Follow us

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού: Θα ανταλλάξεις 10 εκατομμύρια βακτήρια;

Ένα φιλί δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζεις

Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού: Θα ανταλλάξεις 10 εκατομμύρια βακτήρια;
Ένα φιλί δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζεις

Τι καλύτερο από το να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού με ένα φιλί; Ίσως όμως αν μάθεις πόσα βακτήρια και μικρόβια ανταλλάζουμε κάθε φορά που φιλιόμαστε να αλλάξεις γνώμη. Δεν είναι μόνο η ανταλλαγή του σάλιου που θα πρέπει να σε ανησυχεί κατά τη διάρκεια ενός φιλιού, αλλά η κακή αναπνοή και η σύγκρουση των δοντιών, που δημιουργούν χάος. Επειδή όμως δεν είναι λύση να μην ξαναφιληθείς ποτέ, μάθε πώς μπορείς να αποτρέψεις την ανταλλαγή μικροβίων.

Κατά τη διάρκεια ενός φιλιού δέκα δευτερολέπτων, μεταφέρονται κατά μέσο όρο 80 εκατομμύρια βακτήρια από το ένα άτομο στο άλλο. Αυτά τα βακτήρια είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους και μέρος της φυσικής στοματικής χλωρίδας σε ένα τυπικό υγιές στόμα. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πόσα βακτήρια ζουν στο στόμα – μπορεί να είναι δισεκατομμύρια, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι μεταδοτικά ούτε εχθρικά. Είναι όμως τα εχθρικά βακτήρια του θείου αυτά που θα πρέπει να σε ανησυχούν, που είναι και υπεύθυνα για την κακή αναπνοή.

Τι να κάνεις για να προστατευτείς

Σωστή στοματική υγιεινή:
Να βουρτσίζεις πάντα τα δόντια σου για δύο λεπτά, να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα και στη συνέχεια να ξεπλένεις με στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ.

Διατροφή: Να τρως τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, καθώς βοηθούν στην πρόληψη της δυσοσμία του στόματος. Απόφυγε να καταναλώνεις βαριά επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως μπισκότα, κέικ, γλυκά και παγωτά.

Πράσινο και μαύρο τσάι: Περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στην εξάλειψη των ενώσεων του θείου και συμβάλλουν στη μείωση των βακτηριδίων του στόματος.

Παρ'όλα αυτά, όλοι ξέρουμε και θέλουμε να ζούμε τη μαγεία των φιλιών, γι αυτό δες εδώ τα πιο διάσημα κινηματογραφικά φιλιά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ