Follow us

Αυτές είναι οι τροφές που σε κρατούν χορτάτη και κόβουν την όρεξη (Μέρος Α)

Η ιατρός βιοπαθολόγος Μαρία Ψωμά αποκαλύπτει τις τροφές που προκαλούν κορεσμό και σε βοηθούν να αντισταθείς σε πειρασμούς

Αυτές είναι οι τροφές που σε κρατούν χορτάτη (Μέρος Α)

Η ιατρός βιοπαθολόγος Μαρία Ψωμά αποκαλύπτει τις τροφές που προκαλούν κορεσμό και σε βοηθούν να αντισταθείς σε πειρασμούς.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους, την έλλειψη πείνας. Σε μια σωστή διατροφή δεν υπάρχει πείνα. Το τυπικό είναι συχνά γεύματα ανά 3-5 ώρες, τα οποία δεν αυξομειώνουν το σάκχαρο του αίματος και προκαλούν κορεσμό. Συνήθως τέτοιες τροφές είναι αυτές με διαλυτές φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλό λίπος. Θα αναφέρω τις τροφές που έχουν βρεθεί, μέσα από έρευνες σε πανεπιστήμια, με τον υψηλότερο δείκτη κορεσμού.

Οι πιο γνωστές είναι:

1. Αυγό
Θεωρείται η τροφή με τον υψηλότερο δείκτη κορεσμού, λόγω του λευκώματος υψηλής βιολογικής αξίας που έχει το ασπράδι. Έρευνες από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έδειξαν ότι όταν ένα ημερήσιο διαιτολόγιο έχει 30% πρωτεΐνη, καταναλώνουμε 441 θερμίδες λιγότερες από αυτό με 15% πρωτεΐνη. Όταν ξεκινάμε την ημέρα με ένα πρωινό με αυγά, μετά έχουμε λιγότερες πιθανότητες να πεινάσουμε και να τσιμπολογήσουμε ανθυγιεινά σνακ. Φάτε μια ομελέτα ή αν δεν προλαβαίνετε πάρτε μαζί σας βραστό αυγό που αποτελεί ιδανικό σνακ.»

Διάβασε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ