Follow us

Oι τροφές που βελτιώνουν την όραση

Ακολούθησε τη λίστα με τα τρόφιμα που μας βοηθούν να προστατεύουμε την όρασή μας και δες τα πράγματα αλλιώς.

tomatoes

Ακολούθησε τη λίστα με τα τρόφιμα που μας βοηθούν να προστατεύουμε την όρασή μας και δες τα πράγματα αλλιώς.


Μπορεί να μη θες καθόλου να αποχωριστείς τα καινούρια σου γυαλιά οράσεως, το γνωρίζουμε καλά οτι είναι super hot trend, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να επαναπαυτείς σε αυτά για να έχεις καλή όραση. Ενσωματώνοντας στη διατροφή σου συγκεκριμένα τρόφιμα, γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην όρασή σου, θα μπορείς πάντα να βλέπεις "μπροστά" στις νέες τάσεις της μόδας.

1. Καρότα
Δεν είναι τυχαία στην πρώτη θέση αυτής της λίστας. Είναι πολύτιμα για τη β-καροτένη που περιέχουν και που τους δίνει το χαρακτηριστικό βαθύ πορτοκαλί χρώμα τους. Η ουσία αυτή, εκτός από τον καταρράκτη, μάχεται αποτελεσματικά και την κυτταρική γήρανση.

Oι τροφές που βελτιώνουν την όραση

2. Λιπαρά Ψάρια
Σαρδέλες, σολωμός και σκουμπρί περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα στον οργανισμό για την καταπολέμηση της εκφύλισης της ωχρής κηλίδας του ματιού.

Oι τροφές που βελτιώνουν την όραση - εικόνα 2

3. Καλαμπόκι
Μια κούπα μαγειρεμένο καλαμπόκι περιέχει μεγάλη ποσότητα από τα συστατικά που χρειάζονται τα μάτια σου για να διατηρούνται υγιή. Το καλαμπόκι όπως και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη.

4. Ελαιόλαδο
Μερικά λαχανικά, ειδικά αυτά που περιέχουν βιταμίνη Α πρέπει να καταναλώνονται με ελαιόλαδο γιατί αυτό είναι ο μόνος τρόπος να απορροφηθούν. Κόψε λίγα καρότα, ντομάτες ή λάχανο και πρόσθεσε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Γενικά φρόντισε να μαγειρεύεις με ελαιόλαδο όσο μπορείς και ιδιαίτερα κατανάλωνέ το ωμό.

Oι τροφές που βελτιώνουν την όραση - εικόνα 3

5. Ντομάτες
Όπως όλα τα λαχανικά είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Αυτό που τις διαφοροποιεί είναι η περιεκτικότητά τους σε λυκοπένιο και ο συνδυασμός β-καροτένης και βιταμίνης C.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ