Follow us

Πώς θα κρατήσεις τη γάτα σου δροσερή στον καύσωνα

Μερικά tricks και συμβουλές για να κρατήσεις το αγαπημένο σου κατοικίδιο δροσερό το καλοκαίρι, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γάτας

MissBloom TEAM
γατα iStock

Τα κατοικίδια και ο καύσωνας δεν τα πηγαίνουν καλά. Και εμείς οι άνθρωποι υποφέρουμε αρκετά από τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες, μόνο που οι σκύλοι και οι γάτες – που υποφέρουν το ίδιο ή ακόμα περισσότερο από εμάς από τη ζέστη - δεν ξέρουν πως να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Αν μιλάμε για την αγαπημένη σου γάτα, ξέρεις με ποιους τρόπους θα την κρατήσεις δροσερή στον καύσωνα; Είναι στο χέρι να κάνουμε κάτι για να τις βοηθήσουμε. Όταν το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό, εγκυμονεί ακόμα και ο κίνδυνος θερμοπληξίας.

Παρακάτω, κάποιες απλές συμβουλές για να ανακουφίσεις τη γάτα σου εν μέσω καύσωνα:

Ενυδάτωση

Δίνοντας στη γάτα να πιει νερό δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Ενώ οι σκύλοι είναι πολύ ξεκάθαροι στις προθέσεις τους και κάνουν ό,τι κάνουν με ενθουσιασμό, μερικές φορές οι γάτες είναι ντροπαλές και κάπως πιο δύσκολες παρότι διψάνε. Κάποιοι τρόποι για να την ενθαρρύνεις να πιει: Μετακίνησε το μπολάκι του νερού μακριά από το μπολάκι του φαγητού, προσπάθησε να χρησιμοποιείς διαφορετικά μπολάκια, απόφυγε τα πλαστικά, δοκίμασε μπολάκια διαφορετικών μεγεθών και ανανέωνέ το συχνά με φρέσκο νερό.

Διάβασε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ