Follow us

Σημάδια ζωής | Ακούστηκαν ήχοι στην περιοχή έρευνας για το αγνοούμενο τουριστικό υποβρύχιο στον Τιτανικό

Οι ήχοι έμοιαζαν με "χτυπήματα", σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της αμερικανικής κυβέρνησης.

υποβρύχιο iStock

Ήχοι χτυπημάτων από την περιοχή που χάθηκε το υποβρύχιο ενώ ταξίδευε προς το ναυάγιο του Τιτανικού, κρατούν ζωντανές τις ελπίδες 30 ώρες πριν τελειώσει το οξυγόνο για τους πέντε αγνοούμενους.

Τα πληρώματα που αναζητούν το Titan φέρεται να άκουσαν ήχους που έμοιαζαν με "χτυπήματα" από το υποβρύχιο την Τρίτη, ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ και η αμερικανική ακτοφυλακή.

Αναγνωριστικό αεροσκάφος P8 της Πολεμικής Αεροπορίας του Καναδά κατέγραψε "γδούπους στον τομέα για 30 λεπτά" και "μερικές ώρες αργότερα, αναπτύχθηκε και άλλο σόναρ και οι γδούποι ακούγονταν ακόμη".

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης, έκανε επίσης λόγο για κρότους, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο πότε έγιναν αντιληπτοί.

Η αμερικανική ακτοφυλακή από την πλευρά της επιβεβαίωσε πως καναδικό αεροσκάφος εντόπισε ήχους κάτω από το νερό στην έρευνα όπου πιστεύεται πως βρίσκεται το μικρό υποβρύχιο, αλλά χωρίς περαιτέρω αποτέλεσμα και πρόσθεσε πως η έρευνα συνεχίζεται.

Φτάνει πλοίο από τη Γαλλία

Στο μεταξύ, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Εκμετάλλευση των Θαλασσών (IFERMER - Institut Français de Recherche pour l'Exploitation de la Mer) έστειλε το πλοίο Atalante με ρομποτικό βαθυσκάφος στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού.

Το ερευνητικό πλοίο Atalante αναμένεται να φθάσει στον προορισμό του γύρω στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) σήμερα και θα ακολουθήσει η κατάδυση του ρομποτικού βαθυσκάφους.

Αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των πέντε επιβαινόντων στο τουριστικό υποβρύχιο είναι ο 77χρονος Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ, διευθυντής υποβρύχιων ερευνών στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο του Τιτανικού.

Το υποβρύχιο μετέφερε τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες είναι: ο Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation), ο Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο γιος του, Σουλεϊμάν.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ