Follow us

Napolitivo | Νοστιμιά από τη Νάπολη στη Μαρίνα Φλοίσβου

Στο Napolitivo θα ζήσεις μία γνήσια γευστική εμπειρία νότιας Ιταλίας και θα φας μία από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας.

pizza

Όταν κάποιος ακούει τις λέξεις Νάπολη και φαγητό, σκέφτεται αμέσως ένα πράγμα: Πίτσα. Απολύτως δικαιολογημένα. Και εδώ προκύπτει ένα πολύ ιντριγκαδόρικο ερώτημα: Πού μπορεί κανείς να απολαύσει αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί να ταξιδέψει μέχρι τη νότια Ιταλία; Από τις κατάλληλες απαντήσεις δεν μπορεί να απουσιάζει το όνομα του Napolitivo.

Napolitivo | Νοστιμιά από τη Νάπολη στη Μαρίνα Φλοίσβου

Το All Day Pizza Bar της Μαρίνας Φλοίσβου φροντίζει να διατηρεί κάθε στιγμή της ημέρας το νοτιοϊταλιάνικο χρώμα του. Σε αυτό συμβάλλει το φωτεινό και ευρύχωρο εσωτερικό του όπου industrial χαρακτηριστικά συναντούν παραδοσιακά ιταλικά στοιχεία, όπως επίσης και ο εξαιρετικά χαλαρός εξωτερικός του χώρος.

napolitivo
napolitivo

Εκεί, έχεις -μεταξύ άλλων- τη δυνατότητα να γευθείς αρωματικό καφέ και λαχταριστό ιταλικό brunch, ενώ το aperitivo έχει ασφαλώς την τιμητική του. Αλλά κυρίως, θα φας μία από τις καλύτερες πίτσες της πόλης.

Αρχικά, θα σε πείσει για αυτό μία από τις ομορφότερες γαστρονομικές μυρωδιές που υπάρχουν: Αυτή της φρεσκοψημένης πίτσας, η οποία ετοιμάζεται ασταμάτητα στον ξυλόφουρνο (έναν από τους κορυφαίους του είδους που παίζουν στην Ελλάδα, κατασκευασμένος με τούβλα από τον Βεζούβιο) και καταφθάνει πάντοτε πεντανόστιμη στο τραπέζι σου.

napolitivo

H πιο διάσημη πίτσα του πλανήτη λοιπόν έρχεται κοντά σου, ακριβώς όπως πρέπει να είναι: Μαλακή και λεπτή στο εσωτερικό - αφράτη και τραγανή στην κρούστα. Αυτό που οι Ναπολιτάνοι αποκαλούν cornicione.

Δεν σερβίρεται (εντελώς) κομμένη, τρώγεται με μαχαίρι και πιρούνι ή διπλώνεται στα δύο, ενώ είναι πολύ ελαφριά και τόσο γευστική που δύσκολα θα πειστείς να τη μοιραστείς. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για τον υπογράφων των γραμμών τούτων. Άρα, εύκολα μπορώ να σου πω ότι πετυχαίνει έναν από τους βασικούς σκοπούς της.

napolitivo
napolitivo

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα μίας τρομερά σωστής διαχείρισης στο πάντοτε ευαίσθητο θέμα που ονομάζεται πίτσα. Η ελαφριά ζύμη της φτιάχνεται καθημερινά στο Napolitivo από την εξειδικευμένη ομάδα της κουζίνας που εκπαιδεύτηκε στην Ιταλία από ντόπιους maestros, με τα βασικά συστατικά της, πέρα από νερό, αλεύρι 00, μαγιά και αλάτι, να περιλαμβάνουν και κάτι ακόμη, που όπως φαίνεται κάνει τη διαφορά: Πραγματικό πάθος.

Κερασάκι στην τούρτα είναι τα πολύ ποιοτικά και φρέσκα toppings. Όσον αφορά την επιλογή, ανάμεσα σε 12 generic προτάσεις του μενού (και αμέτρητες τροποποιήσεις που μπορείς να κάνεις), είναι όντως μία δύσκολη διαδικασία. Θα σου πρότεινα κλασική Margherita, Diavola ή την πιο ιδιαίτερη Prosciutto & Rucola.

Προφανέστατα, μπορείς πάντοτε να την πλαισιώσεις με τα εξίσου υψηλής ποιότητας λαχταριστά antipasti, τη δροσερή Panzanella ή κάποια άλλη από τις καλοφτιαγμένες σαλάτες καθώς και με έξυπνες επιλεγμένες προτάσεις σε ιταλικά αλλά και ελληνικά κρασιά ή με κάποιο ανάλογης φιλοσοφίας cocktail.

Φρόντισε μόνο να κρατήσεις λίγο χώρο στο στομάχι σου, καθώς το περιποιημένο αυθεντικό τιραμισού αξίζει της προσοχής σου.

Info

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 9840112
Fb: Napolitivo
Instagram: napolitivo

Πηγή: tasty-guide

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ