Follow us

Πεινάς αργά το βράδυ: Τι να φας χωρίς θερμίδες και πως να το αντιμετωπίσεις

Η Δρ Μαρία Ψωμά στο νέο post στο blog "Αδύνατη για Πάντα" μιλάει για το late night snacking, ποια είναι η αιτία του και πώς μπορείς να το σταματήσεις

snacks

Η Δρ Μαρία Ψωμά στο νέο post στο blog "Αδύνατη για Πάντα" μιλάει για το late night snacking, ποια είναι η αιτία του και πώς μπορείς να το σταματήσεις



Κάθε βράδυ λέτε πως θα σταματήσετε αυτή την κακή συνήθεια, του να τσιμπολογάτε πριν κοιμηθείτε ή ακόμη χειρότερα, να ξυπνάτε το βράδυ και να τρώτε.
Και κάθε βράδυ υποκύπτετε.

Πεινάς αργά το βράδυ: Τι να φας χωρίς θερμίδες και πως να το αντιμετωπίσεις

Τσιπς, ξηροί καρποί, το γλυκό στο ψυγείο, το παγωμένο γιαούρτι απο την κατάψυξη, αποτελούν κάποιες απο τις όχι και τόσο υγιεινές επιλογές μας.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που θα επιλέξετε κάτι υγιεινό (κρέας, ψωμί ολικής με γαλοπούλα ) και πάλι υπάρχει επιβάρυνση.

Πεινάς αργά το βράδυ: Τι να φας χωρίς θερμίδες και πως να το αντιμετωπίσεις - εικόνα 2

Το βασικό αίτιο βέβαια , όλης αυτής της συμπεριφοράς , είναι το άγχος.
Όλη μέρα, τρέχουμε με τα προβλήματα να μας απασχολούν και δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε. Μόλις γυρίσουμε σπίτι και αρχίσουμε να ηρεμούμε , «βγάζουμε» όλη μας την ένταση στο φαγητό.
Συνήθως μάλιστα δεν αντιλαμβανόμαστε την ποσότητα, γιατί τρώμε μηχανικά μπροστά στην τηλεόραση ή ξυπνάμε το βράδυ και υπνοβατώντας πάμε στο ψυγείο.

Δες εδώ το post της Δρ. Μαρίας Ψωμά για τις τροφές που πρέπει να καταναλώνουν οι άνθρωποι με στρες

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα , αφ’ ενός να επιβαρυνόμαστε με θερμίδες τις πιο λανθασμένες ώρες και να παίρνουμε κιλά και φυσικά επιβαρύνεται το γαστρεντερικό μας σύστημα το οποίο δεν το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» κατα τη διάρκεια της νύχτας.

Το πιο απλό είναι να σας πω, «μην αγχώνεστε». Πολύ εύκολο να το λέμε, αλλά σχεδόν αδύνατο να το εφαρμόσουμε. Πολλές φορές στο ιατρείο, διακωμωδώ την κατάσταση, και επειδή και η ίδια «πάσχω» απο αυτή τη κακή συνήθεια της νυχτερινής υπερφαγίας, λέω ο,τι ίσως η μοναδική λύση είναι η λοβοτομή!!
Φυσικά και αυτό δε γίνεται, όπως είναι και πρακτικά ανέφικτο να λέμε σε κάποιον στις μέρες μας, με τόσο έντονους ρυθμούς ζωής, να σταματήσει να αγχώνεται.

Θα αναφέρω κάποια κόλπα που πιστεύω οτι θα σας βοηθήσουν.


Δεν ξέρεις τι να φορέσεις; Δες εδώ hot συνδυασμούς κάθε μέρα!

Πεινάς αργά το βράδυ: Τι να φας χωρίς θερμίδες και πως να το αντιμετωπίσεις - εικόνα 3


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ