Follow us

Έκθεση Γιάννη Μόραλη με τη στήριξη της Βίκος Α.Ε.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εμβληματική έκθεση "Γιάννης Μόραλης – Ιδιωτικός Χώρος" με υποστηρικτή τη Βίκος ΑΕ.

MissBloom TEAM
μοραλης Courtesy of Vikos

Άριστες εντυπώσεις κι ευμενή σχόλια ήταν ο απολογισμός της εικαστικής έκθεσης "Γιάννης Μόραλης – Χώρος Ιδιωτικός" με υποστηρικτή τη Βίκος Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26 Οκτωβρίου 2022 έως 8 Ιανουαρίου 2023.

Έκθεση Γιάννη Μόραλη με τη στήριξη της Βίκος Α.Ε.

Άκρως συναρπαστική, με σημείο αναφοράς την προσομοίωση του εργαστηρίου του καλλιτέχνη, η έκθεση ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο μια από τις σπουδαιότερες μορφές της ελληνικής τέχνης του 20ού αιώνα, συστήνοντας στο "κοινό" πτυχές του, που καθόρισαν το έργο του κι άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη σύγχρονη Ελλάδα.

μοραλης

Όπως ο Γιάννης Μόραλης με το έργο του, άφησε πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά, έτσι και η εταιρεία Βίκος με την επιλογή της να στηρίξει τον μεγάλο καλλιτέχνη, όχι μόνο αναγνωρίζει την παρακαταθήκη που ο καλλιτέχνης άφησε πίσω του, αλλά συμβάλλει στην ανάδειξη και διάδοση της τέχνης και του πολιτισμού.

μοραλης

Επιπλέον, η κοινή καταγωγή από την Ήπειρο της εταιρείας Βίκος με τον καλλιτέχνη, καθόρισαν την απόφασή της να στηρίξει την έκθεση, μέσα από το πρόγραμμα "Ο Β-οίκος της Ζωής μας", που εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της για αρμονική συνύπαρξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης με την κοινωνική ευημερία, την ανάδειξη των τεχνών και του πολιτισμού, αλλά και του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής προστασίας. Για την απόφασή της αυτή η εταιρεία Βίκος δικαιώθηκε, καθώς το κοινό "αγκάλιασε" με θέρμη την έκθεση, όπως απέδειξαν η μεγάλη προσέλευση και οι άριστες κριτικές που απέσπασε.

μοραλης

Οι επισκέπτες της έκθεσης "Γιάννης Μόραλης – Ιδιωτικός Χώρος" είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την πολύπλευρη προσωπικότητα του καλλιτέχνη, να γνωρίσουν από κοντά το εργαστήριο του απ’ όπου "γεννήθηκαν" αριστουργήματα, να έλθουν σε επαφή με τις πηγές έμπνευσης και τα προσωπικά του αντικείμενα, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά περισσότερα από 100 ζωγραφικά έργα, σχέδια και χαρακτικά, μελέτες, μακέτες, γλυπτά, κεραμικά, εικονογραφήσεις βιβλίων και εξώφυλλα δίσκων, που πλαισιώνονταν από ψηφιακές εφαρμογές και φωτογραφίες από το οικογενειακό αρχείο του ζωγράφου. Μια μοναδική έκθεση, που έδωσε την ευκαιρία σε πολλά από τα έργα να δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και να αποδείξουν τον ανεξάντλητο πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ