Follow us

Oι 7 τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο

To Miss Bloom ανακαλύπτει ποιες τρoφές πρέπει να βάλουμε στο διαιτολόγιό μας για να χαιρόμαστε άφοβα τον ήλιο

sunfoods-def

To Miss Bloom ανακαλύπτει ποιες τρoφές πρέπει να βάλουμε στο διαιτολόγιό μας για να χαιρόμαστε άφοβα τον ήλιο.

Ο ήλιος είναι υπέροχος, ειδικά στην Ελλάδα που είναι άφθονος και λαμπερός, αλλά ως γνωστόν είναι και επικίνδυνος. Οι υπεριώδεις ακτίνες συνδέονται συχνά με ανωμαλίες στην ανάπτυξη των κυττάρων και την εμφάνιση καρκινωμάτων στο δέρμα, γι' αυτό και οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: Απόλαυσε τον ήλιο με την κατάλληλη προστασία και για ελεγχόμενο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Τα καλά νέα είναι οτι μέσω της διατροφής μας μπορούμε να βοηθήσουμε δραστικά στην καλή ανάπτυξη τν κυττάρων του δέρματός μας και να προλάβουμε τις βλαβερές συνέπειες των UV ακτινών εντάσσοντας στο διαιτολόγιό μας τροφές-όπλα για το σκοπό αυτό. Ας μάθουμε ποιες είναι αυτές:

1. Εσπεριδοειδή
Περιέχουν το στοιχείο λεμονένιο το οποίο συνδέεται με τη μείωση της πιθανόητας εμφάνισης καρκίνου του δέρματος σε ποσοστό μέχρι και 34%!

Oι 7 τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο

How to: Καλό είναι να τρως τα φρούτα ολόκληρα και όχι σε χυμούς, για να ωφελείσαι από τα θρεπτικά συστατικά τους περισσότερο. Επίσης, προτίμησε το φαγητό σου “λεμονάτο” ή πρόσθεσε δυο φέτες λεμόνι στο νερό ή το τσάι σου.


2. Πράσινο τσάι
Είναι γνωστό ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες προλαμβάνουν ανωμαλίες στη δημιουργία νέων κυττάρων και σταματούν την καταστροφή δερματικών κυττάρων που εκτίθενται στον ήλιο.

Oι 7 τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο - εικόνα 2


How to: Ένα παγωμένο πράσινο τσάι είναι η καλύτερη συντροφιά στην παραλία, καθώς σε ξεδιψάει και σε αναζωογονεί. Προσοχή, μην ενδώσεις σε τυποποιημένα προϊόντα γεμάτα ζάχαρη, γιατί τα αποτελέσματα στη σιλουέτα σου δε θα είναι τόσο θετικά.


3. Καρότα
Όπως και όλα τα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε καροτένη που προλαμβάνει το κάψιμο από τον ήλιο (και ευνοεί το μαύρισμα).

Oι 7 τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο - εικόνα 3

How to: Μερικά καρότα είναι ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ που θα ωφελήσει τον οργανισμό σου αλλά και τη σιλουέτα σου.


4. Κόκκινες πιπεριές
Βοηθούν στην προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες, ενώ σε ενυδατώνουν λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό.

Oι 7 τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο - εικόνα 4

How to: Βάλε κόκκινη πιπεριά στις σαλάτες σου ή κατανάλωσέ τις ψητές σαν συνοδευτικό των καλοκαιρινών barbeques!

Δες περισσότερες τροφές που προστατεύουν από τον ήλιο στη σελίδα ii


5. Σπανάκι
Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το μαρούλι, το σπανάκι και η λόλα είναι κορυφαίες πηγές αντιοξειδωτικών όπως η λουτεΐνη που σταματά την υπέρμετρη ανάπτυξη των ανθρώπινων κυττάρων (βλ. καρκινικά κύτταρα) εξαιτίας της έκθεσής τους στον ήλιο.

Oι 7 τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο - εικόνα 5

How to: Σαλάτες-σαλάτες-σαλάτες. Kαι smoothies.


6. Σολομός
Πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που προστατεύουν αλλά και αναδομούν το DNA των κυττάρων μετά την έκθεσή του δέρματος στον ήλιο.

Oι 7 τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο - εικόνα 6

How to: Κατανάλωσε φρέσκο ή καπνιστό σολομό (σε μικρότερη ποσότητα γιατί περιέχει πολύ αλάτι), στις σαλάτες, τα μακαρόνια, ωμό στο sushi ή ψητό.


7. Καρύδια
Επίσης ιδανική πηγή λιπαρών οξέων (τα λεγόμενα “καλά” λιπαρά) που σε προστατεύουν από τις επικίνδυνες ακτίνες UV.

Oι 7 τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο - εικόνα 7

Ηοw to: Πρόσθεσε μια χούφτα καρύδια στο γιαούρτι σου, κατανάλωσέ τα σαν σνακ ή βάλε λίγο τριμμένο καρύδια τη φρουτοσαλάτα σου για να δημιουργήσεις ένα ελαφρύ, χορταστικό και θρεπτικό γεύμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ