Follow us

Δολοφονία 27χρονης στην Κω | DNA και τέσσερα κινητά οδηγούν στον δράστη - Έρευνα για τον τρόπο στραγγαλισμού

Σήμερα οδηγείται ενώπιον του Ανακριτή ο 32χρονος βασικός ύποπτος για το έγκλημα.

Αναστάζια THETOC

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα σχηματιστεί τις επόμενες ώρες το πρόσωπο του δολοφόνου της Αναστάζια. Τα δείγματα γενετικού υλικού από το άψυχο σώμα της 27χρονης και αυτά από τη σακούλα και το σεντόνι μέσα στα οποία εντοπίστηκε τυλιγμένη, έχουν μεταφερθεί από το πρωί της Τρίτης στα Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ολοκληρωθεί η πιο κρίσιμη διαδικασία των ερευνών, που πιθανότατα θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών για την ταυτότητα του δράστη.

Μετά και τις διευκρινήσεις που έδωσαν στις ανακριτικές αρχές, ο σύντροφος της ατυχής γυναίκας και η μητέρα της, αναχώρησαν για την Πολωνία, αφού τους ζητήθηκε να είναι διαθέσιμοι σε περίπτωση που υπάρξουν νέα στοιχεία. Τη ίδια διαδρομή αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα η σορός της 27χρονης, για να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος, μετά και την ολοκλήρωση των ιατροδικαστικών εξετάσεων.

DNA στα... "ψεύτικα" νύχια

Γενετικό υλικό από τα νύχια της Αναστάζια και κολπικά δείγματα που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης στη Ρόδο, βρίσκονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, για να τεθούν σε αντιπαραβολή με το DNA του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αλλά και του συγκατοίκου του από το Πακιστάν, που παραμένει ύποπτος για συνέργεια.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν αξιοποιήσημα ευρήματα από τα χέρια της 27χρονης καθώς είχε ψεύτικα νύχια κάτι που μειώνει τις πιθανότητες να έχει μείνει πάνω τους γενετικό υλικό σε περίπτωση πάλης. Στα κεντρικά της Υπηρεσίας βρίσκονται από χθες και τα δείγματα από το σημείο που εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της Αναστάζια στις Αλυκές, για να διαπιστωθεί εάν τα άτομα που το μετέφεραν άφησαν πίσω τους ίχνη.

Ναρκωτικά και ποσότητα αλκοόλ

Αυτοσχέδιος βρόγχος ή ανθρώπινο χέρι; Μετά και την επιβεβαίωση του ασφυκτικού θανάτου της 27χρονης, η ιατροδικαστική διερεύνηση, στρέφεται στην προσπάθεια εξακρίβωσης του μηχανισμού θανάτου.

Για αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται να υπάρξει νέος γύρος εξετάσεων, ενώ παράλληλα αναμένονται σε μεταγενέστερο χρόνο τα αποτελέσματα του τοξικολογικού ελέγχου για να διαπιστωθεί εάν ο δράστης της δολοφονίας, είχε χορηγήσει κάποια ουσία στην Αναστάζια, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις της. Παράλληλα, θα αναζητηθεί η ακριβής ποσότητα αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα της 27χρονης, για να υπάρξει σαφέστερη εικόνα για την κατάσταση της, την νύχτα της εξαφάνισης.

"Εξερεύνηση" σε τέσσερα κινητά

Το κινητό χωρίς την κάρτα SIM της Αναστάζια, αυτό του 28χρονου συντρόφου της, η συσκευή του 32χρονου βασικού υπόπτου από το Μπαγκλαντές και το τηλέφωνο του συγκατοίκου του από το Πακιστάν, αναμένεται να εξερευνηθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας. Μέχρι στιγμής σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία στη συσκευή της 27χρονης, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι επόμενες έτσι ώστε να υπάρξει μια συνδυαστική εικόνα για τις επικοινωνίες των "πρωταγωνιστών" και των υπόπτων της σοκαριστικής υπόθεσης.

Η ανάσυρση δεδομένων θα επιχειρήσει να εξακριβώσει την χρονική αλληλουχία των γεγονότων αλλά και να τοποθετήσει τα πρόσωπα-"κλειδιά" σε συγκεκριμένα σημεία τις κρίσιμες ώρες. Αυτή αναμένεται να είναι η υπερασπιστική γραμμή του 32χρονου βασικού υπόπτου, που θα επιχειρήσει να δείξει ότι ο θάνατος της Αναστάζια δεν ταυτίζεται χρονικά με την παρουσία της στο σπίτι του.

Ένας δεύτερος έλεγχος, θα αφορά τη συχνότητα των επικοινωνιών ανάμεσα στον άνδρα από το Μπαγκλαντές και την 27χρονη, σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθεί η σχέση τους. Αρκετές απαντήσεις έχουν δοθεί ήδη από τον 28χρονο σύντροφο της ατυχής γυναίκας που μετά την τελευταία κλήση του στο ανακριτικό γραφείο, πήρε άδεια να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ