Follow us

Η σωστή διατροφή κατά την εμμηνόπαυση

Βασικά διατροφικά tips για να μην πάρεις καθόλου βάρος, από την Δρ. Μαρία Ψωμά

Αδύνατη για Πάντα: Η σωστή διατροφή κατά την εμμηνόπαυση

Βασικά διατροφικά tips για να μην πάρεις καθόλου βάρος, από την Δρ. Μαρία Ψωμά

«Πόσες φορές μπαίνουνε γυναίκες στο ιατρείο με τον τρόμο στα μάτια και μου λένε ότι μπαίνουμε σε εμμηνόπαυση τι θα κάνουμε, αν θα παχύνουν και φυσικά ανησυχούνε για όλα τα συμπτώματα που ακούνε για την εμμηνόπαυση. Εξάψεις, εφυδρώσεις, κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Φυσικά το πρώτο που τους λέω είναι να ηρεμήσουνε και ότι όλα είναι στο χέρι τους. Σαφώς θα είναι μια δύσκολη περίοδος που δεν έχει πάντα τα συμπτώματα που ακούνε, αλλά ειδικά όσον αφορά το βάρος τους μπορούν να το διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα, ακόμα και να χάσουν αν ακολουθήσουν μια σωστή διατροφή.

Θα προσπαθήσω σε διαδοχικές ενότητες να σας βοηθήσω με κάποιες συμβουλές με τις οποίες μπορείτε τόσο να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα αλλά και να μην πάρετε καθόλου βάρος.

1. Νερό: Όποια και αν είναι η ηλικία μας είναι πάντα απαραίτητο να πίνουμε πολύ νερό. Ειδικά όμως στη φάση της εμμηνόπαυσης αυξάνονται οι κυστίτιδες και οι ημικρανίες με αποτέλεσμα η επαρκής ενυδάτωση να είναι εντελώς απαραίτητη. Επίσης, το θέμα της διάθεσης θα μας βοηθήσει πάρα πολύ γιατί ο εγκέφαλος μας είναι 80% νερό. Σε γυναίκες που έχουν εξάψεις και εφυδρώσεις το ενάμιση λίτρο νερό την ημέρα πρέπει να είναι η βάση. ...»


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ