Follow us

5 τροφές που μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλά

Το βραδινό σου δεν παίζει ρόλο μόνο στη σιλουέτα σου αλλά και στο πόσο και αν θα κοιμηθείς καλά.

Το βραδινό σου δεν παίζει ρόλο μόνο στη σιλουέτα σου αλλά και στο πόσο και αν θα κοιμηθείς καλά.

Woman eating a healthy bowl of cereals

Aν μερικές φορές δε μπορείς να κοιμηθείς καλά ή ο ύπνος δε σου φέρνει την πολυπόθητη ξεκούραση σκέψου για λίγο τι έφαγες το προηγούμενο βράδυ καθώς είναι πολύ σχετικό. Οι ειδικοί λένε πως για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να πέσει σε έναν γλυκό και βαθύ ύπνο δεν αρκεί να αποφύγεις την καφεΐνη ή άλλες γνωστές διεγερτικές ουσίες αλλά πρέπει και να του δώσεις τη σωστή στιγμή τα κατάλληλα όπλα: γεύματα που περιέχουν τις τροφές που θα δεις παρακάτω είναι μια σίγουρη συνταγή για έναν αναζωογονητικό ύπνο.

8 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις για καλύτερο ύπνο

5 τροφές που μας βοηθούν να κοιμόμαστε καλά

1. Mέλι

Δυο κουταλιές του γλυκού μέλι μαζί με ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή μια κούπα αφέψημα από βότανα θα σου εξασφαλίσει έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Κατανάλωσέ τα μια ώρα περίπου πριν πέσεις στο κρεβάτι καθώς το μέλι μειώνει τη νευρικότητα βοηθάει το σώμα να μειώσεις τους ρυθμούς του.

2.Μπανάνες

Όπως ήδη θα ξέρεις οι μπανάνες είναι πολύτιμες στη διατροφή μας γιατί περιέχουν μεγάλη ποσότητα καλλίου. Το μέταλλο αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο βαθιά κοιμόμαστε. Επιπλέον, η τρυπτοφάνη και το μαγνήσιο που επίσης περιέχει η αγαπημένη μας μπανάνα σε μεγάλη ποσότητα έχουν φυσική υπνωτική δράση. Αντί για χάπια που βοηθούν στον ύπνο, κόψε μια μπανανίτσα!

3. Ξηροί καρποί

Αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης που παράγει ο εγκέφαλός μας όταν είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Περιέχουν επίσης τρυπτοφάνη και μαγνήσιο. Μια χούφτα είναι αρκετή ποσότητα για να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

4. Γιαούρτι

Όπως όλα τα γαλακτοκομικά, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο χρειαζόμαστε για τη ρύθμιση ουσιών όπως η μελατονίνη που ρυθμίζει τη διαδικασία του ύπνου. Φάε λίγο γιαούρτι ως βραδινό ή σαν επιδόρπιο μετά το γεύμα σου και ανακάλυψε πόσο δραστικό είναι

5. Αυγά

Ρυθμίζουν αμινοξέα πολύτιμα για έναν βαθύ ύπνο και ειδικά την τρυπτοφάνη που μπορούμε να βρούμε σε λίγα τρόφιμα. Φτιάξε ένα σνακ με αυγό ή φάε ένα αυγό βραστό μαζί με λαχανικά για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα (δες εδώ και τα αγαπημένα μας ελαφριά snacks για περισσότερες ιδέες).

3 συνήθειες που καταστρέφουν τον ύπνο σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ