Follow us

Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας (κι εμάς) από τις ιώσεις από την Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Ποιες είναι οι αιτίες του κρυολογήματος; Διάβασε χρήσιμα tips για την πρόληψη των εποχικών ιώσεων

flu

Ποιες είναι οι αιτίες του κρυολογήματος; Διάβασε χρήσιμα tips για την πρόληψη των εποχικών ιώσεων


Κάθε χρόνο, ειδικά αυτή την εποχή είναι σχεδόν όλοι άρρωστοι. Η αλλαγή του καιρού σε συνδυασμό με την έναρξη των σχολείων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να ξεκινήσουν οι ιώσεις.

Θυμάμαι πριν 5-6 χρόνια, επισκέφθηκα ένα συγγενικό μου πρόσωπο στο Χονγκ Κονγκ. Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το πόσοι άνθρωποι κυκλοφορούσαν με τις μάσκες. Αν κάποιος ήταν κρυωμένος, φορούσε μάσκα για να μην μεταδώσει τον ιο. Κάτι που δεν έχω δει να συμβαίνει ποτέ στη δική μας χώρα. Αντίθετα, παρατηρώ ότι γενικά δεν ενδιαφερόμαστε να μην κολλήσουμε τους άλλους και κυκλοφορούμε ανενόχλητοι… Δεν έχω στείλει ακόμη την μεγάλη μου παιδικό, όμως μαθαίνω ότι ακόμη και άρρωστα να είναι τα παιδιά, αν δεν έχουν πυρετό, τα στέλνουν χωρίς δεύτερη σκέψη στο σχολείο.
Το οξύμωρο είναι ότι συνεχώς γκρινιάζουμε για τις ιώσεις! Και φυσικά για το ότι τα παιδιά μας είναι συνέχεια άρρωστα από τη στιγμή που ξεκινούν σχολείο…

Το θέμα είναι ότι αυτή η αδιαφορία τελικά γυρίζει στον εαυτό μας γιατί εμείς οι ίδιοι ταλαιπωρούμαστε. Και η ταλαιπωρία είναι το τελευταίο. Η γρίπη χρειάζεται προσοχή, γιατί συγκαταλέγεται, μαζί με την πνευμονία, στα δέκα συχνότερα αίτια θανάτου στο δυτικό κόσμο.

Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας (κι εμάς) από τις ιώσεις από την Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Κάποιες σημαντικές πληροφορίες που δεν ήξερα για τις ιώσεις

Το «απλό» κρυολόγημα είναι και αυτό κολλητικό, καθώς πρόκειται για ιό. Είναι μια μορφή ίωσης η οποία μπορεί να μεταδοθεί όπως και η γρίπη.

Η γρίπη είναι μια πιο σοβαρή μορφή κρυολογήματος και εκδηλώνεται συνήθως μεταξύ Δεκεμβρίου-Μαρτίου

Οι ιοί παραμένουν στα αντικείμενα ζωντανοί για δύο 24ωρα

Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό από κάποιον 24 ώρες πριν ακόμη κι εκείνος να γνωρίζει ότι τον έχει και 5 ημέρες μετά την εκδήλωσή του

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ