Follow us

Lidl Ελλάς | Αναδείχθηκε "Κορυφαίος Εργοδότης" σε Ελλάδα και Ευρώπη

"Top Employer" για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Lidl Hellas

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά κατάφερε να βραβευτεί η Lidl Ελλάς αποσπώντας τον τίτλο του Κορυφαίου Εργοδότη σε Ελλάδα και Ευρώπη, από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute. Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε βάσει πολύπλευρης αξιολόγησης και αφορά τόσο την υποστήριξη που επιδεικνύει προς τους εργαζομένους της, ως προς τις αμοιβές και τις παροχές τους, όσο και στην εταιρική κουλτούρα και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης που τους προσφέρει.

Σε γενικές γραμμές, οι εταιρίες που βραβεύονται με την πιστοποίηση Top Employer είναι αυτές που προσπαθούν- και πετυχαίνουν- να έχουν τους εργαζομένους τους στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης τους, και φυσικά όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Η εξασφάλιση ενός υποδειγματικού, λειτουργικού και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας είναι μεταξύ των βασικών προϋποθέσεων της εν λόγω πιστοποίησης, κάτι που η Lidl Ελλάς έχει εδώ και χρόνια θέσει στο βάθρο των προτεραιοτήτων της.

Τη φετινή χρονιά λοιπόν, το Top Employers Institute εντόπισε, αξιολόγησε και βράβευσε περισσότερους από 1.600 κορυφαίους εργοδότες από 120 χώρες και εδάφη σε 5 ηπείρους. Η Lidl Ελλάς ξεχώρισε και αναδείχθηκε ως Top Employer 2021, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά της να εξασφαλίζουν την απονομή του τίτλου αυτού:

Το πρώτο είναι η επένδυση στην εκπαίδευση, την εξειδίκευση και την ανάπτυξη των εργαζομένων προκειμένου να έχουν όλοι πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες. Με σταθερά και προσεκτικά βήματα, συνοχή και συνέχεια, όλα τα μέλη της Lidl Ελλάς, στα καταστήματα και στις αποθήκες, έχουν στη διάθεσή τους από online συστήματα εκπαίδευσης μέχρι προγράμματα ανάπτυξης ηγετών νέας γενιάς και πρόσβαση στην πλατφόρμα του LinkedIn Learning. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η επένδυση στην ευημερία των εργαζομένων, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εταιρεία τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισε υποδειγματικά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της covid-19 πραγματικότητας, με κύριο μέλημά της να εξασφαλίσει την υγεία, σωματική και ψυχολογική, και την ασφάλεια του προσωπικού της. Τέλος, το τρίτο χαρακτηριστικό είναι τα γρήγορα αντανακλαστικά και η προσαρμοστικότητα που επέδειξε κατά την πανδημία, με το άμεσο digitalization των HR διαδικασιών και την άριστη μετάβαση σε μία συνθήκη εξ αποστάσεως εργασίας.

Lidl Ελλάς | Αναδείχθηκε "Κορυφαίος Εργοδότης" σε Ελλάδα και Ευρώπη

Συνεχής εξέλιξη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Lidl Ελλάς θα επενδύσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της. Ακόμη, θα αφιερώσει και περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις που αφορούν προγράμματα και δράσεις ευημερίας για όλο το ανθρώπινο δυναμικό της.

Αποβλέποντας στη διαμόρφωση ενός ακόμη πιο ασφαλούς και αισιόδοξου περιβάλλοντος εργασίας, στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών εξέλιξης και ανάπτυξης και στην αναγνώριση της απόδοσης με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, η Lidl Ελλάς δρα πάντα με γνώμονα τους εργαζομένους της.

Εκτός των προαναφερθέντων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην οικογένειά της και νέα μέλη, καθώς προγραμματίζει καινούριες προσλήψεις σε μία πληθώρα θέσεων εργασίας σε καταστήματα, logistics centers και γραφεία, ισχυροποιώντας με τον τρόπο αυτό ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισθοί των εργαζομένων της, οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδα άνω του μέσου όρου της αγοράς, διατηρούνται στο ακέραιο. Γιατί ακόμη και υπό συνθήκες συνεχούς αβεβαιότητας, κύριο μέλημα της εταιρίας είναι να ενισχύσει το αίσθημα της εργασιακής ασφάλειας: Δεν κέρδισε τυχαία τον τίτλο του Κορυφαίου Εργοδότη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μια ακόμη απόδειξη ότι η Lidl Ελλάς θέτει ως βασική προτεραιότητα τη σωματική και ψυχική υγεία των μελών της, ειδικά αυτών στην πρώτη γραμμή, είναι η διατήρηση 24ωρης ενεργούς γραμμής υποστήριξης, από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα. Ακόμη, τους τελευταίους 12 μήνες έχει προσφέρει περισσότερα από 6.000.000€ σε επιπρόσθετες παροχές, υπό τη μορφή διατακτικών τροφίμων, και στους 6.400 εργαζομένους της.

Lidl Hellas

Με το βλέμμα στο μέλλον

Όσον αφορά τους μελλοντικούς της στόχους, η Lidl Ελλάς θέτει για τo 2021 δύο προτεραιότητες, με την πρώτη να σχετίζεται με θέματα Diversity and Inclusion και τη δεύτερη με θέματα διττής εκπαίδευσης.

Μένοντας συνεχώς επικαιροποιημένη, αναγνωρίζει την ανάγκη για την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στην αγορά. Έτσι, αναφορικά με τα θέματα Diversity & Inclusion, στην εταιρία υπάρχουν 40% γυναίκες σε επίπεδο Μελών της Διοίκησης και 66% στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, με ίσο μισθό με τους άνδρες συναδέλφους τους σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα. Στόχος λοιπόν της Lidl Ελλάς είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών και η ενίσχυση των δυνατοτήτων τους για εξέλιξη εντός της εταιρείας.

Lidl Hellas

Τέλος, στα σκαριά βρίσκεται και η ετοιμασία ενός προγράμματος διττής εκπαίδευσης για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μάλιστα αποτελεί το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Στόχος του δεν είναι άλλος από την στήριξη των νέων ανθρώπων ώστε να ενταχθούν στην απαιτητική σύγχρονη αγορά εργασίας πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, εξασφαλίζοντας υψηλές απολαβές και γρήγορη εξέλιξη.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, η ανάδειξη της Lidl Ελλάς σε "Κορυφαίο Εργοδότη" σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, μοιάζει ως μια απόλυτα λογική διάκριση. Χωρίς να επαναπαύεται και με στόχο πάντα την περαιτέρω βελτίωση, η εταιρεία αντιμετωπίζει τη βράβευση αυτή ως κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το team.lidl.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ