Follow us

Οι πιο συχνοί μύθοι της εγκυμοσύνης

Μπορείς να βάφεις τα μαλλιά σου; Να πίνεις καφέ; Δες τι ισχύει πραγματικά στην εγκυμοσύνη

Οι 3 τοπ μύθοι της εγκυμοσύνης

Μπορείς να βάφεις τα μαλλιά σου; Να πίνεις καφέ; Δες τι ισχύει πραγματικά στην εγκυμοσύνη


Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά “πρέπει” και “δεν πρέπει” κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κυρίως από μεγαλύτερους ανθρώπους, που ανησυχούν και περισσότερο. Κάποιοι όμως από όλους αυτούς τους κανόνες που ακούς είναι απλά μύθοι.

1) Πρέπει να τρως για δυο


Διπλή μερίδα για κάθε φαγητό; Φυσικά και είναι μύθος!

Ναι, σίγουρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου είναι σαν να τρως για δυο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φας δυο πιάτα φαγητό. Στην αρχή της εγκυμοσύνης της μια γυναίκα πρέπει να καταναλώνει 300 θερμίδες παραπάνω από ότι κανονικά για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του εμβρύου. 300 θερμίδες αντιστοιχούν σε ένα σάντουιτς, ή μάλλον μισό.

Είναι επίσης, σημαντικό η εγκυμονούσα γυναίκα να μην υπερβαίνει τα 11 με 15 κιλά στο βάρος που θα πάρει. Όσο πιο πολύ το βάρος μια γυναίκας κατά τον τοκετό, τόσο πιο δύσκολος ο τοκετός και τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες το παιδί να γίνει παχύσαρκο κατά την ενηλικίωση του.


2) Δεν πρέπει να βάφεις τα μαλλιά σου

Οι εγκυμονούσες γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι και τόσο κακό να βάφουν τα μαλλιά τους.

Μόνο ένα ποσοστό των χημικών της βαφής απορροφούνται από το δέρμα. Αυτό που ενοχλεί τις εγκυμονούσες γυναίκες στις βαφές μαλλιών είναι το έντονο άρωμα τους, το οποίο τους προκαλεί ναυτία.

Αν είσαι έγκυος και πάλι ανησυχείς, μπορείς να αποφύγεις οποιουδήποτε είδους βαφή κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σου και γενικά προτίμησε βαφές χωρίς αμμωνία.


3) Όχι καφεϊνη!

Λατρεύεις και εσύ τον πρωινό καφέ; Όλες οι γυναίκες τον λατρεύουν, αλλά καμία δεν τολμάει να πιει γιατί της έχουν προειδοποιήσει ότι θα κάνει κακό στην κύηση, θα προκαλέσει πρόωρο τοκετό και το μωρό θα γεννηθεί λιποβαρές.

Κι όμως είναι κι αυτό μύθος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η καφεϊνη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον πρόωρο τοκετό και μάλιστα γυναίκες που έχουν καταναλώσει καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι απλά να μην υπερβαίνεις το όριο, καθαρά για λόγους υγείας και όχι εγκυμοσύνης.

Θέλεις να ξέρεις αν είσαι έγκυος; Μάθε όλη την αλήθεια με τη σειρά τεστ εγκυμοσύνης, γονιμότητας και ωορρηξίας Predictor. Λέει πάντα την αλήθεια με 99% ακρίβεια! Μάθε περισσότερα στη σελίδα Facebook Predictor Greece

Οι πιο συχνοί μύθοι της εγκυμοσύνης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ