Follow us

Μια επιβλητική μεζονέτα στο Μαρούσι φέρνει αέρα Λονδίνου με μία διαφορετική ανακαίνιση - η έξυπνη χρήση χώρων και το ιδιαίτερο μπάνιο

Η ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στο Μαρούσι γίνεται καμβάς για ένα ιδιαίτερο στυλ διακόσμησης με αγγλικό στυλ.

καθιστικό Courtesy of Archzone

Την ανακαίνιση μιας διώροφης μεζονέτας στο πανέμορφο Μαρούσι, ανέλαβε η βραβευμένη αρχιτεκτονική ομάδα ArchZone, προσδίδοντας της αισθητική παρόμοιας με εκείνη των "Loft in London". Το εγχείρημα χαρακτηρίζεται από επιβλητικότητα και από γραμμικότητα. Βασική επιθυμία του ιδιοκτήτη ήταν να διατηρηθούν τα έπιπλα του χώρου, οπότε ένας ακόμη στόχος ήταν αυτά να εναρμονιστούν με τα νέα στοιχεία.

Από το καθιστικό κιόλας, εντοπίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ταυτότητα του σπιτιού. Αυτά είναι τα γύψινα διακοσμητικά πλαίσια στους τοίχους του και τα επιβλητικά σοβατεπί. Ενώ, το σπίτι γενικότερα κινείται γύρω από τις αποχρώσεις του μαύρου και του λευκού, το σαλόνι κάνει τη διαφορά με την προσθήκη του σκούρου μπλε καναπέ. Χαρακτηριστικά του χώρου είναι επίσης, το φωτιστικό, τα μαρμάρινα τραπεζάκια και η ιδιαίτερη σύνθεση του τζακιού.

Μια επιβλητική μεζονέτα στο Μαρούσι φέρνει αέρα Λονδίνου με μία διαφορετική ανακαίνιση - η έξυπνη χρήση χώρων και το ιδιαίτερο μπάνιο
καθιστικό

Αίσθηση πολυτέλειας δίνει η φωτεινή λευκή κουζίνα με τα μεγάλα ντουλάπια, τις χρυσές λεπτομέρειες, τα ιδιαίτερα "mix & match” μοτίβα στα πλακάκια και τον μαύρο μαρμάρινο πάγκο.

κουζίνα
κουζίνα
κουζίνα

Η ίδια τακτική σχεδιασμού έχει ακολουθηθεί και στο λουτρό του ισογείου, με τα διαφορετικά ασπρόμαυρα μοτίβα στα πλακάκια και την προσθήκη του μπλε χρώματος στο ταβάνι. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν και σε αυτή την περίπτωση τα χρυσά στοιχεία.

λουτρό
λουτρό

Στο δεύτερο όροφο κυριαρχεί η καινοτομία και η σύγχρονη τέχνη. Η κατασκευή της πλάτης του κρεβατιού στο υπνοδωμάτιο καθορίζει το ύφος του, ενώ ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση δημιουργεί ο πολύπλοκος πίνακας του δωματίου, σε σχέση με το γκρι μινιμαλιστικό χρώμα στους τοίχους και τα ανοιχτόχρωμα μαξιλάρια.

υπνοδωμάτιο
υπνοδωμάτιο

Από την άλλη, στον ξενώνα έχει διατηρηθεί η απλότητα με βάση το λευκό χρώμα, ενώ πινελιές στον χώρο δίνουν τα ασπρόμαυρα κάδρα και οι λαδί λεπτομέρειες.

ξενώνας

Δύο από τα πιο κουλ δωμάτια διαθέτει ο όροφος και αυτά δεν είναι άλλα από το playroom και το γραφείο. Οι χώροι έχουν σχεδιαστεί, προκειμένου να επιτευχθεί η άνεση και η λειτουργικότητα. Σε αυτό βασικό ρόλο παίζουν, οι άνετοι καναπέδες και οι καρέκλες, τα μεγάλα παράθυρα στο ταβάνι, τα ράφια και οι αποθηκευτικοί χώροι.

playroom
playroom
playroom

Οι μικρές προσθήκες του κίτρινου χρώματος κάνει στα δωμάτια τη διαφορά, ενώ ο σχεδιασμός στο πατάρι έχει ακολουθήσει τις έντονες κλίσεις της οροφής, με αποτέλεσμα η στέγη να έχει γίνει μέρος και στοιχείο του σχεδίου.

γραφείο
γραφείο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ