Follow us

Γίνε αδύνατη κάνοντας μόνο διάδρομο!

Τα top tips για να καις ακόμα περισσότερες θερμίδες, κάνοντας μόνο διάδρομο.  Ναι, γίνεται!

Γίνε αδύνατη κάνοντας ΜΟΝΟ διάδρομο

Χάσε ακόμα περισσότερο λίπος κάνοντας ΜΟΝΟ διάδρομο. Ναι, γίνεται!


Μπορεί ο διάδρομος να είναι η πιο safe επιλογή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να καις πολλές θερμίδες. Παρακάτω μάθε τα καλύτερα tips για να καις ακόμα περισσότερες θερμίδες κάνοντας διάδρομο.


Κάνε διαλειμματική προπόνηση: Το τρέξιμο με έναν σταθερό ρυθμό είναι εξαιρετικό όταν τρέχεις πολλά χιλιόμετρα, στις πιο σύντομες όμως προπονήσεις, αύξησε την ένταση συμπεριλαμβάνοντας διαλείμματα με μεγαλύτερη ένταση. Εναλλάσσοντας μερικά λεπτά τρέξιμο σε μέτρια ένταση με διαλείμματα τρεξίματος με γρηγορότερο ρυθμό (ή sprint), θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, θα αυξήσεις την αντοχή σου και θα γίνεις πιο γρήγορη και πιο δυνατή δρομέας.

Γίνε αδύνατη κάνοντας μόνο διάδρομο!


Αύξησε σταδιακά την ταχύτητά σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης: Όταν τρέχεις πιο γρήγορα καις περισσότερες θερμίδες. Τι να κάνεις; Ξεκίνα με ένα γρήγορο βάδισμα (6 χλμ./ώρα) και κάθε δύο με πέντε λεπτά πρόσθεσε λίγη ταχύτητα μέχρι που να τρέχεις με ρυθμό 10-12 χλμ./ώρα.

Τρέξε περισσότερο: Είναι καλό να κάνεις διαφορετικές προπονήσεις στο τρέξιμο. Έτσι τις μέρες που δεν τρέχεις διαλειμματικά ή δεν προσπαθείς να αυξήσεις την ταχύτητά σου, τρέξε για περισσότερη ώρα με σταθερό ρυθμό. Αν τρέχεις για 30 λεπτά (με ρυθμό 10 λεπτά ανά 1,5 χλμ.) θα κάψεις 270 θερμίδες. Στα 45 λεπτά καις 405 θερμίδες και αν τρέξεις μία ώρα θα κάψεις 540 θερμίδες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ