Follow us

10 βήματα για καλύτερη ενυδάτωση

Οι έξυπνες συμβουλές δερματολόγων και διαιτολόγων για να πιεις περισσότερο νερό σήμερα!

10 βήματα για καλύτερη ενυδάτωση


Οι έξυπνες συμβουλές δερματολόγων και διαιτολόγων για να πιεις περισσότερο νερό σήμερα!


Όσο και αν τονίζουν την σημασία του οι ειδικοί, το να πίνεις οχτώ ποτήρια νερό τη μέρα είναι δύσκολο και πολλές φορές ακατόρθωτο. Η ανάγκη του οργανισμού μας για νερό όμως είναι μία από τις σημαντικότερες και δεν πρέπει να την παραβλέπουμε. Με τα επόμενα τρικ θα αυξήσεις εύκολα την πρόσληψη σας σε νερό, χωρίς “πίεση” και “πρέπει”.

1. Χρησιμοποίησε φυσικά αρωματικά για να δώσεις γεύση στο νερό σου. Δοκίμασε να προσθέσεις μέντα, πορτοκάλι ή κομμάτια καρπούζι σε ένα μπουκάλι νερό και άφησε το για λίγες ώρες στο ψυγείο.

2. Βάλε λίγο περισσότερο πιπέρι (ή ακόμη και καυτερή πιπεριά) στο φαγητό σου και σίγουρα θα αναζητήσεις το ποτήρι σου πολύ περισσότερο από πριν. Επιπλέον το καυτερό φαγητό θα αυξήσει το μεταβολισμό σου.

3. Ναι, υπάρχει και για αυτό μια εφαρμογή! Κατέβασε το Waterlogged
για το iphone ή το Water Your Body για Android και το κινητό σου θα αναλάβει να σου θυμίζει πότε είναι ώρα για ένα ποτήρι νερό...


10 βήματα για καλύτερη ενυδάτωση


4. Χρησιμοποίησε φίλτρο! Πλέον κυκλοφορούν στην αγορά κομψά φίλτρα που δεν πιάνουν χώρο και ενσωματώνονται ακόμα και σε μπουκάλι για μεγαλύτερη ευκολία.

5. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίνουν αρκετό νερό επειδή το...ξεχνούν
. Όταν είσαι εκτός σπιτιού φρόντισε να έχει μαζί σου ένα μπουκάλι νερό, ενώ όταν δουλεύεις στον Η/Υ κράτα δίπλα σου ένα μπουκάλι σε φανερό σημείο έτσι ώστε να μην το ξεχνάς.

Συνέχισε στη σελίδα ii


6. Αντίστοιχα, μη ξεχνάς να κρατάς κοντά σου ένα μπουκάλι με νερό όταν είσαι στο γυμναστήριο. Είναι ακόμη πιο σημαντικό να είσαι καλά ενυδατωμένη κατά τη διάρκεια της άσκησής.

7. Στο εστιατόριο συνόδευσε το φαγητό σου μόνο με νερό. Θα κάνεις πολύ καλό στον οργανισμό σου και στην τσέπη σου.
10 βήματα για καλύτερη ενυδάτωση - εικόνα 2


8. Προτίμησε φαγητά και σνακ με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Τρόφιμα όπως το αγγούρι, το καρπούζι, το πεπόνι αλλά και οι σούπες περιέχουν αρκετό νερό για να σε ενυδατώσουν αποτελεσματικά.

9. Πιες ένα ποτήρι νερό ως “ορεκτικό” πριν από το γεύμα σου. Πέρα από την ενυδάτωση, θα σε βοηθήσει να χάσεις και βάρος όπως ισχυρίζονται οι έρευνες.

10. Κατά τη διάρκεια μιας νύχτας με κοκτέιλ πιες ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτό ενώ πιες άλλο ένα ποτήρι πριν κοιμηθείς για επιπλέον ενυδάτωση.


Διάβασε επίσης:

7 τρόποι να αποκτήσεις ενέργεια που συστήνει ο διαιτολόγος!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ