Follow us

5 ιδέες για ζεστά ροφήματα που κάνουν καλό στην υγεία

Και πως μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα σου πιο όμορφη

Και πώς μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα σου πιο όμορφη

ιδέες για ζεστά ροφήματα

Ta ζεστά ροφήματα δεν είναι ιδανικά μόνο για τις μέρες που οι θερμοκρασίες πέφτουν, αλλά και με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορούν να έχουν ευεργετικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευεξία σου. Δες παρακάτω 5 ιδέες για ζεστά ροφήματα που κάνουν καλό στην υγεία σου.

Πλάνο διατροφής για τέλειο μαύρισμα και αδυνάτισμα

5 ιδέες για ζεστά ροφήματα που κάνουν καλό στην υγεία σου

Τσάι με μέντα και μάραθο

Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου, 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα μέντας και 2-3 λεπτές φέτες τζίντζερ. Σκεπάζουμε το φλιτζάνι με το πιατάκι του και το αφήνουμε για 5 λεπτά.

Σου κάνει καλό: γιατί τονώνει φυσικά τις αισθήσεις σου, δίνοντάς σας ένα boost ενέργειας. Bonus: Η έντονη μυρωδιά της μέντας σε βοηθά με ναυτία και στομαχόπονους.

Τσάι με κάρδαμο, βανίλια, μέλι και γάλα

Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι γάλα και ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κάρδαμο σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί. Βγάζουμε το μπρίκι από το μάτι και προσθέτουμε 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Σου κάνει καλό: γιατί το κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες. Αυτό το μπαχαρικό είναι επίσης γνωστό γιατί ανακουφίζει από το συναίσθημα του άγχους. Είναι μια τροφή ιδανική για τις κρύες ημέρες.

Τσάι με τζίντζερ, μέλι και πιπέρι cayenne

Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι βραστό νερό πάνω από 2-3 λεπτές φέτες τζίντζερ, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 φέτα λεμόνι. Προσθέτουμε ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε.

Σου κάνει καλό: γιατί το μείγμα μελιού και τζίντζερ θα σε ανακουφίσει από τα συμπτώματα πόνου στο λαιμό, ενώ το πιπέρι καγιέν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να καθαρίσεις τα ιγμόρια σας.

Ρόφημα με τζίντζερ και ανανά

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι χυμό ανανά, 3 χοντρές φέτες τζίντζερ, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 ξυλάκι κανέλα, 2 ολόκληρα γαρύφαλλα και μια πρέζα πιπέρι. Το αφήνουμε να φθάσει σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και να απολαμβάνουμε.

Σου κάνει καλό: γιατί ο ανανάς είναι μια εξαιρετική πηγή βρομελίνης, ένα ένζυμο που ανακουφίζει τη δυσπεψία.

Ζεστό Νερό με λεμόνι

Η συνταγή είναι πολύ απλή – ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και χυμός από μισό λεμόνι.

Kάνε κλικ εδώ για να μάθεις πόσο σε βοηθά αυτός ο συνδυασμός.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ