Follow us

Είσαι καθισμένη όλη μέρα; 3 tips για να απαλλαγείς από ενοχλήσεις και πόνους

Τι πρέπει να κάνεις για να ενεργοποιήσεις το σώμα σου και να εμποδίσεις τους μυϊκούς πόνους

Είσαι καθισμένη όλη μέρα; 3 tips για να μην πονάς!

Είσαι κολλημένη σε μια καρέκλα όλη την ημέρα; Η μέση, ο λαιμός και η πλάτη σου «διαμαρτύρονται» διαρκώς; Πριν χαλάσεις όλα τα λεφτά σου στα μασάζ και αγοράσεις καινούργια καρέκλα, μάθε πως μπορείς να νιώθεις άνετα καθισμένη στο γραφείο σου μέσα από 3 απλούς τρόπους.

Το μυστικό συστατικό των τριών αυτών συμβουλών είναι η ποικιλία. Ο οργανισμός μας την χρειάζεται. Το μυαλό επίσης. Εάν, λοιπόν, επιθυμείς να αποβάλλεις τους σωματικούς πόνους αλλά και να βρεις την ψυχική σου ηρεμία, τότε διάβασε παρακάτω:

1. Το σώμα σου ακούει και προσαρμόζεται, γι 'αυτό μίλησέ του.
Εάν κάθεσαι και έχεις μια συγκεκριμένη θέση για πολλές ώρες, τότε το σώμα σου θα καταλάβει ότι πιθανότατα δεν θέλεις να κουνηθείς. Όσο εσύ συνεχίζεις έτσι, οι υποστηρικτικοί μύες κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης θα εξασθενήσουν.
Για να αισθανθείς εσύ καλά, πρέπει κάθε σημείο του σώματός σου να συνεργάζεται αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα. Όταν τα μέρη του σώματός σου κινούνται, οι υποστηρικτικοί μύες είναι ενεργοί και κάνουν τη δουλειά τους εύκολα ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η βέλτιστη ευθυγράμμιση του σώματός σου. Γι' αυτό μην το σκέφτεσαι, άλλο, στείλε μήνυμα στο σώμα σου και προχώρα στο βήμα 2.

2. Η ποικιλία είναι το κλειδί
Δεδομένου ότι έχεις αποφασίσει, όντως, να κινείσαι και να μην αφήσεις το σώμα σου αδρανές για πολλή ώρα, το επόμενο βήμα αφορά στην ποικιλία των στάσεων που εσύ θα προτιμήσεις. Αν ο αριθμός των στάσεων περιορίζεται σε 2-3 μόνο, μην περιμένεις σημαντική βελτίωση στη στάση του σώματός σου. Καλό θα ήταν να έχεις μεγάλη γκάμα και κάθε λεπτό που θα είσαι καθισμένη να αδρανοποιείται ένας τομέας αλλά να ενεργοποιείται ένας άλλος. Ως αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν αδρανοποιηθεί και ενεργοποιηθεί εναλλάξ όλα τα μέρη του σώματος, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των μυϊκών πόνων και καλύτερη στάση σώματος.


3. Κούνα το!
Και, ξεκίνα... Μετακίνησε τα πόδια σου, κούνα τα χέρια σου, άλλαξε θέση στην πλάτη σου, άλλαξε κατεύθυνση, κοίτα τον διπλανό σου, ανασηκώσου. Στόχος είναι κάθε 15 λεπτά τουλάχιστον να κουνάς και κάτι. Ιδανικά, σήκω και κάνε μια βόλτα στον όροφο. Έπειτα, άπλωσε τα πόδια σου, παίξε με το κινητό σου, κούνα κυκλικά τον αυχένα σου. Μην αφήνεις ούτε ένα σημείο επάνω σου που να μείνει στατικό.

Η ενέργεια από την παραπάνω δραστηριότητα θα αυξήσει παράλληλα την παραγωγικότητά σου και θα κρατά διαρκώς αφυπνισμένο τον εγκέφαλο. Εκμεταλλεύσου τις κινήσεις που μπορεί να κάνει το σώμα σου και νιώσει δυνατή, υγιής και δραστήρια όλη την ημέρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ