρος Β)

Η Δρ Μαρία Ψωμά στο blog της "Αδύνατη για πάντα" αποκαλύπτει τις πιο αποτελεσμάτικές τροφές ενάντια στην αντιγήρανση.

psoma-def

Η Δρ Μαρία Ψωμά στο blog της "Αδύνατη για πάντα" αποκαλύπτει τις πιο αποτελεσμάτικές τροφές ενάντια στην αντιγήρανση.


Κάποιες φορές μπορεί να ευχόμαστε να σταματήσει το ρολόι του χρόνου και της φθοράς, αλλά οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν βρει το κλειδί για την αιώνια νεότητα. Καθώς μεγαλώνεις το σώμα αρχίζει να κινείται λίγο πιο αργά και να είναι πιο ευάλωτο σε ασθένειες.
Ωστόσο υπάρχουν τροφές οι οποίες μπορούν να επιβραδύνουν τις αρνητικές συνέπειες που έχει ο χρόνος στο σώμα και στον οργανισμό.
Τα καλύτερα τρόφιμα που μάχονται την γήρανση:

(Διάβασε εδώ το post της Δρ. Μαρίας Ψωμά: Τρόφιμα κατά της γήρανσης - μέρος Α)

Λαχανικά
Όπως και τα φρούτα, τα λαχανικά είναι μια από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών. Βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών ενώ επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων. Τα καλύτερα αντιοξειδωτικά λαχανικά είναι τα πράσινα φυλλώδη όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο. Δύο από τα αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν είναι η λουτείνη και ζεαξανθίνη, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν από τις αρνητικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV.

Oι τροφές της αντιγήρανσης από τη Μαρία Ψωμά (Μέρος Β)

Ψάρια
Ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής τα τελευταία χρόνια αποτελεί το ιχθυέλαιο. Τα ψάρια, ή η λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίων δίνουν στο σώμα τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν ενάντια στις καρδιακές παθήσεις, μειώνουν τις φλεγμονές, μειώνουν τον κίνδυνο αρρυθμίας και βοηθούν και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα συναντάμε σε μεγάλο βαθμό σε ψάρια, όπως ο σολομός, η ρέγκα, ο τόνος και οι σαρδέλες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πολλά ψάρια ζουν περισσότερο. Μια μελέτη Στην Αμερική διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έτρωγαν ψάρι δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα είχαν 40 τοις εκατό χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από εκείνους που δεν το έκανε. Επίσης άτομα τα οποία είχαν υποστεί στο παρελθόν καρδιακή προσβολή, καταναλώνοντας ψάρια δύο φορές την εβδομάδα μείωσαν τα ποσοστά θνησιμότητας κατά 29 τοις εκατό.

Τα ψάρια είναι επίσης μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και, σε αντίθεση με τα κρέατα, περιέχουν χαμηλά ποσοστά σε κορεσμένα λιπαρά. Η American Heart Association συνιστά την κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρά ψάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Διάβασε περισσότερα για τις αντηγηραντικές τροφές στο post της Μαρίας Ψωμά στο blog "Αδύνατη για Πάντα"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ