Follow us

Χρόνης Μπότσογλου | Η αδιάλλακτη ειλικρίνεια της ενσυναίσθησης

Νέα περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο από 2 Ιουλίου έως 1 Οκτωβρίου.

MissBloom TEAM
Χρόνης Μπότσογλου Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Φέτος το καλοκαίρι, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο αναδρομική έκθεση του έργου του Χρόνη Μπότσογλου.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, Κυριακή 2 Ιουλίου, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Χρόνης Μπότσογλου | Η αδιάλλακτη ειλικρίνεια της ενσυναίσθησης

Ο Χρόνης Μπότσογλου (1941-2022) ήταν ένας από τους σημαντικότερους παραστατικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Στην αναδρομική έκθεση θα παρουσιαστούν περισσότερα από εκατό έργα, σχέδια με μολύβι, παστέλ, ελαιογραφίες, ακουαρέλες, μπρούντζινα, ορειχάλκινα και γύψινα, τα οποία καλύπτουν την περίοδο από το 1953 έως το 2018, ξεδιπλώνοντας περισσότερα από εξήντα πέντε χρόνια μιας εξαιρετικά γόνιμης καλλιτεχνικής διαδρομής.

Η έκθεση συνοδεύεται από την έκδοση δίγλωσσου καταλόγου (στα ελληνικά και στα αγγλικά) με κείμενα από την επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau, αναλυτικό χρονολόγιο, μαρτυρίες του ίδιου του Μπότσογλου, καθώς και φωτογραφικά τεκμήρια, αδημοσίευτα τα περισσότερα, τα οποία προσέφερε η οικογένεια του καλλιτέχνη.

Χρόνης

Τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για το κοινό σε ελληνικά και αγγλικά ενώ, από μέσα Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά διαφορετικών ηλικιών (3-4, 5-7, 8-12) και οικογενειακές ξεναγήσεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ