Follow us

Τι άσκηση να κάνεις ανάλογα με τον σωματότυπο σου

Δες τι σωματότυπο έχεις και μάθε ποιο είδος άσκησης είναι ιδανικό για σενα.

Τι άσκηση να κάνεις ανάλογα με τον σωματότυπο σου

Δες τι σωματότυπο έχεις και μάθε ποιο είδος άσκησης είναι ιδανικό για σενα.


Είναι αλήθεια πως κάθε σωματότυπος έχει διαφορετικές ανάγκες. Ωστόσο, είτε έχεις καμπύλες είτε έχεις ψωμάκια υπάρχει εκείνο το πρόγραμμα γυμναστικής που μπορεί να σε βοηθήσει. Παρακάτω μπορείς να μάθεις τα χαρακτηριστικά κάθε σωματότυπου καθώς και σε τι προπόνηση πρέπει να εστιάσεις ανάλογα με το σώμα που έχεις. Δηλαδή:

Σωματότυπος Αχλάδι


Χαρακτηριστικά
Oι γυναίκες με σωματότυπο «αχλάδι» είναι σχετικά πιο αδύνατες στο πάνω μέρος, παίρνουν εύκολα βάρος στο κάτω μέρος του σώματος και δυσκολεύονται να σμιλεύσουν τα μπράτσα και τους ώμους τους.

Άσκηση
Οι γυναίκες με σώμα «αχλάδι» συχνά παθαίνουν εμμονή με το να σμιλεύσουν το κάτω μέρος του σώματος, κάνοντας δεκάδες προβολές και καθίσματα. Φυσικά και θέλεις οι γλουτοί, οι μηροί και οι γοφοί σου να είναι σφιχτοί και τονωμένοι, αλλά καλό είναι, επίσης, το σώμα σου να είναι ισορροπημένο, γι’ αυτό μην παραμελείς ό,τι βρίσκεται πάνω από τη μέση.


Αγορίστικο

Χαρακτηριστικά
Οι γυναίκες με σώμα «χάρακα» μπορούν να φορέσουν σχεδόν τα πάντα – αν και δεν έχουν γυναικείες καμπύλες. Όταν παίρνουν βάρος, είναι συνήθως στην κοιλιά, όπως και οι άνδρες. Αυτός ο σωματότυπος είναι παρόμοιος με τον αθλητικό, αλλά οι γυναίκες με αγορίστικη σωματοδομή δυσκολεύονται να χτίσουν μυς.

Άσκηση
Για να αυξήσουν τις καμπύλες τους, οι γυναίκες με ίσιο σωματότυπο πρέπει να επικεντρωθούν στη σύσφιγξη του μέσου κορμού – ειδικά των κοιλιακών και ραχιαίων. Πρέπει, επίσης, να αυξήσουν τις προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης για να προσθέσουν μυϊκή μάζα στους γλουτούς.


«Κλεψύδρα»

Χαρακτηριστικά
Οι γυναίκες με καμπύλες έχουν ισορροπημένο σώμα. Όταν παίρνουν βάρος, συνήθως το παίρνουν παντού. Είναι σαν τις γυναίκες με σώμα «αχλάδι» (με μεγαλύτερο όμως στήθος) – έχουν καμπύλες, αλλά τους λείπει συνολικά ο μυϊκός τόνος.

Άσκηση
Χωρίς ασκήσεις που τονώνουν ολόκληρο το σώμα, οι γυναίκες με σώμα «κλεψύδρα» κινδυνεύουν να παχύνουν, ειδικά στους μηρούς και στα μπράτσα. Για να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους, αλλά και να τη συσφίξουν, πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα άκρα τους.


Αθλητικό

Χαρακτηριστικά
Οι γυναίκες με αθλητικό σωματότυπο έχουν πιο πλατιές πλάτες και ώμους και είναι πιο στενές στους γοφούς. Συχνά έχουν κοντή (και ίσως κάπως φαρδιά) μέση, έχουν τετράγωνη σιλουέτα και έχουν χαμηλότερο ποσοστό λίπους από τις γυναίκες με σώμα «κλεψύδρα» ή «αχλάδι». Είναι δύσκολο να βρουν μαγιό, γιατί συνήθως ό,τι τους κάνει κάτω είναι πολύ στενό στο πάνω μέρος.

Άσκηση
Οι αθλητικοί σωματότυποι γενικά δε χρειάζονται πολύ τόνωση. Οι ασκήσεις που συσφίγγουν το μέσο κορμό μαζί με ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος που σμιλεύουν γλουτούς και μηρούς είναι ο ιδανικός συνδυασμός γι’ αυτή την ήδη δυνατή σωματοδομή.


Σωματότυπος Mήλο


Χαρακτηριστικά
Οι γυναίκες με σωματότυπο «μήλο» έχουν την τάση να συγκεντρώνουν λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, έχουν πλούσιο στήθος ενώ δεν υπάρχει καλή αναλογία μέσης, γοφών, στήθους.

Άσκηση
Χάνεις εύκολα στα πόδια και τα χέρια αλλά δύσκολα από τη μέση και το στήθος. Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι καθώς ασκήσεις για τους γλουτούς είναι ιδανικοί για σένα. Στόχος σου είναι να μειωθεί η περιφέρεια της μέσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ