Follow us

Πανσέληνος με νυχτερινές περιπλανήσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χαζέψτε την Μπλε Σελήνη σε ένα από τα πιο αγαπημένα μουσεία της πόλης.

MissBloom TEAM
μουσειο Υπουργείο Πολιτισμού, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα υποδεχθεί τη δεύτερη πανσέληνο του μήνα, τη λεγόμενη Μπλε Σελήνη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 8 μ.μ. έως τις 11.30 μ.μ. Οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να κάνουν μια νυχτερινή περιήγηση στις αίθουσες με τα αριστουργήματα της αρχαιότητας.

Από τις 8.30 έως τις 9.30 μ.μ., οι ματιές, οι σκέψεις και τα βήματα των επισκεπτών θα οδηγηθούν σε επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου, σε συναρπαστικά και αναπάντεχα ταξίδια στο χρόνο, με ιστορίες που θα ξεδιπλώσουν οι ακόλουθοι αφηγητές:

•Δρ Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτη, Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου: Ιστορίες Αυγούστου. Από τη Ρώμη στην Αθήνα (Αίθ. 31).

•Δρ Κωνσταντίνος Νικολέντζος, Προϊστάμενος του Τμήματος Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων: 4524 χρόνια πριν (Αίθ. 5, 6).

Δρ Κάτια Μαντέλη, Επιμελήτρια Τμήματος Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων: H άλλη όψη του φεγγαριού: εχθροί, ξένοι και φίλοι στην κοινωνία της νεολιθικής Θεσσαλίας. (Αίθ. 5).

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ