Follow us

Ποιο πολύτιμο λαχανικό δεν ήταν αποδεκτό μέχρι πριν 50 χρόνια;

Όλα τα μυστικά, η ιστορία και τα οφέλη της μελιτζάνας στον οργανισμό που θα σε εκπλήξουν!

Ποιό πολύτιμο για την υγεία λαχανικό δεν ήταν αποδεκτό μέχρι πριν 50 χρόνια;

Όλα τα μυστικά, η ιστορία και τα οφέλη της μελιτζάνας στον οργανισμό στο νέο άρθρο της Δρ. Μαρίας Ψωμά.

«Eίναι ένα από τα λαχανικά που αγαπάω ιδιαίτερα και βλέπω ότι και οι περισσότεροι από εσας του έχετε αδυναμία.Για αυτό αποφάσισα, όσο ακόμη είναι καλοκαιράκι, να σας διαφωτίσω για την ιστορική και θρεπτική αξία της.

Η Ιστορία της Μελιτζάνας
Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες της στην Ινδία. Η πρώτη που καλλιεργήθηκε ήταν στην Κίνα και εισήχθη στη Μεσόγειο στις αρχές του Μεσαίωνα από τους εμπόρους στη Μέση Ανατολή. Στην Ισπανία πήγε από τους Μαυριτανούς το 12ο αιώνα και τελικά βρήκε το δρόμο της προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Απο Ισπανούς επιχειρηματίες εισήχθη στην Αμερική εκατό χρόνια αργότερα όπου δεν έγινε αποδεκτή καθώς πολλοί πίστευαν ότι η κατανάλωσή της έχει ως αποτέλεσμα λέπρα, τρέλα και καρκίνο. Έγινε αποδεκτή πριν από 50 χρόνια. Η Κίνα εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, ενώ ακολουθούν η Τουρκία, η Ιαπωνία και η Ιταλία.

Η μελιτζάνα αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου, μαγνησίου, χαλκού, φυλλικού οξέος, βιταμινών Β1 και Β6. Επίσης περιέχει φαινόλες και φλαβονοειδή όπως χλωρογενικό οξύ και καφεϊκό οξύ, τα οποία δρουν ενάντια στους ιούς, τα επιβλαβή βακτηρίδια, και τον καρκίνο. ...»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ