Follow us

Ν. Φιλαδέλφεια | Στα κινητά των χούλιγκαν ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη

"Ευκαιριακός-στιγμιαίος" είναι ο χούλιγκαν που δολοφόνησε τον 29χρονο, Μιχάλη Κατσουρή. Τον "κάρφωσε", επειδή βρήκε την… ευκαιρία, ανάμεσα στο μπούγιο των αντιπάλων κατά τη διάρκεια της επίδειξης δύναμης.

αστυνομία iStock

"Ευκαιριακός-στιγμιαίος" είναι ο χούλιγκαν που δολοφόνησε τον 29χρονο, Μιχάλη Κατσουρή, όπως εκτιμούν αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας. Η μοιραία επίθεση έχει συμβεί στο στάδιο της πρώτης επαφής των οπαδών της ΑΕΚ με τους Κροάτες χούλιγκαν.

Ο δράστης φαίνεται να έχει πλήξει τον 29χρονο χωρίς να έχει υπάρξει σωματική επαφή και συμπλοκή ανάμεσά τους. Τον "κάρφωσε", επειδή βρήκε την… ευκαιρία, ανάμεσα στο μπούγιο των αντιπάλων, κατά τη διάρκεια της επίδειξης δύναμης, οπλισμού, υπεροχής και εκφοβισμού των οπαδών της ΑΕΚ στη θέα του μαχαιριού και αίματος. Ο δράστης δεν φαίνεται να ακολουθεί και να καταδιώκει το θύμα, όταν άλλη ομάδα χούλιγκαν του καταφέρνει χτύπημα με το ρόπαλο.

Αναζητούν βίντεο της μοιραίας μαχαιριάς

Οι αστυνομικοί που έχουν εξετάσει λεπτομερώς και επανειλημμένα το υπάρχων βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου και άλλων σημείων, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής δέχθηκε τη μοιραία μαχαιριά σε "τυφλό σημείο". Σε αυτό το υλικό δεν έχει αποτυπωθεί η στιγμή που δέχθηκε τη μοιραία μαχαιριά.

Γι αυτό πλέον είναι κομβικής σημασίας η έκδοση διάταξης από τους δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων. Από την ανάσυρση δεδομένων ευελπιστούν ότι κάποιος από την φασιστική αγέλη των Κροατών χούλιγκαν να έχει τραβήξει βίντεο με το κινητό του, που αποτυπώνει τη στιγμή αλλά και τον δράστη του εγκλήματος.

Οι χούλιγκαν συνηθίζουν να αποθανατίζουν τις επιθέσεις και συμπλοκές τους προκειμένου να επαίρονται για αυτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την ταπείνωση του αντιπάλου, παρουσιάζοντας και σχετικά λάφυρα. Εκεί θα ψάξουν για εικόνες από το "τυφλό σημείο" που δεν αποτυπώνεται στις κάμερες του γηπέδου. Πρόκειται για κομμάτι του πεζόδρομου στην οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου, όπου ξεκίνησε η επίθεση του τάγματος θανάτου.

Καθυστερούν οι αντιπαραβολές DNA

Ο Μιχάλης φαίνεται πως δέχθηκε την μοιραία μαχαιριά στο αριστερό του χέρι στο "ΓΕΦΥΡΑΚΙ". Αιμόφυρτος επιχειρεί να διαφύγει τρέχοντας και δέχεται δύο χτυπήματα με ρόπαλα στο κεφάλι (φορά κράνος) και την πλάτη, τα οποία αποτυπώνονται σε κάμερες ασφαλείας. Συνεχίζει να τρέχει και επιχειρεί να κρυφτεί από τους δολοφόνους του, πίσω από ψυγεία στο περίπτερο της οδού Σμύρνης. Σχεδόν 10 λεπτά μετά καταρρέει και 13 λεπτά αργότερα επιβιβάζεται ξέπνοος στο ασθενοφόρο.

Δέκα ημέρες μετά την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα από την αντιπαραβολή του DNA των συλληφθέντων, με γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στα 65 πειστήρια που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ταύτιση που θα συνδέει δράστες με όπλα. Από το σώμα του θύματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί ξένος ολοκληρωμένος γενετικός τύπος που θα μπορούσε να αντιστοιχηθεί με τα DNA των συλληφθέντων.

Γιατί έφυγαν από την Ελευσίνα;

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που έχει διατάξει η Εισαγγελία Αρείου Πάγου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν λάβει την αλληλογραφία αστυνομικών υπηρεσιών από την Κακαβιά έως και… πριν την Αθήνα. Πότε έλαβαν το "προειδοποιητικό" σήμα του Αρχηγείου για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν, πότε το άνοιξαν, που έδωσαν εντολή, ποιος την έλαβε, τι έκανε αυτός που την πήρε, τι διαβίβασε στους ανωτέρους του και τι έκαναν εκείνοι, εμπεριέχονται σε έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ακόμη δεν έχει σταλεί μια παρόμοια αναφορά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με τις διαταγές, εντολές, επικεφαλής και απομαγνητοφωνημένες διαβιβάσεις, τα επίμαχα χρονικά διαστήματα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, τη συμπλοκή και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Αυτή η αναφορά αναμένεται να διευρύνει τον αριθμό των αξιωματικών, που θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που έχει διατάξει η Εισαγγελία Αρείου Πάγου.

Σε αυτή θα προσδιορίζονται οι αξιωματικοί που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, πριν κατά τη διάρκεια και μετά την συμπλοκή των χούλιγκαν και την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για περίπου 10-15 αξιωματικούς, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής.

Χθες κατέθεσαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, οι οποίοι μεταξύ άλλων κλήθηκαν να απαντήσουν για την παράξενη απομάκρυνση περιπολικού της τροχαίας από τα διόδια της Ελευσίνας, στις 20:00 το βράδυ της 7ης Αυγούστου, σχεδόν δύο ώρες πριν από το πέρασμα του κομβόι των 25 οχημάτων των Κροατών χούλιγκαν. Εκείνοι φαίνεται να επισημαίνουν ότι είχαν δώσει την εντολή παραμονής του περιπολικού στα διόδια, και δεν γνωρίζουν ποιος έδωσε την εντολή απομάκρυνσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός υποδιευθυντής που ήταν εκεί βρίσκεται σε άδεια και αναμένεται η επιστροφή του προκειμένου να καταθέσει, ποιος έδωσε την εντολή να φύγει.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως την εντολή φυγής έδωσε επικεφαλής αξιωματικός του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει. Σήμερα αναμένεται να δώσει κατάθεση και ο επικεφαλής αξιωματικός της ομάδας ΟΠΚΕ, που βρισκόταν στα διόδια της Ελευσίνας, ο οποίος επίσης έλαβε εντολή απομάκρυνσης, στις 20:00, την ίδια ώρα με το περιπολικό της τροχαίας. Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 7 άτομα, ιδιώτες και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Διαβιβάσεις του κέντρου επιχειρήσεων, διαταγές, εντολές και κινήσεις στο πεδίο, τις κρίσιμες ώρες το βράδυ 7ης Αυγούστου, βρίσκονται στο μικροσκόπιο και της εσωτερικής έρευνας που τρέχει παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ. με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15-20 μέρες. Το πόρισμά της θα επισυναφθεί στην ποινική έρευνα, όπως έχει διατάξει ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου.

Πηγή: THETOC

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ