Follow us

Γιατί οι δίαιτες είναι ο λάθος τρόπος να χάσεις κιλά, από την Μαρία Ψωμά

H Δρ. Μαρία Ψωμά στο blog της "Αδύνατη για πάντα" εξηγεί γιατί οι δίαιτες μπορεί να είναι λάθος επιλογή και γιατί ξαναπαίρνεις πίσω τα κιλά που έχασες

apples

H Δρ. Μαρία Ψωμά στο blog της "Αδύνατη για πάντα" εξηγεί γιατί οι δίαιτες μπορεί να είναι λάθος επιλογή και γιατί ξαναπαίρνεις πίσω τα κιλά που έχασες


«Μετά από χρόνια σπουδών πάνω στη διατροφή και παρατηρώντας τους ασθενείς μου, κατέληξα ότι απλά μια δίαιτα δεν έχει νόημα. Μπορείτε να ζήσετε φυσικά μετρώντας θερμίδες, ζυγίζοντας ότι τρώτε, με τροφές χαμηλών λιπαρών και αναψυκτικά με 0 θερμίδες και να χάσετε βάρος.

Ποιο είναι όμως το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα; Το 99% παίρνουν πάλι το βάρος τους και ακόμη περισσότερο. Γιατί; Απλά επειδή ο οργανισμός μας αντιλαμβάνεται ότι δεν του δίνουμε να φάει και αμύνεται. Η απλή διαδικασία της δίαιτας καταλήγει σε ένα σώμα με τοξίνες.

Ας το αναλύσουμε.
..

Το σώμα αποθηκεύει τοξίνες (δηλητηριώδεις ουσίες που παράγονται από τα ανθρώπινα κύτταρα) στα λιποκύτταρα. Γι’ αυτό στην αρχή μιας δίαιτας μπορεί να νιώθετε άσχημα, κουρασμένοι. Επειδή διασπάται λίπος, αποθηκεύονται οι τοξίνες στην κυκλοφορία και μας κάνει να νιώθουμε άσχημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα να αμύνεται και να θέλει να κρατήσει τις τοξίνες εγκλωβισμένες στα λιποκύτταρα, εμποδίζοντας τη λιπόλυση και μπλοκάροντας το μεταβολισμό.
Έτσι όσο πιο τοξινωμένος ο οργανισμός, τόσο πιο εύκολο είναι να ξαναπάρεις τα χαμένα κιλά.»...


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ