Follow us

Oύλα που ματώνουν, νύχια που σπάνε, άτονα μαλλιά | Ποια βιταμίνη σου λείπει για κάθε σύμπτωμα

Μάθε ποια βιταμίνη σου λείπει ανάλογα με τα συμπτώματα που παρουσιάζεις.

υγεία iStock

Από την Αγγελική Μοράρη, MSc, Επιστήμονας Τροφίμων & Διατροφής (BSc), Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Κλινική διαιτολογία, nutritipsbyaggelikimorari.wordpress.com

Αν νιώθεις συχνά πολύ κουρασμένη, αν τα νύχια σου σπάνε ή κιτρινίζουν, αν το δέρμα σου είναι θαμπό, πιθανότατα εμφανίζεις έλλειψη ορισμένων σημαντικών βιταμινών στον οργανισμό σου. Μάθε ποια βιταμίνη σου λείπει και φρόντισε να την αναπληρώσεις. Άκουσε το σώμα σου και δώσε σημασία σ’ αυτά που έχει να σου πει. Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς θα βελτιώσεις τη διατροφή και την υγεία σου.

Τραχιά γλώσσα: Ποια βιταμίνη σου λείπει;

▶ Βλέπεις: Μικρά σκισίματα και ρωγμές στο πλάι του στόματος, ξηρά χείλη, ενώ η γλώσσα σου μοιάζει σαν να έχει βγάλει "τρίχες".

▶ Η αιτία: "Μια τραχιά γλώσσα, με λευκά στίγματα μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στο έντερό σου" σχολιάζει η επιστήμονας τροφίμων και διατροφής Αγγελική Μοράρη. Και παρότι τα συμπτώματα αυτά θα μπορούσαν να οφείλονται σε μύκητες στο στόμα, μπορεί επίσης να σημαίνουν έλλειψη φυτικών ινών στη διατροφή σου. "Διατροφικά, το σύμπτωμα αυτό σχετίζεται με τη δυσκοιλιότητα. Αν έχεις λιγότερες από τρεις εντερικές κενώσεις την εβδομάδα, τότε μπορεί να εμφανίζει η γλώσσα σου αυτή την εικόνα ή να έχεις κακή αναπνοή".

▶ Η λύση: "Δοκίμασε να τρως περισσότερες πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί και σπόροι, να πίνεις άφθονο νερό και να ασκείσαι τακτικά" προτείνει η ειδικός.

Διάβασε περισσότερα: shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ