Follow us

Έχεις στρες; Αντιμετώπισέ το με σωστή διατροφή

Οι τροφές που βοηθούν στην καλή εγκεφαλική λειτουργία, από τη Δρ. Μαρία Ψωμά.

brain-foods

Οι τροφές που βοηθούν στην καλή εγκεφαλική λειτουργία, από τη Δο. Μαρία Ψωμά.


Οι φρενήρεις ρυθμοί ζωής που έχουμε όλοι απαιτούν να ενισχύσουμε όσο μπορούμε τη διατροφή μας, με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα , ιχνοστοιχεία και καλό λίπος , για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.

Όσο πιο «άδεια» είναι η διατροφή μας απο αυτά , τόσο πιο πολύ φθείρεται το κεντρικό νευρικό σύστημα, δε μπορούμε να εργαστούμε, να σκεφτούμε, να διαβάσουμε. Οι αντοχές μας πέφτουν, έχουμε ευερεθιστότητα ή αντίθετα υπνηλία.

Επίσης, ειδικά για μαθητές ή φοιτητές, η διατροφή και ο καλός ύπνος είναι τα βασικότερα εργαλεία για τη μέγιστη αποδοτικότητα.

Η βασική αρχή είναι να έχουμε τακτικά γεύματα, που να μην προκαλούν αυξομειώσεις σακχάρου, οι οποίες φθείρουν το νευρικό σύστημα.

Τα γεύματα αυτά έχουν ώς βάση τις εξής τροφές , οι οποίες και βοηθούν στην πνευματική εκγρήγορση και την πνευματική διαύγεια.

Έχεις στρες; Αντιμετώπισέ το με σωστή διατροφή

1.Καλούς υδατάνθρακες.
Ψωμί ολικής ή σικάλεως , ρύζι καστανό ή basmati , ζυμαρικά ολικής αλέσεως, γλυκοπατάτα.

2. Σολομός.
Αποτελεί το καλύτερο τρόφιμο για τον εγκέφαλο. Είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας. Επίσης έχουν αντιφλεγονώδεις ιδιότητες οι οποίες βοηθούν στη μειωση των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και της νόσου Alzheimer. Καταναλώστε 3 μερίδες σολομού την εβδομάδα.

3. Λιναρόσπορος.
Ο συγκεκριμένος σπόρος ο οποίος περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα αποτελεί ιδανικό συμπλήρωμα για τους χορτοφάγους. Δεν αποτελεί μόνο το λινάρι για την βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, αλλά βοηθά και στη μείωση των φλεγμονών και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Επίσης βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα.Καταναλώστε μια κουταλιά της σούπας αλεσμένους σπόρους λιναριού μέσα σε βρώμη ή να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας λάδι λιναριού στις σαλάτες σας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ