Follow us

Αυτές είναι οι τροφές που σε κρατούν χορτάτη και κόβουν την όρεξη (Μέρος B)

Η ιατρός βιοπαθολόγος Μαρία Ψωμά αποκαλύπτει τις τροφές που προκαλούν κορεσμό

Τροφές που σε κρατούν χορτάτη (Μέρος B)

Η ιατρός βιοπαθολόγος Μαρία Ψωμά αποκαλύπτει τις τροφές που προκαλούν κορεσμό.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους, την έλλειψη πείνας. Σε μια σωστή διατροφή δεν υπάρχει πείνα. Το τυπικό είναι συχνά γεύματα ανά 3-5 ώρες, τα οποία δεν αυξομειώνουν το σάκχαρο του αίματος και προκαλούν κορεσμό. Συνήθως τέτοιες τροφές είναι αυτές με διαλυτές φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλό λίπος. Θα αναφέρω τις τροφές που έχουν βρεθεί, μέσα από έρευνες σε πανεπιστήμια, με τον υψηλότερο δείκτη κορεσμού.

Δες εδώ το πρώτο μέρος

Οι πιο γνωστές είναι:


1. Ξηροί καρποί

Θεωρούνται βόμβες θερμίδων , όμως αν προσέξετε την μερίδα, μας βοηθάνε πολύ στην απώλεια των κιλών. Πλούσιοι σε βιταμίνες και πολυακόρεστα λιπαρά, προκαλούν κορεσμό και μας γεμίζουν ενέργεια. Μια κλειστή χούφτα , αρκεί για να μας χορτάσουν. Προσθέστε τα στο γιαούρτι με τα δημητριακά σας , μαζί με το φρούτο ή ακόμη και στις σαλάτες σας για επιπλέον γεύση. Σε έρευνα βρέθηκε ότι αν τρώτε 100 θερμίδες σε ξηρούς καρπούς την ημέρα, μειώνετε κατά 65-75 θερμίδες σε φαγητό την υπόλοιπη μέρα. Προτιμήστε ανάλατα άψητα αμύγδαλα, καρύδια, βραζιλιάνικα αμύγδαλα και φιστίκια.

2. Αρακάς, Φασόλια, Ρεβίθια, Φακές
Όλα τα όσπρια και τα λαδερά λόγω των ινών που περιέχουν προκαλούν κορεσμό. Είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών , οι οποίες δημιουργούν μια ουσία στο έντερο παρόμοια της γέλης που επιβραδύνει την πέψη. Αποφύγετε αυτά σε κονσέρβα γιατί περιέχουν ζάχαρη και αλάτι συνήθως. Ψάξτε αυτά με χαμηλότερο νάτριο και ξεπλύνετε τα πριν τα φάτε.

3. Πατάτες
Αν και υψηλού γλυκαιμικού δείκτη , λόγω των ινών που περιέχουν , μας κάνουν να αισθανόμαστε τρεις φορές περισσότερο χορτάτοι από άλλες τροφές. Μια μεσαία βραστή πατάτα περιέχει το 20% των ημερήσιων αναγκών σε ίνες. Φυσικά αναφέρομαι στις βραστές ή ψητές και όχι στα τσιπς και τις τηγανιτές! Ειδικά στις ψητές αν μπορείτε να καταναλώσετε και την φλούδα τους θα σας καλύψει με περισσότερες ίνες και θρεπτικά στοιχεία.»

Διάβασε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ