Follow us

Gramparents | Οι πιο stylish ηλικιωμένοι σε έναν Instagram λογαριασμό

Ο Kyle Kiviarvi συγκεντρώνει φωτογραφίες από κομψούς ηλικιωμένους σε ένα IG account.

Gramparents Instagram

Για τη σχεδιάστρια Batsheva Hay, υπάρχει μία ελευθερία στον τρόπο που ντύνονται οι ηλικιωμένοι. Μία ελευθερία που έχει ανανεωτική επίδραση πάνω της. "Εδώ όπου μένω τώρα βλέπεις κυρίως ηλικιωμένους. Με ανανεώνει να βλέπω τον τρόπο που ντύνονται. Αισθάνομαι πιο ελεύθερη, αφού κανείς εδώ δε νοιάζεται για το τι είναι στη μόδα" έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της στο Harper's Bazaar Greece. Από τη γειτονιά της Batsheva στο Upper West Side του Μανχάταν μέχρι την ευρύτερη πόλη της Νέας Υόρκης, υπάρχουν αρκετοί senior κάτοικοι που υπερτερούν στυλ και αισθητικής. Και το @gramparents έχει βαλθεί να συγκεντρώσει όσους περισσότερους μπορεί σε ένα IG Account.

Ο δημιουργός του λογαριασμού, Kyle Kiviarvi, αγαπούσε ανέκαθεν το ωραίο, το όμορφο σχέδιο και την κλασική αισθητική. Και κάπως έτσι αποφάσισε να συνδυάσει όλα τα παραπάνω με τη δημοφιλή πλατφόρμα του Instagram. "Σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε όλα τα πράγματα που θαυμάζουμε και τα τιμούμε φωτογραφίζοντάς τα για να τα δημοσιεύσουμε κατόπιν στα κοινωνικά μας μέσα ή απλά να τα στείλουμε σε έναν φίλο με τον οποίο μοιραζόμαστε μία κοινή αισθητική. Αυτό είναι λίγο πολύ το πώς δημιουργήθηκε το Gramparents. Συναντιέμαι ή επικοινωνώ πάντα με όμορφους ανθρώπους σε καθημερινή βάση και η κλασική απλότητα των παλαιότερων γενεών ήταν κάτι που ανέκαθεν μου άρεσε" λέει ο ίδιος.

Η Νέα Υόρκη αποτελεί το πιο κλασικό σκηνικό για τους Gramparents, ενώ σε αρκετά στιγμιότυπα θα αναγνωρίσετε και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Η έμπνευση ωστόσο δεν σταματά στο Μεγάλο Μήλο, καθώς όπως αναφέρεται και στο IG Account, εκτός από τον Kyle, curator είναι ο καθένας από εμάς που μοιράζεται μία όμορφη φωτογραφία.

Τι μπορούμε να μάθουμε από τους ηλικιωμένους; "Τι δεν μπορούμε να μάθουμε από αυτούς; Νομίζω ότι ζούμε σε μια πολύ διαφορετική περίοδο από αυτή που οι περισσότεροι μεγάλωσαν και είναι σημαντικό να βρούμε νέους τρόπους για να ζήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε μεταξύ μας σε αυτή την τρελή χρονική στιγμή. Πιστεύω, ως επί το πλείστον, ότι το "keeping it simple" είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από αυτούς ακόμα και σήμερα".

Loading...

Κάθε φωτογραφία είναι αναμφισβήτητα και μία μικρή ιστορία για να ακούσει κανείς και σίγουρα ο Kyle θα έχει συγκεντρώσει πολλές από αυτές. Τα ρούχα μάλιστα μπορούν να γίνουν τόσο οι αφηγητές αυτών όσο και η γέφυρα που συνδέει το παρελθόν και το παρόν μέσα από αναμνήσεις. "Πρόσφατα έκανα πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain και συνάντησα ένα ζευγάρι που λεγόταν Sandi και Charlie DeJoseph. Και οι δύο φορούσαν τα ίδια vintage Patagonia outfits με τα οποία κάνουν πεζοπορία εδώ και πολλά χρόνια. Είχαν τόση ενέργεια για περιπέτεια και υπαίθριες δραστηριότητες που ταιριάξαμε αμέσως και ο Charlie άρχισε να λέει ιστορίες για τα αγαπημένα του κομμάτια πεζοπορίας που εξακολουθεί να τα χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα. Ανταλλάξαμε στοιχεία και ανυπομονώ να επικοινωνήσω μαζί τους όταν επιστρέψω το καλοκαίρι".

Loading...

"Εκτός από το σώμα μας σε φυσικό επίπεδο, τα περισσότερα πράγματα γίνονται καλύτερα όσο μεγαλώνουμε, αν είναι να διαρκέσουν και να χρησιμοποιηθούν όπως πρέπει. Αυτοί είναι κανόνες με τους οποίους ζω όταν πρόκειται για αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιώ καθημερινά, συμπεριλαμβανομένης και της γκαρνταρόμπας μου. 'Keep it simple'".

Loading...

Κεντρική φωτογραφία: @Gramparents / Sandi και Charlie DeJoseph

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ