Follow us

Η σπαρακτική φωτογραφία από τις πυρκαγιές στην Εύβοια ανάμεσα στις 100 καλύτερες φωτογραφίες του περιοδικού TIME για το 2021

Η κραυγή της κας Παναγιώτας από τις Γούβες στο εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού.

MissBloom TEAM
πυρκαγιές εύβοια Instagram

Τα συναισθήματά μας από το καλοκαίρι του 2021, αν μπορούσαν να αποτυπωθούν σε μία φωτογραφία θα ήταν εκείνη του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, ο οποίος είχε απαθανατίσει την απόγνωση της κας Παναγιώτας από τις Γούβες της Εύβοιας, τη στιγμή που ίδια καταλάβαινε πως η μαινόμενη πυρκαγιά πλησίαζε το σπίτι της. Αυτή η φωτογραφία σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στις 100 καλύτερες φωτογραφίες για το 2021 σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

Η Αθήνα "πλημμύρισε" με φως και λάμψη στο κέντρο και στις γειτονιές | Φαντασμαγορική η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος

Όπως αναφέρει το άρθρο για την επιλογή, το 2021 ήταν μια πολύ χειρότερη χρονιά από την προηγούμενη του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις 100 φωτογραφίες να δίνουν μία γενική εικόνα του τι συνέβη μέσα σε αυτό το απαιτητικό και δύσκολο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, η φωτογραφία του πρακτορείου SOOC, του φωτογράφου Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, που τραβήχτηκε στις 8 Αυγούστου, άγγιξε τον παγκόσμιο πληθυσμό, καθώς το συναίσθημα της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία χάνει το σπίτι της, ενώ κρατάει όλα τα υπάρχοντά της στο ένα της χέρι, ήταν έκδηλο και απόλυτα σαρωτικό. Όσο για την κραυγή της, χαρακτηρίστηκε ως μία σύγχρονη εκδοχή του γνωστού πίνακα του Edvard Munch.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία εκτός από το εξώφυλλο του περιοδικού TIME, φιλοξενήθηκε σε πολλά άλλα international sites, αφού η "βιβλική" καταστροφή που υπέστη η χώρα μας το καλοκαίρι, έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Δες το εξώφυλλο στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ