Follow us

"Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία" – Μαγειρεύοντας με το παιδί μου

MissBloom TEAM
nestle

Αν μας ζητούσαν να περιγράψουμε ποια είναι η ιδανική παιδική διατροφή, όλοι θα ξέραμε. Είναι γνωστό πως η ιδανική διατροφή για τα παιδιά πρέπει να περιέχει λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά, όσπρια και λαδερά, ψάρια και θαλασσινά, ελαιόλαδο, ελιές και ξηρούς καρπούς. Αντίθετα, το κρέας, τα λιπαρά, η ζάχαρη και το αλάτι καλό θα είναι να περιορίζονται.

Αν και όλοι οι γονείς στη θεωρία γνωρίζουμε τα πάντα για τη σωστή διατροφή, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που παίζει για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών, κάτι δεν γίνεται σωστά.

Έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το πρότυπο μιας σωστής, ισορροπημένης αλλά και βιώσιμης διατροφής και δεν καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων φυτικής προέλευσης όπως φρούτων, λαχανικών και οσπρίων. Ταυτόχρονα, η εκπαίδευση γύρω από τη βιώσιμη διατροφή και τα οφέλη της σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών αλλά και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, είναι απαραίτητη από μικρή ηλικία.

Για το λόγο αυτό, η Nestlé, μέσα από το πρόγραμμα "Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία" υποστηρίζει τους γονείς στο ταξίδι τους να μεγαλώσουν υγιή παιδιά και να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Η δημιουργία εκπαιδευτικών εργαλείων όπως το ηλεκτρονικό βιβλίο e-book με συμβουλές για τη βιώσιμη διατροφή, για τα οικογενειακά ψώνια, την ανακύκλωση κ.α, είναι πολύτιμος σύμμαχος της οικογένειας για την διαμόρφωση υγιών διατροφικών συνηθειών.

Δείτε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ