Follow us

Είσαι αρχάρια στο τρέξιμο; 5 τρόποι να το κάνεις εύκολο!

Ενίσχυσε την υγεία σου και τόνωσε το σώμα σου τρέχοντας. Σου αποκαλύπτουμε τον τρόπο...

Είσαι νέα στο τρέξιμο; 5 τρόποι να το κάνεις εύκολο!

Ενίσχυσε την υγεία σου και τόνωσε το σώμα σου τρέχοντας. Σου αποκαλύπτουμε τον τρόπο...

Δεν είναι άδικα ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στις μέρες μας. Το τρέξιμο γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς σου και προσφέρει νοητική διαύγεια. Αν, ωστόσο, είσαι νέα στο...κυνήγι της φυσικής κατάστασης, ίσως σου φαίνεται πολύ δύσκολο να τρέξεις ακόμα και τη μικρότερη απόσταση. Γι'αυτό και εμείς βρήκαμε 5 τρόπους να κάνεις την κάθε σου προπόνηση πιο άνετη μιας που, ας μη γελιόμαστε, αν περνάς καλά όταν γυμνάζεσαι, το πιο πιθανό είναι πως θα συνεχίσεις να το κάνεις.

1. Βάλε ένα πρόγραμμα Προκειμένου να συνηθίσει το σώμα σου στο νέο σου σπορ, οφείλεις να το κάνεις τακτικά. Φτιάξε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που να σε εξυπηρετεί και τήρησέ το. Αν είσαι αρχάρια, ξεκίνα με μικρότερες αποστάσεις και προσπάθησε να τρέχεις 3-4 φορές την εβδομάδα. Όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο πιο άνετα θα νιώθεις μέσα σε αυτό.

2. Τρέξε αργά Ξεκίνα τις προπονήσεις με μια ταχύτητα στην οποία θα αναπνέεις λίγο πιο γρήγορα απ'ότι αν απλά περπατούσες για να αποφύγεις το λαχάνιασμα αφού αυτό πιέζει τα πνευμόνια σου ενώ δεν σου προσφέρει τίποτα. Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο να απολαύσει το τοπίο, να αφουγκραστεί το σώμα και να υιοθετήσει έναν άνετο τρόπο βαδίσματος. Όσο δυναμώνεις, η ταχύτητά σου θα αυξηθεί φυσιολογικά και πλέον θα μπορείς να δοκιμάσεις και τα σπριντ.

3. Δες το σαν διασκέδαση Αν μισείς κάθε λεπτό που τρέχεις, κάνεις κάτι λάθος. Βρες τρόπους να εντάξεις τη διασκέδαση στην προπόνησή σου. Φέρε μαζί το σκύλο σου ή ένα φίλο, εξερεύνησε μια νέα διαδρομή, άκου την αγαπημένη σου μουσική, χρησιμοποίησε ένα app ή επένδυσε σε νέο και όμορφο εξοπλισμό.

4. Ανηφόρες και καθίσματα
Αυτό που θα κάνει το τρέξιμο πιο άνετο είναι τα δυνατά σου πόδια. Δοκίμασε να ενσωματώσεις κάποιες ανηφόρες στη διαδρομή σου και θα διαπιστώσεις και μόνη σου τη διαφορά. Αντίστοιχα, τις ημέρες που δεν τρέχεις, κάνε ένα πρόγραμμα ασκήσεων που θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τα πόδια σου, με εκτάσεις και καθίσματα.

5. Κάνε και κάτι άλλο
Μπορεί το τρέξιμο να είναι από μόνο του ολοκληρωμένη άσκηση όμως αν αυτό είναι το μόνο σπορ που κάνεις, κάποια στιγμή θα το βαρεθείς. Δοκίμασε να ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου τις πεζοπορίες, το ποδήλατο, τον χορό, την κολύμβηση ή οποιοδήποτε άλλο σπορ και θα δεις διαφορά στη διάθεση, την αντοχή αλλά και την δύναμη του σώματός σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ