Follow us

Yves Saint Laurent | "Έχω ζήσει την απατηλή φιλία των ναρκωτικών, τη φυλακή της κατάθλιψης και των ψυχιατρείων"

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες.

MissBloom TEAM
yves Instagram

Υves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent. Γεννημένος την 1η Αυγούστου 1936, έφυγε την 1η Ιουνίου του 2008 αφήνοντας πίσω του έναν θρύλο. Η μόδα δεν θα ήταν ποτέ η ίδια, από τότε που ο νεαρός Υves δημιούργησε την πρώτη του κολεξιόν το 1958, έχοντας ήδη περάσει από την επικεφαλής θέση του δημιουργικού ατελιέ του οίκου Dior. Ο άνθρωπος που έδωσε λάμψη στη μόδα όταν εκείνη πάσχιζε να βρει το μέλλον της, στα 60s και έκανε το προσιτό για όλα τα βαλάντια πρετ-α-πορτέ τη σανίδα σωτηρίας της παγκόσμιας βιομηχανίας.

O σχεδιαστής που δημιούργησε το μαύρο σμόκιν κοστούμι για γυναίκες και εκείνος που υιοθέτησε στις συλλογές του έθνικ στοιχεία και διάλεξε μοντέλα όλων των χρωμάτων και των εθνικοτήτων για να περπατήσουν στις πασαρέλες του γεννήθηκε στο Oran, το λιμάνι της Αλγερίας που τότε βρισκόταν υπό γαλλική κυριαρχία. Ο σχεδιαστής θυμάται την πόλη του ως "ένα κοσμοπολίτικο μέρος που κατοικείτο από εμπόρους από όλον τον κόσμο. . . μια πόλη που άστραφτε σε ένα πολύχρωμο κέντημα ανθρώπων κάτω από τον ήρεμο βορειοαφρικανικό ήλιο". Η παιδική του ηλικία ήταν ευτυχισμένη. Ωστόσο, το αυστηρό καθολικό σχολείο που πήγαινε σημάδεψε ανεπανόρθωτα τον ευαίσθητο έφηβο, μια που οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν και τον ταλαιπωρούσαν.

Το 1953, τα σχέδια του Saint Laurent παρουσιάστηκαν στον Michel de Brunhoff, αρχισυντάκτη της γαλλικής Vogue, ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο ώστε τα παρουσίασε στον Christian Dior. Μερικά, μάλιστα, από τα σχέδια του Saint Laurent προϊδέαζαν για τις ριζοσπαστικές δημιουργίες που ο Christian Dior δεν είχε ακόμη αποκαλύψει στο κοινό!

Διάβασε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ